Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie

29.01.07, 14:55
    W związku z tym, że rozglądam się za fasonem sukni na ślub siostry, mam
    pytanie dotyczące sukienek z podwyzszonym stanem- odcinanymi pod biustem lub
    trochę niżej- czy widząc kobietę w tak ubraną (zwłaszcza, ze tak powiem,
    galowo) nasuwa Wam sie od razu skojarzenie, że posiadaczka sukni ukrywa pod
    nią wczesną ciążę? Od razu powiem, że w ciąży nie jestem i być nie zamierzam.
    Na ślubie spotkam całą nie widzianą od lat dalsza rodzinę, i zastanawiam się,
    czy pojawiając się w takim stroju nie wywołam domysłów :)
    Obserwuj wątek
      • cioccolato_bianco Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 14:57
        ja tez mam takie skojarzenia ;) zreszta akurat lubie podkreslac, a nie tuszowac
        talie i nie podobaja mi sie takie sukienki.
        ale domyslami rodziny bym sie nie przejmowala..
        • bohema77 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:02
          Przejmuję się dlatego, że nie chcę odciagać uwagi od siostry :)
          • nikitka78 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:09
            Na ślubie Twojej siostry na Ciebie raczej nikt nie będzie zwracał większej
            uwagi, bo to ona będzie gwiazdą wieczoru :-)
            • nikitka78 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:10
              Od razu zaznaczam (na wszelki wypadek), że nie napisałam tego złośliwie ani nie
              chciałam Cię urazić
              • bohema77 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:16
                Luzik :) No widzisz, piszesz tak, bo nie znasz mojej rodziny. Dodatkowo
                sytuację potęguje fakt, że wiele lat temu wyprowadziłam się z rodzinnego
                miasta, za kilkanaście dni przeprowadzam się za granicę, i w związku z tym
                dalszą rodzine widuję w zasadzie przelotnie raz na kilka lat. Rodzinka lubi się
                wtedy na mnie "rzucać" i zasypywać gradem pytań i nadmierną uwagą- więc nie
                chcę doprowadzić do takiej sytuacji na slubie siostry, bo wiem, że mogłoby byc
                jej przykro.
                • cioccolato_bianco Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:17
                  no to ubierz sie tak, zeby nie prowokowac takich sytuacji. tyle jest innych
                  ladnych ubran :)
                  • bohema77 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:20
                    Później poszukam w sieci fasonów, o jakie mi chodzi i wkleje linki. Bo mi
                    kurczę nawet do głowy ta ciąża nie przyszła :(
                    • cioccolato_bianco Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:23
                      ja rozumiem, ze chodzi ci mniej wiecej o taki stan, jak w sukienkach bohaterki
                      rozwaznej i romantycznej? ;)
                      • cioccolato_bianco Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:26
                        albo jak tu:
                        www.style.com/print/slideshow37938/type/PARTY/photo/15?
                      • bohema77 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:30
                        Wysokość odcięcia tak, ale inny krój dołu- mniej materiału. Zaraz poszukam
                        czegoś w sieci :)
              • bohema77 p.s. 29.01.07, 15:18
                Ale w sumie wkraczamy na tematy, ktrych nie ma senu tu omawiać- pytanie, na
                które chciałabym poznać Waszą odpowiedź: Czy kobieta w eleganckiej sukience z
                podwyższonym stanem nie wywołuje w Was skojarzenia z ukrywaną ciążą?
                • cioccolato_bianco Re: p.s. 29.01.07, 15:19
                  mi sie wydaje, ze to calkiem jawna ciaza, nie ukrywana ;))
                  • bohema77 Re: p.s. 29.01.07, 15:21
                    Cholera ;) No to chyba faktycznie poszukam innego fasonu.
                    • sumire Re: p.s. 29.01.07, 15:28
                      aa tam. po pierwsze - po co się przejmować, co się komu kojarzy? po drugie, czy
                      to takie straszne skojarzenie? :) noszę takie sukienki, lubię je, moje
                      towarzystwo doskonale wie, że brzemienna nie jestem, a to, co sobie na mój
                      widok obcy ludzie pomyślą, nieszczególnie mnie obchodzi...
                      • bohema77 Re: p.s. 29.01.07, 15:34
                        Mniej więcej wyjasniłam to wyżej. W skrócie- nie chcę robic przykrości siostrze.
                        Ale pytanie nie tego dotyczy.
                • stara.krupczatka Re: p.s. 29.01.07, 15:34
                  od razu powiem, że ja takie sukienki empirowe b lubię:)
                  ale faktycznie wywołują takie ciążowe skojarzenia, więc jeśli jesteś wrażliwą
                  osobą i bolą Cię ewentualne plotki, to może lepiej nie zakładaj tego fasonu...
                  Ale jeśli masz to w nosie- zakładaj śmiało, to fajny fason- taki grecki, dobry
                  dla szczupłych , dość wysokich dziewczyn:)

ps. moja koleżanka brała w takiej sukni ślub- i rzeczywiście była w ciąży;)
                  • bohema77 Re: p.s. 29.01.07, 15:36
                    Chryste, to nie o to chodzi, plotki mam w nosie- powtarzam po raz kolejny: NIE
                    CHCĘ SPRAWIĆ PRZYKROSCI SIOSTRZE.
                    • stara.krupczatka Re: p.s. 29.01.07, 15:40
                      a nie możesz po prostu szczerze zapytać siostry czy taki strój jej nie urazi?
                      to najprostsze rozwiązanie:)
                      • bohema77 Re: p.s. 29.01.07, 15:52
                        OK, wersja łopatologiczna:
                        1. Nie proszę o rozwiązywanie moich nieistniejących problemów rodzinnych. To
                        jest forum MODA.
                        2. Pytanie brzmiało: czy widząc kobietę w sukni z podwyższonym stanem,
                        automatycznie nasuwa Ci się myśl, że ona jest w ciązy? Mozliwe odpowiedzi: a)
                        tak, b) nie.
                        • stara.krupczatka Re: p.s. 29.01.07, 15:55
                          nie tak nerwowo:)
                          łopatologicznie: 2) niektórym się taka myśl nasuwa, jak sądzę:)
                          • koala1212 Re: p.s. 29.01.07, 16:07
                            no wlasnie, jestes niemila, a dziewczyny Ci dobrze radza.
                            Kazdemu kto czyta to co napisalas nasuwa sie jedna tylko mysl: nie chcesz
                            sprawic przykrosci siostrze bo boisz sie, ze goscie beda plotkowac o Twoje
                            nieistniejacej ciazy, a stad prosty wniosek, ze opinie gosci sie dla Ciebie
                            licza. Kazdy normalny czlowiek tak to ruzumie, wiec nie denerwuj sie na
                            dziewczyny.
                            Powtorze raz jeszcze: mnie sie tak te sukienki nie kojarza.
                            Innym sie kojarza. Jak mialam taka w liceum to wszyscy sie pytali czy jestem w
                            ciazy.
                • geene Re: p.s. 29.01.07, 19:13
                  Mnie zupełnie sie tak nie wydaje. Szczupła dziewczyna wygląda bardzo dobrze w
                  takim fasonie, jak w każdym zresztą...
            • koala1212 Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 15:50
              > Na ślubie Twojej siostry na Ciebie raczej nikt nie będzie zwracał większej
              > uwagi, bo to ona będzie gwiazdą wieczoru :-)
              Nie zgadzam sie z tym. Na poczatku na pewno w centrum bedzie panna mloda, ale
              wesle trwa na tyle dlugo, wszytkie zainteresowane ciocie, kuzynki, moze takze
              panowie beda mieli okazje bardzo doklandie obejrzec autorke watku, a jesli
              jeszcze jest swiadkowa, to wszyscy beda podczas slubu patrzec raz na nia, raz
              na mloda.
              Ja radze tak zaplanowac sukienke, zebys nie miala takiej wpadki jak ja (tez
              bylam swiadkowa). Mialam sukienke z grubej miesistej satyny i wszystko bylo
              super (nie gniotla sie, nie kleila do nog, trzymala fason) ale siostra brala
              slub kiedy byly straszne upaly. Nie wiem chyba ze 40 stopni i od siedzenia
              sukienka przykleila mi sie do tylka. Kiedy wstalam i musialam ja odkleic
              wygladalo to strasznie!!! W zyciu juz nie ubiore sie w sukienke bez podszewki
              czy halki.
              Sukienki z podniesiana talia bardzo mi sie podobaja. Nie mam w zadnym razie
              skojarzen z ciaza. Poza tym one sa zwykle tak szyte, ze u tak widac, ze brzuch
              je plaski. NIestety obawiam sie, ze rozne wsicibskie ciocie i tak beda mialy
              temat.
      • bohema77 LINKI 29.01.07, 16:02
        Wklejam przykładowe linki. Nie bardzo miałam czas szukać, więc skorzystałam ze
        zdjęć imprezy, którą tu niedawno omawiałyśmy ;)
        Nie sugerujcie się proszę kolorami sukien czy osobami, które je noszą- wklejam
        tu tylko pierwsze z brzegu suknie o kroju zblizonym do tego, o który mi chodzi.
        Pytanie brzmi: czy patrząc na tak ubraną anonimową osobę, myślicie: ciąża? :)
        i.wp.pl/a/f/jpeg/11637/andie_mcdowell1.jpeg
        i.wp.pl/a/f/jpeg/11637/anna_mucha.jpeg
        • dakota77 Re: LINKI 29.01.07, 16:05
          Nie co do obu zdjec. Mnie sie widok kobiety w tak uszytej sukni nie kojarzy automatycznie z domniemana ciaza, ale skoro niektorym osobom tak, a nie chcesz sciagac na siebie uwagi, to znajdz inny fason.
        • tralalumpek Re: LINKI 29.01.07, 16:10
          bzdura, sa suknie odciete pod biustem ktore calkiem fajnie wygladaja i nie
          eksponuja brzucha
          sama kiedys mialam takie 2 , obie byly przed kolano...
        • cioccolato_bianco Re: LINKI 29.01.07, 19:26
          faktycznie te sukienki maja mniej materialu niz w rozwaznej i romantycznej.
          rozumiem, ze sa dosc dopasowane i pokazuja czy brzuch jest plaski czy ciazowo
          okragly, wiec OK ;) moga byc!
      • schockolate heh, ja właśnie wczoraj kupując sukienkę 29.01.07, 16:09
        miałam ten sam dylemat. Kupiłam sukienkę na ślub kuzyna, właśnie taką odcinaną
        pod biustem i też się przez chwilę zastanawiałam czy nie będę budzić
        skojarzeń;) Ale po chwili namysłu stwierdziłam że mam gdzieś opinie ciotek i
        ciotecznych babek i sukienkę kupiłam :)
      • nie-niebieska Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 16:27
        mnie sie nie kojarza, chodze w odcinanych sukienkach pod biestem na co dzien,
        bez ciazy
        ale skoro masz dylemat to ZDECYDOWANIE kup inna, po co myslec o tym cala impreze
        czy ktos o tobie gada czy nie
        • pralkapierze Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 17:16
          :D ja mam odcinana sukienkena 100dniowke to dopiero bedzie plotkowanie ;D
      • azazela Re: Sukienki z podwyższonym stanem- pytanie 29.01.07, 19:32
        kojarzy mi sie z ciaza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka