15.10.05, 20:38
Myslę, że temat kupowania stanikow jest jednym z ważniejeszych tematów. Nie
wierzymy przecież raczej w magiczne herbatki i tabletki. Natomiast piękna
bielizna potrafi zdziałać cuda... Problem w tym, że znalezienie ślicznych i
malutkich staniczków często graniczy z cudem. Ostatnio sama wróciłam z zakupów
załamana, gdyż w moim niezbyt dużym mieście, w każdym sklepie mieli po 1 szt.
w rozmiarze 70A (oczywiscie nic nie pasowalo). Osobiście zależy mi na ładnej i
seksownej bieliźnie. Po pierwsze- sprawia, że czuję się lepiej. Po drugie-
sprawia, że mój chłopak tak ładnie na mnie patrzy, co ponownie prowadzi do
punktu pierwszego ;)

Wpisujmy więc nazwy firm, sklepów gdzie można kupić małe staniki. Ale mówimy
oczywiście o takich naprawdę małych- 65A, 70A, 75A (te ostatnie już częściej
można kupić).
Zapraszam do dzielenia się swoimi doświadczeniami, sukcesami i porażkami
'zakupowymi'.

Evil
Obserwuj wątek
    • evil.86 Re: Bielizna 15.10.05, 20:49
      ~ NEW YORKER dużo ładnej bielizny, biustonosze w rozmiarze 70 i 75A, ceny
      przystępne (Dziś na zakupach odniosłam sukces, gdyż kupiłam turkusowy, koronkowy
      staniczek i stringi do kompletu. Stanik z wbudowaną, małą wkładeczką żelową. To
      mój pierwszy stanik tego typu i póki co jestem zachwycona i mam nadzieję, że
      bedzię się dobrze nosił. Już dokonuję zmian w moim studenckim budżecie,planuję
      wydatki by przy kolejnej wizycie w trochę wiekszym mieście, w którym jest New
      Yorker dokonac kolejnego, udanego mam nadzieję, zakupu.)

~ TRIUMPH to właściwie jedyne sklepy w moim mieście, w których zawsze znajdę
      staniki 70A. Niestety ceny często wykraczają poza moje możliwości. Teoretycznie
      Triumph produkuje też rozmiar 65A czy 70AA, ale nigdy się z nim nie spotkałam...

~ firma KINGA staniki tej firmy w moim mieście można czasem kupić w sklepie
      Atlantica. Ja posiadam koronkowy, różowo-czarny stanik z wyjmowana wkładka. Na
      stronie tej firmy można obejrzeć inne modele, niektóre naprawdę ładne.
    • nikitka84 Re: Bielizna 16.10.05, 01:07
      A ja sie bede dalej uparcie zachwycac H&M'em:) Moj ulubiony komplecik bielizny
      wlasnie stamtad pochodz. Co prawda, jak to i u innych producentow bywa, trzeba
      sie porzadnie namierzyc, bo 70 A, 70 A nie jest rowne, ale wybor spory i sa
      szanse, ze sie cos na siebie znajdzie:) W sumie mam jeszcze 3 staniczki z
      Reserver (wszystkie 70 B, bo A nie maja w ofercie), gladkie push up'y, jeden
      sliczniutki wlasnie z New Yorkera (tez fajna firma), 3 koreanskie (o ktorych
      sie rozpisze w innym watku) i jaden koronkowy Key, ale w obwodzie przyduzy,
      choc niby 70, wiec go nie nosze. Triumpha nie lubie, bo wszystkie na mnie
      przyduze i niestety, wiem bo mialam, z czasem zolkna:(
      • evil.86 Re: Bielizna 16.10.05, 10:54
        Jesli chodzi o Trumpha to osobisce zadnego stanika nie posiadam, bo jak juz
        pisalam mozliwosci finansowe mi nie pozwalaja. Ale wiem ze sie dobrze nosza.
        Przymierzalam kilka razy i w Triumphie wlasnie maja takie niespotykane fasony,
        fasony z oryginalnym sposobem profilowania gabki. Taki jeden mam na oku, ale nie
        kupie skoro ma mi zzolknac. Poczekam az znajde taki czarny. Chyba nie da rady
        zzolknac
        pozdrawiam
        • nikitka84 Re: Bielizna 16.10.05, 13:25
          Pewnie to jak leza zalezy od samych piersi, ich wielkosci i ksztaltu. W sumie
          az tak dobrze zorientowana nie jestem w ich ofercie, bo niestety jak sie z 3
          fasony w rozmiarze 70 A znajda na sklep to spore osiagniecie. A co do
          zolkniecia to zolknie przede wszystkim gabeczka:( Moja mama tez do Triumpha sie
          zrazila, bo jej skolei gumeczki w materiale zaczely pekac po pewnym czasie, a
          jak sie kupuje staniczek za te 80, czy 100 zl, to jednak by sie chcialo, zeby
          posluzyl dluzej niz zwykly. Chociaz zanm ludzi co Triumpha chwala, wiec moze
          pecha mialysmy.
          • orzechowe-oczy Re: Bielizna 16.10.05, 20:22
            A ja mam wrażenie wprost przeciwne. Staniki: 70A, 75A, 70B i 75B można znaleźć
            w każdym sklepie. Nie spotkałam się jeszcze z sytuacją, aby tych standardowych
            rozmiarów nie było. Problem natomiast zaczyna się przy większych rozmiarach.
            Ostatnio będąc na zakupach przyglądałam się bardzo uważanie biustonoszom w
            sklepach... Na przykład w New Yorker'ze trafiły się 2 staniki z miską C.
            Dziwne, ale z większych były tylko takie jak 85B, 90B. Tak jakby nie można było
            zrobić np. 75D... Powinnyśmy się z tego cieszyć, że my przynajmniej nie mamy
            problemów ze znalezieniem stanika w interesującym rozmiarze. :P
            Udało mi się ostatnio wyczaić w Cubus'ie stanik rozmiar, uwaga, uwaga: 65A!!
            Pierwszy raz...:D Tylko design brzydki... :/
            W Intimissimi jak zwykle drogo, a zarazem nieciekawie.
            H&M: fajny komplet ostatnio widziałam... ale niestety miał poduszki, których
            nie znoszę. Nie mam też pojęcia jaką oni mają rozmiarówkę. Wydaje mi się być
            sporo zaniżona... Popatrzyłam na pierwszy z brzegu rozmiar 70A. Wyglądało
            raczej na 65AA.
            Selmark: mogę go ocenić już na własnym przykładzie. Kupiłam obwód 70, lecz jest
            trochę za luźny z tyłu. Całkiem wygodny, z haftowanymi ramiączkami- dobry do
            topów.
            TRIUMPH: mój absolutny numer jeden!!! :)Aktualnie od ponad 2 miesięcy testuje
            model push-up z wbudowaną gąbką. Jak na razie: bez zastrzeżeń. Druty mi się
            wbijają, ale nie taki ból musiałam znosić przy innych stanikach. :D Jeśli zaś
            chodzi o rzekome żółknięcie Triumph'a to przyznam szczerze, że nie spotkałam
            się z czymś takim... Moja mama ma taki jeden model chyba już 10 lat i wciąż po
            wypraniu jest śnieżnobiały. Triumph ma bardzo dobre zapięcia i gumki, które się
            nie rozciągają tak jak inne. Wcale się nie dziwię, że na Grochowskiej głównie
            sprzedaje się tą markę.
            Zawiodłam się natomiast na push-up'ach Konrad, które są fatalne... tak
            niemiłosiernie uwierają. Sytuacja ta ma miejsce zarówno przy rozmiararze 70A,
            70B jak i 75C.
            W najbliższym czasie przymierzam się do zakupu Selmarka z płynnym silikonem w
            środku. Mierzyłam też taki w Skinny, ale nie nadawał się. Na razie wydaje mi
            się, że to dobry pomysł. Może jednak ktoś ma/miał taki model i może coś
            powiedzieć na ten temat...Czekam na opinie.
            Pzdr.,

• evil.86 Re: Bielizna 16.10.05, 21:44
              W moim miescie 70A zdecydowanie brak, jesli sa to pojedyncze egzemplarze a ja
              chcialabym miec wiekszy wybor... :/ 70B czy 75A jest duzo, ale taki rozmiar mnie
              nie interesuje. W New Yorkerze ostatnio widzialam glownie B i C, na szczescie
              tez sporo A :)
              Moj nowy satniczek kupiony w New Yorkerze, za ktorym aktulanie juz 2 dni
              szaleje, ma wlasnie w sobie plynny zelik. Ale nie na calej powierzchni miseczki,
              lecz jest tylko wyprofilowany na dole. Ogolnie nosi sie o wiele lepiej niz
              staniki z gabka, ktora jednak jest troche twarda. Moj staniczek jest mieciutki
              jak moje piersiatka.
              • luthien123 Re: Bielizna 17.10.05, 10:07
                Hmm... Taki staniczek z żelem wydaje mi się kuszącą ofertą :) Niestety w moim
                mieście nie ma NEW YORKER wiec przy najbliższym wyjeździe do Katowic moze sobie
                taki sprawię :) Tylko: jaka cena? :)
                • evil.86 Re: Bielizna 17.10.05, 17:45
                  Luthien, ja za swoj staniczek z malutka wkladka zelowa w New Yorkerze zaplacilam
                  ok.50 zl. Wiem ze moze to duzo, ale teraz jestem tak zdesperowana ze gdy tylko
                  widze cos ladnego 70A ktore na mnie pasuje,a nie odstaje czy sie zapada, to
                  kupuje wlasciwie bez zastanowienia. I planuje niedlugo kolejna wyprawe do duzego
                  miasta i licze na kolejny udany zakup. H&M w najblizszym duzym miescie niestety
                  chyba nie ma, a tez mam zamiar jakos odwiedzic ten sklep...
                  • nikitka84 Re: Bielizna 17.10.05, 20:47
                    Staniczki w New Yorkerze wahaja sie w granicach 50-55 zl, ale praktycznie caly
                    czas sa tam promocje i jak sie dobrze poszpera to mozna cos ladnego o 10 lub 20
                    zl tansze kupic:) A co do H&M'u to kroluja tam szyte, miekkie pusz-up'y z
                    wyjmowanymi poduszeczkami:)
                    • bejbefish Re: Bielizna 18.10.05, 08:40
                      Ech, szkoda, że u mnie nie ma New Yorkera :/.
                      • orzechowe-oczy Re: Bielizna 21.10.05, 18:00
                        A czy te staniki z żelem w NY mają jakąś specyficzną nazwę??
                        • evil.86 Re: Bielizna 21.10.05, 22:45
                          nie maja, na metkach jest nazwa Censored, ale jest to nazwa calej kolekcji
                          bielizny marki new yorker.
                          • orzechowe-oczy Re: Bielizna 22.10.05, 22:41
                            Hmm... trudno, zdam się na własną intuicję. :D A jak jest z rozmiarówką w NY:
                            zaniżona, normalna, zawyżona??
                            • nikitka84 Re: Bielizna 22.10.05, 23:21
                              Moim zdaniem normalna:)
                              • orzechowe-oczy Re: Bielizna 28.10.05, 17:44
                                Dzięki za informację. ;-)
                                • orzechowe-oczy Re: Bielizna 29.10.05, 23:01
                                  Byłam dzisiaj w NY i przy okazji rozejrzałam się w poszukiwaniu tych
                                  staników...których i tak nie znalazłam. :/
                                  Ogólnie bardzo mało firm ma w swojej ofercie staniki z silikonem... A jeżeli
                                  już jakieś są, to z reguły beznadziejnie leżą, spłaszczają etc. :/ Załamka...
                                  chyba będę musiała zostać przy wbudowanych gąbkach.
                • aiczka Re: Bielizna 07.03.06, 16:57
                  > Hmm... Taki staniczek z żelem wydaje mi się kuszącą ofertą
                  A nie wydaje Ci się dziwny "w macaniu"?
            • nikitka84 Re: Bielizna 16.10.05, 23:17
              Hmmm... ja wlasnie takie 70 A z H&M'u wypelniam w pelni, a w takim z Triumpha
              sie najzwyczajniej w swiecie topie:( No ale ja mam AA oficjalnie i stad
              zapotrzebowanie na naprawde male miseczki:(
          • aiczka Re: Bielizna 07.03.06, 16:53
            >( Moja mama tez do Triumpha sie
            >
            > zrazila, bo jej skolei gumeczki w materiale zaczely pekac po pewnym czasie
            Hm. Ja sobie np. kupiłam stanik od razu ze stringami. Kolor ecru. Niestety po
            jakimś czasie stanik się wybielił a majtki zaczęły szarzeć... Gdyby chociaż te
            zmiany w jedną stronę występowały, prawda?
        • aiczka Re: Bielizna 07.03.06, 16:56
          > Przymierzalam kilka razy i w Triumphie wlasnie maja takie niespotykane fasony,
          No, ale niestety, jak tylko się rzuce do stojaczka z modelami typu
          "prześwitujące koronki" to się okazuje, że poniżej B nei zchodzą... Może i nie
          szkodzi, bo wszystkie z fiszbinami a fiszbiny pod małym biustem nieubranym w
          gąbki to może nie najlepszy pomysł... Nie mogliby gumki wszywać?
    • orzechowe-oczy Re: Bielizna 22.10.05, 22:42
      A co sądzicie o stanikach firmy La Senza?? ;) Kiedyś ktoś na innym forum
      wychwalał tą markę...
      • mm1124 Re: Bielizna 24.11.05, 12:50
        Ja mam nestety inny problem. Pasuje na mnie miseczka 70A ale jest to dla mnie
        za mały obwód. A 75A MA ZA DUŻĄ MISECZKĘ.
    • bejbefish Re: Bielizna 25.11.05, 22:47
      Zbiegałam dziś z koleżanką (biuściastą) całe miasto. Ani dla mnie ani dla niej
      nic ładnego się nie znalazło. Wybór małych lub dużych staniczków jest żałosny,
      a często bywa tak, że jeżeli mógłby pasować to fason jest perfidny. Jeśli
      chodzi o małe, bo te nas tu interesują, to albo są za duże albo za małe (!).
      Mierzyłam dwa, w któych po prostu nie dało sie oddychać :/. Spora część ma
      strasznie grube gąbki, inne są jakieś zdeformowane... Echh.. :/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka