iglaki25 30.11.06, 11:58 czy kiedyś skracałyście spódnicę ( i nie straciła ona fasonu) np. czy warto odpruć 1 falbanę czy odpruwałyście kiedyś golf czy lubicie przerabiać ubrania które Wam się opatrzyły lu aby stały się bardziej funkcjonalne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carmencita1 Re: przeróbki 30.11.06, 14:05 generalnie chyba nie warto... kiedyś musiałam zwęzić kilka spódnic- nie były już takie fajne, niektóre straciły fason... lepiej kupić coś nowego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
m0nam Re: przeróbki 30.11.06, 14:21 Nie tyle przerabiałam, co dopasowywałam np nowe sukienki, które wymagały dodatkowej zakładki, bo były w biuscie za duże, albo spódnice, które odstawały w pasie a w biodrach OK. Z reguły wiekszośc tych dopasowań sie udało, chociaz zdarzyło sie, ze krawcowa popsuła mi przy tym jedna spódniczkę. Przerabiac w semsie np odpruwania golfów etc nie przerabiałam i raczej nie zamierzam przerabiac. Jedyne tego typu przeróbki to ozdabianie spódnic pasmanteria i koronkami lub ewentualnie aplikacje z drobnych koralikow. Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: przeróbki 30.11.06, 14:25 Przerabiałam. Teraz nie przerabiam, bo nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi1234 Re: przeróbki 30.11.06, 14:53 cały czas coś przerabiam - zwężam, skracam, nie odpruwam golfów, rękawów etc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: przeróbki 30.11.06, 15:04 mam jeden kozuch, ktory chetnie bym przerobila, ale: - sama nie potrafie - u krawcowej to mnie chyba wyniesie jak kupienie nowego Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: przeróbki 30.11.06, 16:17 Zwezalam bluzki i spodnice - ale mam znajoma krawcowa, ktora to swietnie robi. Wiekszych przerobek chyba nie oplaca sie robic. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: przeróbki 30.11.06, 16:21 Oddawałam raz czy dwa spodnie do krawcowej na skrócenie.Tylko tyle.Staram sie nie kupować ubrań z myślą, żeby je później zwęzić, poszerzyć itd. Za to chętnie przerabiam w domu ręcznie jakieś stare ubrania, które są mało atrakcyjne.Jak coś zepsuje nie będzie szkoda:) Ostatnio z mamimej sukienki zrobiłam spódnice. Odpowiedz Link Zgłoś