dardetka 14.11.04, 15:06 hmmmmm, wlalo mi sie 6 kropelek cynamonowego do balsamu... smarowac czy nie smarowac....? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dardetka Re: olejek 14.11.04, 16:01 posmarowalam.... grzeje jak diabli ale na szczescie nie piecze.... Odpowiedz Link
patkag Re: olejek 14.11.04, 22:33 dardetka a czy laczysz jeszcze jakies inne olejki? i jeszcz pytanie o zawijanie sie...ile tych warstw folii? hmm ja cierpie z powodu braku pierzyny...mam tylko dwie cienkie kolderki i nawet po dodaniu cynamonopwego jakos malo grzeje:( a koc elektryczny troche za drogi jak narazie...czekam na pensje jak dostane to moze sie szarpne:) P. Odpowiedz Link
br0mba Re: olejek 15.11.04, 00:38 patka inny sposob to sie cieplo ubrac i poruszac, chociaz lezenie przyjemniejsze :) ja zakladam dwie pary spodni dresowych, bluze ciepla i polar i pedaluje 40 min na rowerku stacjonarnym :) poce sie jak szczur :) Odpowiedz Link
pom o matko, Bromba... 15.11.04, 09:00 Za jakie grzechy, powiedz?:) Wolę poleżeć - owijam się, wkładam stare dresy i leżę pod dwiema kołdrami z godzinkę. Odpowiedz Link
br0mba Re: o matko, Bromba... 15.11.04, 11:13 pom napisała: > Za jakie grzechy, powiedz?:) za grzechy obzarstwa Pomku :)) Odpowiedz Link
patkag Re: olejek 15.11.04, 10:19 z tym ruszaniem sie to raczej niemozliwe u mnie bo ja treningi robie codziennie rano...wiec to odpada....jej ale ta folia ci sie nie zsuwa jak ppedalujesz? hmm ja jak zawine jedna i druga noge osobno to zawijam biodra - znaczy zaczynajac tak od polowy ud...chodzic mi trudno..a co dopiero pedalowac...jak ty to robisz? bo moze ja np. twisterek sobie porobie taka zawinieta:) najgorsze jest to ze ubrane szmatki przechodza tymi olejkami:) a zapach na caly dom hihi P. Odpowiedz Link
sabio_btw Re: olejek 15.11.04, 13:20 a czy jest jakas roznica miedzy olejkiem z lisci cynamonu a tego z kory? Ja dodaje ten z lisci. Owijam sie z postanowieniem, ze zasne pod 2 koldrami, 2 kocami i 3 butelkami z goraca woda...Niestety, straszliwie piecze i swedzi. Wytrzymuje tylko okolo godzinki. A jak cwicze, folia, zwlaczsza, z okolic ud i bioder sie zsuwa...Macie jakies patenty? Odpowiedz Link
dardetka Re: olejek 15.11.04, 17:49 oprócz cynamonowego- paczuli i rozmarynowy. Chcialabym grejfrutowy lub geraniowy bo najbardziej działają, ale biore tabletki anty i wole nie ryzykować, bo podobno osłabiają działanie tabletek. Jak lezysz tylko pod kolderka to sie raczej nie spocisz, owin sie najpierw dookola kocem-na ubranie, i potem siup pod kolderke. No i koniecznie skarpetki!!!! Odpowiedz Link
schaetzchen Re: olejek 15.11.04, 21:36 A z czym mieszacie olejki? Bo ja mam taką oliwkę do masażu ziai, pomarańczowa, niby antycellulitowa, hmm, może do tego olejki wlewać? W najbliższych dniach wybiorę się do herbapolu i kupię. Takie coś znalazłam na stronie Polleny Aromy - pewnie znacie, ale wklejam: CYTRYNOWY - apatia, zmęczenie, infekcje, trądzik, menopauza - DRZEWA HERBACIANEGO - najsilniejszy antyseptyk wśród olejków - EUKALIPTUSOWY - infekcje, grypa, zmęczenie, reumatyzm - GERANIOWY - cellulite, otyłość, menopauza, bóle, infekcje - JAŁOWCOWY Z JAGÓD - otyłość, cellulite, reumatyzm, trądzik - LAWENDOWY - depresje, lęki, bezsenność, infekcje, grzybice - MIĘTY PIEPRZOWEJ - bóle, grypa, przeziębienia, zmęczenie - POMARAŃCZOWY - depresje, lęki, napięcia nerwowe, bezsenność - ROZMARYNOWY - zmęczenie, infekcje, reumatyzm, afrodyzjak - SANDAŁOWY - napięcia nerwowe, seksualne, menopauza, infekcje - SOSNOWY - infekcje, astma, grypa, ociężałość umysłowa A tutaj: www.pollenaaroma.com/sklep/index.html jest sklep z różnymi olejkami, również mieszanymi. Odpowiedz Link
patkag Re: olejek 16.11.04, 10:53 ja to akuratnie mieszam te olejki z balsamem Jergens taki normalny bez zadnych dzialan antycelulitowych - mieszam z nim bo taki akuratnie mam:) Ale mam pytanie - jak gruba warstwe tego smarowidla juz z olejkami na siebie nakladacie? P. Odpowiedz Link