Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Piptołowa wiosna

28.02.07, 20:51
    Chciała nabyć piptoły, ale im dłużej czytam forumu tym większe mam
    wątpliwości. Odnoszę wrażenie, że wraz z pierwszymi promieniami słońca na
    ulicach pojawią się tysiące kobiet w piptołach. Fajne są te buty, ale ja będą
    na wszystkich żeńskich nogach staną się takie zwyczajne i pospolite.
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 20:54
        ja bede nosila na rekach
        tez lubie nietuzinkowosc ;)

a powaznie to kup takie, ktorych zadna inna nie bedzie miala...
        • dakota77 Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 23:07
          Moich modeli raczej nie bedzie nosic co druga kobieta na ulicy, wiec sie nie martwie:).
      • matmam Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 20:55
        Pojawi się tysiące kobiet jak pojawił się chyba tysięczny post na ich temat:/
      • grosellina Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 20:59
        Ja się nie pojawię. O jedną mniej;-)
        • brace Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 21:04
          co to są piptoły?
          • dzulit Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 21:43
            no właśnie..cóż to te piptoły...bo nie mam pojęcia...z poprzediech wątków..wiem
            tylko,że to buty..ale jakie ????
            • martvica Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 21:46
              Rany, co Wy wszystkie z piptołami?
              Ja nawet nie wiem, na co to się nosi :P
              • gabi1234 Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 21:48
                na głowę :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) chyba zaraz dostanę od
                tych piptołów
      • paulinaa Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 21:48
        nie sadze zeby na ulicy bylo tyle peeptołów na ile wskazuje to forum:) w moim
        miescie to sądze bedzie rzadkosc i wielkie wydarzenie jak ktos zalozy
        peeptoły :) ale moze ja nie doceniam mojego miasta.... :)
        • dziewczyna.gangstera Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 22:02
          Ehhh… u mnie też, wszystkie „modne” panny biegają w butach w szpic i w nie
          wpuszczają spodnie. Jak zaczęłam chodzić w oficerkach to patrzyły na mnie
          wielkimi oczyma, później chyba się przekonały bo same zaczęły chodzić ale bez
          komentarzy się nie obyło. Wiosną czas pokazać piptoły, ciekawe czy też załapią
          czy będą popylać w tych szpileczkach z czubeczkiem. Ja chyba na wygwizdowie
          mieszkam, ostatnimi czasy zauważyłam, że do mojego miasta moda ma megasłabe
          przebicie. Sklepy zaopatrzone taj jak potrzeba, wystawy zaopatrzone w modne
          buty, a panny jak nawet kupują to i tak z uporem te buty z czubami…
          Może im się to podoba? Jeśli tak, o nawet lepiej- będę jedną z nielicznych w
          piptołach :)
      • lady.k Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 21:58
        to, że się o nich pisze to nie znaczy, że każdy je kupił. I stosunkowo mały %
        żeńskiej populacji PL tu pisze. Pocieszę Cię, że ja będę nosić rzadko bo
        nosiłam rok temu-to było dopiero zdziwienie;)
      • oxy_gen_86 Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 22:35
        Jakbym zalozyla je w swoim zascianku to ludzie (czyt. dziewczyny) patrzyliby na
        mnie jak na wariatke. U mnie nadal kroluja dlugasne i mega-szpiczaste szpice
        (maslo maslane;P), ublocone nagawki od dzwonow, plastikowe japonki i "przypalony
        kurczka z grilla".
      • lilivampire Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 22:43
        Z tego co wiem żadnej dziewczynie z mojej grupy na studiac peep toe się nie podobają. Ilekroć mówiłam, że sobie je kupię - krytykowały.
        Może nie będzie tak źle - u mnie też królują szpice.
      • pinkpanther Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 23:04
        moje koleżanki spoza forum nawet nie widza co to piptoły
        myslę że to forumowe szaleństwo a nie na większą skalę, choć fakt że sporo ich w
        sklepach
        • dakota77 Re: Piptołowa wiosna 28.02.07, 23:09
          Mnie sie tez wydaje, ze zjawisko wydaje nam sie miec wieksza skale niz w rzeczywostosci przez to, ze ciagle o takicjh butach rozmawiamy na tym forum. Wiem, ze jest jeszcze zima, wiec na ulicach piptolow nie widac, ale w Krakowie jak na razie jedyne poza moimi widzialam na balu. Na ulicy jak na razie zadnych, zdaje sie.
      • modlisshka Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 08:28
        Moim zdaniem przyszedł taki a nie inny sezon. Kobiety znudzone są oklepanymi
        długi noskami czy balerinami. Piptoły są bardzo kobiece i poprostu inne od
        wszystkich. To że prawie każda wystąpi w takim modelu nie powinno być
        niepokojące... przecież tyle fasonów jest na rynku... a to że ciągle się o nich
        pisze...hmmm ... mnie to nie przeszkadza, aczkolwiek gorsze było 'wieczne
        czytanie' o oficerkach na przełomie paździrnika i listopada :)
        • patkag Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:01
          A ja tego nie rozumiem....moda na buty typu peeptoe (sorry ale spolszczona
          nazwa mnie tak drazni ze jej nie uzyje....szczegolnie ta pisownia brrrrr ale to
          zboczenie zawodowe....)byly modne rok a moze naweti dwa lata temu.....wtedy je
          kupilam...teraz nie mam takiego zamiaru...

kto pyta wielbladzi:)
          • dakota77 Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:04
            Spolszczona nazwa jest powstalym na forum zartem, nie naazwa oficjalna:). Co do nazwy angielskiej, peep toe pisze sie osobno:)
        • patkag Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:03
          A tak wogole to mojemu Mr Right przypominaja takie szmaciane buty sprzataczek
          za czasow naszej podstawowki hehehe co racja to racja :):):)
          • dakota77 Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:06
            Zadne z moich tego typu butow nie przypominaja szmacianych. Zdecydowanie inne buty widujemy.
      • amelia42 Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:20
        Jak nie chcesz nie kupuj, z tego co wiem nie ma jeszcze przymusu chodzenia w
        tego typu butach.
      • sumire Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:24
        ooj tam. nie wszystkie piptoły wyglądają tak samo... a poza tym - na przykład -
        na wielu żeńskich pupach widać dżinsy i jakoś nie spospoliciały, mimo wszystko.
      • hotally Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 10:36
        Ja bede biegac w Moich SMERFETKACH ;D
        • patkag Re: Piptołowa wiosna 01.03.07, 12:44
          www.google.pl/search?hl=pl&q=peeptoe&lr=
          pisze sie i tak i tak:)

i nie powiedzialam ze one wygladaja tak samo jak te sprzataczek tylko ze maja
          ze soba cos wspolnego...wlasnie to wyciecie:) przeciez nic nie poradze ze sie
          tak kojarzy no.....:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka