Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

meski garnitur - pomocy ...

23.06.07, 23:29
    musze kupic sobie kilka garniturow - chodze do pracy w gajerze od poniedzialku
    do piatku
    do tej pory moglem chodzic w t-shirtach wiec moje doswidczenia garniturowe
    ograniczaja sie do wesel - mam wiec kilka pytan i prosze o pomoc

jaki material wybrac?
    - 100% welny przy skretce 100 wzwyz czy raczej jakies mieszanki typu welna z
    poliestrem i elana

jaka marke wybrac?
    - w zasadzie waham sie pomiedzy nastepujacymi markami - PAWO, DIGEL, VISTULA,
    INTERMODA, LANTIER
    czy macie jakies doswiadczenia z tymi markami? - ktore posluza mi dluzej niz
    jeden sezon - slyszalem, ze niektore garnitury wycieraja sie w takich
    miejscach jak kolana czy lokcie i zaczynaja sie po chamsku swiecic

moze polecacie jakas inna zupelnie marke?

napiszcie cos co pomoze mi sie zdecydowac - dzieki
    Obserwuj wątek
      • krzyskow1 Re: meski garnitur - pomocy ... 23.06.07, 23:35
        nie pakuj się w garnitury z elaną i poliestrem, tylko wełna 100%
        z Vistulą mam dobre doświadczenia i polecam
        • alienxxx Re: meski garnitur - pomocy ... 23.06.07, 23:41
          wlasnie tez wydawalo mi sie ze 100 % welna jest lepsza, ale dzis dowiedzialem
          sie, ze wiekszosc modeli uznawanego za niezniszczalnego Digla to mieszanki
          • edavenpo Re: meski garnitur - pomocy ... 24.06.07, 00:03

Ja sie dosc obszernie rozpisalam na ten temat w tym watku wiec go wklejam
            ponizej ;-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=59291295
      • alienxxx Re: meski garnitur - pomocy ... 24.06.07, 01:21
        a co myslicie o takich markach jak
        DIGEL
        ELDORADO
        MURA - tu znalazlem nawet skretke 180 ale nie znam tej marki
        • kc_mc Re: meski garnitur - pomocy ... 24.06.07, 09:03
          Moim zdaniem najlepiej wygladaja marynarki na 2-3 guziki, te z wieksza iloscia -
          daruj sobie prosze.
          Ile " sztuk " masz w zamiarze kupic ? Na pewno na starcie potrzebujesz z 2
          garnitury, ja bym radzila siwe, ciemno - siwe, granatowe, ale odradzam czarny.
          Wszystko bedziesz komponowal z roznymi koszulami i krawatami, tez radzilabym
          kilka kupic, aby nie wygladalo to tak, ze codziennie chodzisz w tym samym.
          Nie mowie tu o szaleniu - kropki, wzorki, kratki, malowidelka itp, klasycznie,
          ale jednak abys mial w czym wybierac.
          Wiadomo ze z czasem Twoja " garderoba " bedzie sie powiekszac o nowe modele.
          Na pewno najbardziej " niszcza " sie spodnie, niektorzy kupuja pare dodatkowa do
          marynarki.
          Ale najwazniejsze jest to, jak bedziesz o garnitur dbac, odpowiednie powieszenie
          spodni i marynarki na wieszaku, nie rzucanie na tylne siedzenie tych rzeczy,
          tylko ladne powieszenie w aucie, a pozniej w domu.
          Tak samo z prasowaniem np spodni, zawsze przez jakis skrawek bawelnianego
          materialu ( tzw zaparzaczka ), moze byc to stare przescieradlo.
          Najlepszy jest garnitur z welny, ale czy on nie ma na 100% jakiegos wlokna
          sztucznego, tego nie wiem, bo czasem jezeli jest tylko " troszke " to producent
          nie umieszcza go na skladzie, na metce.
          Jedni mowia ze mieszanki sie nie gnieca, drudzy ze welna, nie wiem jak to w 100%
          jest.
          Zreszta welna a welna to tez roznica.
          Ja radze Ci Vistule, Panie w sklepie powinny Ci doradzic konkretniej. Maja
          ladne, eleganckie i modne modele.

P.s. tylko nie daj sobie wcisnac za duzej marynarki, bo czasami trudno jest
          dobrac i Panie wciskaja, a Panowie nieswiadomi biora, a wyglada to bardzo brzydko.
      • alienxxx Re: meski garnitur - pomocy ... 24.06.07, 09:41
        dzieki wszystkim za porady - dopiero wszystkiego musze sie nauczyc w tym temacie
        wiec kazda wskazowka jest dla mnie cenna :)

czy ktos moglby odniesc sie do konkretnych marek?
        jak na razie piszecie ze Vistula, ale co z innymi markami - pomijam Sunset Suits
        bo o ich garniturach slyszalem nieciekawe opinie i pomijam garnitury tzw. hand
        made za 5 tys (na takie mnie nie stac)

napiszcie cos o innych masowych produkcjach
        • kc_mc Re: meski garnitur - pomocy ... 24.06.07, 10:46
          Widzisz, a moj Maz ma kilka z Vistula, dwa z Esprit ( tez nie ma zadnych
          problemow ) i jeden z Sunset Suit ( wbrew opiniom bardzo ladnie lezy, nie
          gniecie sie, spodnie tylko Pani musiala na miejscu zwezic w pasie, bo byly za
          szerokie, marynarka posiada wciecie w talii, nie jest prosto skrojona, bardzo
          ladnie i " modnie " lezy.
        • frezja07 [...] 24.06.07, 11:48
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka