morgianna 13.04.07, 12:25 Pytanie mam takie:Czy uważacie ze aby dobrze wyglądac trzeba w siebie inwestowac dużo pieniedzy?Czy uwazacie ze lepsze kosmetyki , drozsze ubrania sprawiają ze wygląda sie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: Dobry wygląd 13.04.07, 13:25 owszem. ale to dopiero polowa sukcesu, przede wszystkim oprocz samego 'miec' trzeba umiec uzywac Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Dobry wygląd 13.04.07, 13:51 Właśnie, to pomaga, ale ani nie jest warunkiem koniecznym, ani też nie załatwia wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa_frutella Re: Dobry wygląd 13.04.07, 14:17 Mysle ze to zalezy od wieku. Jest granica za ktora mozna poznac kto inwestuje, a kto nie. Ale do 25-26 roku zycia mozemy sciemniac do woli i jechac na naturalnym wdzieku :D. No i 'duzo pieniedzy' to tez pojecie wzgledne. Ja mam 23 lata i 'inwestuje' w gornopolkowy podklad i perfumy (no i czasem jakies usprawiedliwione szalenstwo ;)), pielegnacja, wlosy i kolorowka ze sredniej. I jest dobrze :). Ciuchow mam sporo, z czego naprawde ogromna czesc z second handow, zadne szalenstwa- marks&spencer, topshop, mango, awear, zara, next, h&m i rozne bezmarkowce. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Dobry wygląd 13.04.07, 14:20 Jesli chodzi o droższe ubrania, to niekoniecznie. Ale jeśli chodzi o lepsze kosmetyki to tak. Podobnie z dbaniem o siebie w taki sposób, jak regularne ćwiczenia, które moim zdaniem musza byc dobrane przez specjalistę a nie stosowane na ślepo. Myslę, że w większości dziedzin życiowych trzeba inwestować, aby mieć realny zysk. I nie zależy to od wieku jak pisała frutella, ale od predyspozycji. Uważam, że gdybym nie inwestowała w siebie kupy forsy to wyglądałabym o wiele gorzej. No i zgadzam się z ciocco - trzeba umieć korzystać rozsądnie z tego, co można mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowa_frutella Re: Dobry wygląd 13.04.07, 14:31 Ha, to widac predyspozycje tez mam nie najgorsze, lucky me ;). A na powaznie to cwiczenia zawsze zbywam, bo "i tak jestem szczupla" (nie do konca logiczna wymowka, ale co tam). Co cwiczysz, Papryczka? Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Dobry wygląd 13.04.07, 16:26 w Twoim wieku tez "zbywalam". Prawie kazda 20 to szczesciara, bo niewielkim nakladem sil wyglada fajnie. Jak urodzisz dziecko, skonczysz 30 to juz nie bedziesz zbywac, jesli bedziesz chciala dalej dobrze wygladac:))) Wtedy odzywaja sie inne predyspozycje, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Dobry wygląd 14.04.07, 10:16 Squasha, wkrótce odnawiam fitness, rower w lecie i jeszcze kilka innych rzeczy bardziej doraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Dobry wygląd 13.04.07, 15:05 I dieta ;) To co jemy teraz procentuje na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
brahenn Re: Dobry wygląd 13.04.07, 14:55 kosmetyki tak... ja przyznaje że zaczynam uzywać coraz droższych, ale to chyba kwestia wieku:) Ubrania niekoniecznie. NIe zawsze w super markowym drogim ciuchu dobrze sie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
elejna Re: Dobry wygląd 13.04.07, 16:18 Nie prawda moje drogie.Ceny kosmetyków wyznacza marka te wszystkie biothermy vichy estee lauder róznią sie cenami a to ten sam koncern LOREAL i w kazdej z ofert tych marek znajdziecie przecietne i całkiem oka kosmetyki a niektóre co ciekawe łudząco do siebie podobne - niestety to tylko marketing Wy sie na to łapiecie...Moja pianka do demakijazu jest lepsza jakosciowo bo to Estee Lauder a guzik prawda i u Estee zdazają sie buble ;-)Nie sugerowałabym sie marką i ceną w doborze kosmetyków tylko indywidualnymi potrzebami skóry metoda prób i błędów by znalesc zestaw doskonały. Natomiast tanie ubrania absolutnie róznią sie od tych drozszych marek na pierwszy rzut oka , materiały wykonczenia np. jakkolwiek H&M ma na czasie wzornictwo cienką jakosc tych ciuchów widac od razu, bez porównania z drozyszmi markami np takim pepe jeans. Odpowiedz Link Zgłoś
emii77 Re: Dobry wygląd 13.04.07, 19:34 elejna napisała: >Ceny kosmetyków wyznacza marka te wszystkie biothermy > vichy estee lauder róznią sie cenami a to ten sam koncern LOREAL i w kazdej z > ofert tych marek znajdziecie przecietne i całkiem oka kosmetyki a niektóre co > ciekawe łudząco do siebie podobne > > Estee lauder nie ma nic wspolnego z Loreal, moze pomylilas sie z Lancome? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Dobry wygląd 13.04.07, 23:54 A co ma wspolnego Loreal z Lancome? Obecnie uzywam krem z filtrem na dzien Lancoma i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
emii77 Re: Dobry wygląd 14.04.07, 00:16 Marki grupy L`Oreal: * Kosmetyki profesjonalne :L`Oreal Professionnel, Kerastese, L`Oreal Technique, Matrix, Mizani, Redken * Kosmetyki popularne: L`Oreal Paris, Garnier, Maybellin New York, Softshen carson * Kosmetyki luksusowe: Biotherm, The Body Shop, Cacharel, perfumy Diesel, perfumy i kosmetyki Giorgio Armani, Guy Laroche, Helena Rubinstein, Kiehl`s, Lancome, Paloma Picasso, Ralph Lauren, Shu Uemura, perfumy Victor i Rolf * Kosmetyki aktywne: Dermablend, La Roche-Posay, Skinceuticals, Vichy Laboratoires, Inneov, Ombrelle Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Dobry wygląd 14.04.07, 10:17 A ja chyba nic nie powiedziałam o marce? Uzywam drogich kosmetyków, ale z ogólnie uważanymi za MARKOWE maja one mało wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
dagny1001 Re: Dobry wygląd 14.04.07, 15:38 Papryczka, a możesz zdradzić, jakie to kosmetyki? Odpowiedz Link Zgłoś
nadja11 Re: Dobry wygląd 14.04.07, 15:59 Może napiszecie jakich kosmetyków dokładnie używacie. Bo ja muszę się przyznać ze ulegam i choć wiem że czasami bezensu przepłącam za markę , lubie to uczucie , swiadomosc ze mam coś lepszego/drozszego /niepopularnego.Dlatego kupuje kosmetyki Lancome ,Clarinsa,Biotherm.Kolorówke Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
ciak1 Re: Dobry wygląd 14.04.07, 17:58 Niestety co do kosmetyków nie masz do końca racji - ja mam doświadczenie głównie z kosmetykami do włosów L'Oreala - te sprzedawane w supermarketach robią z mojej głowy wędrujący snopek siana, a fryzjerskie kosmetyki tej samej marki wyjątkowo mi służą. Jeżeli ktoś ma z natury piękne włosy, to być może nie zauważy różnicy, ale w przypadku sianowatych włosów jakimi obdarzyła mnie natura różnica jest kolosalna. A co do tematu - zgadzam się, że inwestując więcej wyglądamy lepiej:( Dotyczy to zwłaszcza tuszowania mankamentów - na przykład ja nie mogę sobie pozwolić na tani szampon i brak odżywki do włosów albo farbowanie w domu, ale cerę mam na razie ładną, więc wystarcza mi nawilżający krem średniopółkowy. Jeżeli ktoś ma np. brzydkie krzywe zęby, to musi zainwestować w dobrego dentystę i aparat (chyba są drogie), żeby wyglądać lepiej; osoba, która chce zdrowo schudnąć nie obejdzie się jak już ktoś napisał bez karnetu do klubu fitness i opieki trenera... Przykłady można mnożyć w nieskończoność. Niestety dobry wygląd wymaga nakładów finansowych:( Odpowiedz Link Zgłoś
marsupilami25 Re: Dobry wygląd 13.04.07, 16:05 Moje zdanie jest takie: Nic tak nie upiększa jak miłość. To czy akurat mam na sobie ciuch, który kosztuje więcej niż pensja niejednej mijanej na ulicy dziewczyny, czy sukienkę z sieciówki nie robi mi najmniejszej różnicy. Grunt to jakość materiału, wygoda i ciekawe wzornictwo, co nie zawsze jest uwarunkowane ceną/metką. Dobre perfumy poprawiają mi nastrój, podobnie jak kolorowy kosmetyk. Nie przepłacam jednak za reklamę i przy wyborze kieruję się stopniem wrażliwości mojej skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
love_mode Re: Dobry wygląd 13.04.07, 16:22 pieniadze na pewno pomagaja, jesli sie ich nie ma albo ma malo to sie ciuchow nie oglada, do kosmetyczki, dentysty, fryzjera nie chodzi itd. Mysle, ze jak sie ma 20 pare lat to tego nie widac tak bardzo, ale po 30, 40.... na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
silencia22 Re: Dobry wygląd 13.04.07, 16:26 zgadzam sie z love_mode w 100 % - cała prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Dobry wygląd 13.04.07, 16:30 Myślę, że jest to dość przydatne :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnii1 Re: Dobry wygląd 13.04.07, 19:23 Żeby dobrze wyglądać należy przede wszystkim dopasowywać ubrania do swojej sylwetki. Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Dobry wygląd 13.04.07, 20:11 to zalezy co rozumiesz pod pojeciem dobrze - czy dobrze = po_prostu_ladnie na pierwszy rzut oka, czy tez dobrze = z klasa, ktora poznaje sie po szczegolach typu torebka/buty/rekawiczki z prawdziwej skory, szlachetna bizuteria [np. kolia z prawdziwych kamieni, nie 'swiecidelek', prawdziwe zloto, nie tylko pozlacanie z zewnatrz], ubranie z materialow najlepszej jakosci i skrojone idealnie na miare, markowy zegarek. to wszystko w pewnych kregach jest wyznacznikiem 'dobrego' wygladu, pomijajac takie oczywiste fakty jak odpowiednie zestawienie tego wszystkiego. ja bym tego snobizmem nie nazwala, z reguly rzeczy najwyzszej jakosci sa zarazem najdrosze. znam pare osob, ktore mimo ze z natury sa raczej malo urodziwe, ale duzo w siebie inwestuja i po prostu milo jest na nie patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
oleandii Re: Dobry wygląd 13.04.07, 20:35 przesada nigdy nie jest wskazana wyglądać dobrze to owszem wydatki ale da się bez upadania na głowę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aliennis Re: Dobry wygląd 13.04.07, 22:21 Kosmetyki niekoniecznie droższe. Ubrania już tak- co prawda nie tyle drozsze ,co dobrej jakosci.. ale to moze idzie w parze/....... Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone Re: Dobry wygląd 13.04.07, 23:20 w droższych kosmetykach są z reguły lepsze składniki w pewnym wieku te lepsze skladniki zaczynają sie przydawać a z ubraniami tez tak jest, że dobra jakość = wyższa cena Odpowiedz Link Zgłoś
star105 Re:Oczywiście, że nie. 14.04.07, 06:28 Najważniejszy jest zdrowy sposób odżywiania się, sport, brak nałogów i wysypianie się:) Kupując drogie mazidła, płacisz za kampanię reklamową, nie za jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia22l1 Re: Dobry wygląd 14.04.07, 10:09 napewno pieniadze pomagaja w tym by dobrze wygladać co do kosmetyków to nie wiem czy to akurat ma duże znaczenie, w tej dziedzinie stawiałabym raczej na umiejętność zastosowania ich, a co do ubrań to napewno tak, lepsze- czyli niestety droższe ciuchy sprawiają, że wygląda się bardziej atrakcyjnie, tak samo jest jeśli chodzi o buty:-) Odpowiedz Link Zgłoś