Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

OT - Wasze wakacyjne plany

06.07.07, 15:20
    Wiem,że nie to forum,ale ciekawa jestem co bywalczynie FM zamierzają robić w
    wakacje:) Podzielcie się urlopowymi planami,jeśli macie ochotę.I żeby było
    trochę na temat, to jeszcze zapytam, czy na wakacjach odpuszczacie sobie
    trochę "bycie modną", czy wręcz przeciwnie i jest to dla Was
    czas,żeby "ciuchowo zaszaleć"?
    Ja w tym roku urlop spędzam skromnie, w sierpniu jadę na 2 tyg. do Zakopanego
    i na jakąś małą wycieczkę na Słowację. A jeśli chodzi o modę, to wakacje są
    dla mnie "modnym" czasem, bo wtedy nareszcie mam czas,żeby trochę się tą moda
    pobawić.
    Obserwuj wątek
      • kochanica-francuza Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:23
        Egzaminy. Praktyki. Co do mody, kończą mi się fundusze.
      • papryczka_ag Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:24
        Praca.
        Paryż.
        Chiny/Wyspy Zielonego Przylądka.
        • kochanica-francuza Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:27
          papryka, ty mieszkasz w Paryżu?
          • miska_malcova Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:34
            Praca, praca, praca, praca, pra... :-(
          • papryczka_ag Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 16:03
            tylko częściowo :)
            znaczy - tylko czasem
      • meduzaa1 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:37
        Ja też raczej skromnie, w poniedziałek jadę nad morze (nasze rodzime;)),
        później na trochę do USA.
        Jeżeli chodzi o wczasy nad morzem to raczej nie staram się być modną bo jakoś
        nie wyobrażam sobie chodzić po plaży w jakichś nowych kreacjach, ma być po
        prostu wygodnie i stosownie do temp.,pogody itp.
        W New Jersey pewnie trochę "poszaleję" ze strojami, mam też nadzieję na jakieś
        zakupy ciuchowe:)
      • sanvitalia Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:37
        wakacje 'małowakacyjne' bo najpierw praktyki,a później non stop goście - i tak
        do końca września. A w październiku na pół roku do Grecji:)
        • grosellina Zazdroszczę Ci tej Grecji :-) n/t 06.07.07, 15:39
          • sanvitalia Re: Zazdroszczę Ci tej Grecji :-) n/t 06.07.07, 15:43
            :))

czasem mam mieszane uczucia bo jadę na Erasmusa, na jeden semestr i do końca nie
            wiem jak to wszystko będzie wyglądało.
            • kinky5 Re: Zazdroszczę Ci tej Grecji :-) n/t 06.07.07, 20:42
              Tez bylam na Erazmusie, tylko w Niemczech- mialo byc na pol roku, zostalam na rok, poznalam tam
              swojego przyszlego meza......
              Bardzo, naprawde bardzo milo wspominam te czasy..do tej pory zreszta utrzymujemy kontakty z ludzmi,
              ktorych tam poznalismy (np. w zeszlym roku bylismy w Belgii w odwiedziny)
              Nie bedziesz zalowac!!!!!
            • nie-niebieska Re: Zazdroszczę Ci tej Grecji :-) n/t 08.07.07, 18:04
              nie miej! moja siostra wlasnie wrocila z polrocznego erasmusa w grecji i jest
              zachwycona grecja i nie tylko :)

• grosellina Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:37
        Byłam już na jednych wakacjach. Ubiór miał być przede wszystkim wygodny i to
        był prorytet (dużo zwiedzania i wędrowania), ale oczywiście starałam się
        wyglądać ładnie.
        Przede mną jeszcze jeden wyjazd i przynajmniej część czasu spędzę na słodkim
        lenistwie i plażowaniu.
        Nie bardzo wyobrażam sobie kompletnie odpuścić dbanie o strój na wczasach. To
        ma być przyjemność a ja niezbyt dobrze się czuję jak źle wyglądam.
        Teraz jestem na etapie szukania jedwabiu na chustę (opaskę) pasującą do mojego
        nowego stroju plażowego;-)

• meduzaa1 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:41
          grosellina napisała:

>
          > Nie bardzo wyobrażam sobie kompletnie odpuścić dbanie o strój na wczasach. To
          > ma być przyjemność a ja niezbyt dobrze się czuję jak źle wyglądam.

O, z tym też się zgadzam;)
          >
      • monikaa13 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 15:49
        wyjezdzam z rodzinka na slowacje,
        poniewaz siedze w domu, to na wakacjach chce sie ubierac fajnie

ale np jak pojade na dzialke to sobie odpuszczam i nieraz ubieram co popadnie
        • agava00 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:30
          ja bede cale wakacje siedziec w laboratorium - tylko o tym teraz mysle
          we wrzesniu sobie troche "odpoczne" na konferencji w zako
          potem bede jeszcze bardziej zasuwac w paryzu (troche sie postresuje, troche
          pomartwie i troche schudne)

maz mi obiecal styczen w egipcie (byloby milo - nie zaprzecze)

---------
      • keepersmaid Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 16:10
        Bylam w Polsce w czerwcu - to czesc.
        W sierpniu tydzien nad basenem "tesciowej" o 100km stad - lezenie, kostium,
        szorty, tshirt
        W pazdzierniku tydzien w Rzymie - tenisowki, dzinsy, tshirt, kurtka, plecak,
        aparat...
      • paulinaa Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 16:19
        w sierpniu jadę na tydzień do SPA :)
        a we wrześniu planuje jakiś zagraniczny wyjazd-jeszcze nie wiem dokąd
      • tralalumpek Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 16:30
        kwiecien - na urlopie bylam zupelnie sportowo, tydzien na zielonej wyspie byl
        na luzie

maj - drugi urlop wiecej wymagal (karaiby), bardzo luksusowy hotel, eleganckie
        kolacje, bankiet ...

lipiec - urlop bedzie tez luzniejszy (chorwacja), wprawdzie kurort ;) ale plaza
        i prywatna kwatera, rodzinnie , ubranie zatem bardzo letnie i luzne

pazdziernik - planowana majorka - 'elegancki luz'

grudzien - zaplanowany tydzien w gorach austriackich czyli ubior sportowy,
        swetry , jeansy itd
        • siog Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:53
          tralalumpek napisała:

> kwiecien - na urlopie bylam zupelnie sportowo, tydzien na zielonej wyspie byl
          > na luzie

:) Rozumiem ze Irlandia?:) jak wrazenia?
          P.s. chyba trafilas na dobra pogode,bo kwiecien byl naprwde wyjatkowy:)

• tralalumpek Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 20:48
            tak, pogode mielismy naprawde dobra, wypozyczylismy auto i zjezdzilismy 2/3
            wyspy
            wrazenia? - ja lubie tamta czesc europy ale zdecydowanie za duzo polakow, TYCH
            polakow
            • siog Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 21:36
              szkoda ze nie wiedzialam, podalabym kilka super "kierunkow" tylko dla
              wtajemniczonych wyspiarzy:)
              mam nadzieje ze Connemara zobaczylas?
              • tralalumpek Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 21:54
                bylismy w tamtym regionie,
                dosc intensywnie zwiedzalismy wyspe, narod bardzo przyjazny,przyroda
                nieugrzeczniona,cywilizacja pozwala jechac przed siebie bo wszedzie mozna
                znalezc nocleg, znakomite piwo, nawet irlandzkie sniadanie mozna zjadac z
                przyjemnoscia :)
      • pistacja5 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 17:37
        U mnie praca, wakacyjny kurs języka, odpoczynku niestety nie mam w planach.
        Ciuchowych szaleństw do końca lata nie planuje, szczerze mówiąc zmeczyły mnie
        zakupy przez wszechobecne wyprzedarze..
        • pistacja5 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 17:38
          wyprzedaże oczywiście ups :)
      • myniek1 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 18:32
        3 tyg. temu wróciłam z Turcji (Alanya), opalenizna już blednie niestety.
        Pod koniec miesiąca jedziemy na tydzień do Władysławowa (mam nadzieję że będzie
        pogoda), a na wrzesień planujemy wybrać się na kilka dni do Paryża lub Rzymu.
        No i tam zakupki :))))
        • yavanna86 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:16
          w tym roku w Polskę ruszam,a na razie pracuję.tryb kasooszczędny przed Erasmusem;)
          • sanvitalia Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:22
            a dokąd jedziesz na Erasmusa??
      • tishka Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:22
        praca - dress code
        • lvivianka Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:36
          Praca, pozniej tydzien w Pradze, no i jedziemy odwiedzic rodzicow mojego do
          Lwowa na jakis tydziemn (moze sie zahaczy o Krym :P)
          A pozniej pazdziernik i praktyki, bleeee :(
          Co do mody - jak zwykle bede sie nosic w swoim stylu :)
      • bgoralska1972 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 19:36
        Najpierw pod koniec maja byłam w Krynicy, potem tydzień na Krecie - super
        ciepełko nie to co tutaj. Teraz moje wakacyjne nabytki leża odłogiem i czekaja
        na letnie temperatury u nas w kraju.
        • kinky5 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 20:52
          W maju bylam w Meksyku i na dluzszym weekendzie w San Francisco.
          Teraz planujemy jezdzic na campingi (bylismy w Montanie, chcemy zobaczyc Wyoming, Utah ale nie
          mamy jeszcze konkretnych planow).
          Zdjecia z wyjazdow tutaj: www.fabriklandia.blogspot.com/

we wrzesniu wyjezdzam na 2 miesiace do Polski i jak doleci moj luby pewnie gdzies na tydzien
          wyskoczymy.
      • magdaksp Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 21:54
        palny raczej ubogie_juz zaliczyłam openera,jeszcze pare weekendow pewnie spedze
        nad morzem,chcemy sie takze wybrac zmoim mężem do pragi,noi moze we wrzesniu
        grecja albo hiszpania.noi powinnam byc wlasnie wplocku na festiwalu reggea ale
        niestety transport nawalil wiec moze zalicze ostrode.
        • magdaksp Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 21:55
          zapomnialam ze ja juz mialam wakcje:)bylismy w podrozy poslubnej w egipcie:)w maju
        • tralalumpek Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 21:56
          ostroda? a co w tej dziurze mozna robic....rozezlila mnie ta miejscowosc w
          zeszlym roku
          • your.sugar Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 00:50
            ekhm, Tralalumpku wypraszam sobie tą dziurę... rozeźliła tzn? co nie tak było?

Magda, ostródzki festiwal trzeba zaliczyć obowiązkowo ;)
            • tralalumpek Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 10:21
              dzuira dziurze nierowna a ostroda jaest straszna
              poza tym uwielbiam urokliwe dziury
        • love_mode Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 23:37
          _juz zaliczyłam openera,

na Bjorg bylas?
      • nadia_m Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 22:02
        w czerwcu bylam na rejscie lodzia motorowa po chorwackich wysepkach... a ze na
        dosc duzej lodzi bylo nas tylko 2 wiec na mode nie zwracalam uwagi bo
        siedzialam caly czas na fly wiec sol mnie wyzerala

w sierpniu mam nadzieje na wakacje w polsce u rodziny tydzien i tydzien np
        objazd po polskich zamkach 8juz zaplanowalam trase dzieki forum ZAMKI)

we wrzesniu chce Paryz ale tylko 3-4 dni bo roboty mam duzo, niestety
      • troubleska Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 22:30
        Póki co zaplanowaliśmy tylko kilkudniowy pobyt w Nicei, ale to część planu
        zakoczenia teściowej, która będzie tam obchodzić 60 urodziny i (mamy nadzieję)
        prezentem będzie pojawienie się całej gawiedzi;-)

Potem prawdopodobnie cos we wrześniu, ale jeszcze niczego nie postanowiliśmy.

Nie toleruję niechlujstwa w ogóle, więc jakiś standard musi być. Akurat do Nicei
        oprócz letnich sukienek zabieram też te eleganckie, bo na pewno będą niezbędne.
        • martusia67 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 22:35
          U mnie w tym roku raczej nici z wakacji :( Poszukuje nowej pracy....
          wiec jesli znajde cos nowego to napewno nie bede mial urlopu :(
          ale moze uda mi sie znalesc chodz chwile (wweekend) i pojade z ukochanym do
          Mrzezyna :)
      • siog Re: OT - Wasze wakacyjne plany 06.07.07, 22:36
        moje plany wakacyjne to miesiac miodowy:)
        we wrzesniu odrazu po slubie na 10 dni do Hiszpanii,do dobrze znanych miejsc
        zeby nic nie robic,nie myslec,nie zwiedzac tylko lezec na plazy i jesc dobre
        jedzenie, ogolnie mowiac odpoczac:)
        potem odrazu po swietach Bozego Narodzenia na "prawdziwy honeymoon" 21 dni
        Tanzania+Zanzibar. Przyszly maz ma oczywiscie w planach wejscie na Kilimandzaro
        ale jak to wyjdzie zobaczymy:))
        • sumire Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 00:04
          ja też mam to w planach, na trzydzieste urodziny :)

wakacje jako takie już zasadniczo za mną w tym roku, bo niespełna tydzień temu z Maroka wróciłam. został mi jeden jedyny, ostatni tydzień urlopu i jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to we wrześniu sobie zrobię drugi etap kursu latania na szmacie ;) już się cieszę, ale modą wtedy nie będę się szczególnie przejmować - poprzednim razem bardzo bliskie spotkania z trawą i błotem sprawiły, że dwie ulubione pary bojówek poszły w piii..., doprać się nie dało. i to są dopiero wakacje - kiedy człowiek kompletnie nie myśli o tym, jak wygląda :))
      • weronka77 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 01:13
        aktualnie marzne w Białowieży;-0 niebawem nad morze a we wrzesniu Turcja z
        rodziną i "tropiki" sama;-)
      • lilivampire Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 03:35
        dla mnie natomiast wakacje są czasem na odpoczynek i dlatego mam zamiar je spędzić w górach z dala od mody (tzn. łażąc po górach w butach trekkingowych i byle jakich ciuchach:) może któregoś dnia zdobędę Rysy:))
      • trocineczka Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 11:47
        Z racji pracy roznie bywa z dluzszym urlopem, za to kilkudniowych wypadow,
        ktore juz byly nie sposob zliczyc, wiec nie bede wymieniac ;) Za to jak bedzie
        urlop, to szykuje sie 2 tygodnie w Krakowie (takie wakacje polaczone z rodzinna
        objazdowka, bo od dluzszego czasu nie mialam na to chwili, a tu ludzie sie
        pozenili, za maz powychodzili, dzieci sie porodzily... niedlugo mine kuzynke na
        ulicy i nie poznam :D:D), a takze kilkudniowe wypady nad jeziora, oprocz tego
        dwa kolejne 'zamazpojscia' itd. Taki prawdziwy urlop szykuje sie dopiero na
        luty, kiedy ja bede miec przerwe miedzysemestralna, a moj Mezczyzna zakonczy
        juz swoje studia (oczywiscie w tzw. "cieplym kraju", bo mniej- wiecej na okres
        styczen/luty przypada u mnie zimowa chandra i odechciewa mi sie wszystkiego jak
        widze snieg za oknem, wiec zebym sie mogla troche podladowac... :)). Do tego
        pewnie dojda jakies wypady narciarskie :)
        • trocineczka Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 11:50
          A..jeszcze o modzie mialo byc :D Czyli tak: nie wyobrazam sobie noszenia
          sie 'byle jak' na wakacjach, bo czuje sie fatalnie jak zle wygladam bez wzgledu
          na miejsce itd. Oczywiscie nie oznacza to, ze biegam w szpilkach po gorach :D
      • disa nic kompletnie NIC ;] 07.07.07, 21:10
        Nie planuje żadnych wakacyjnych wyjazdów, aktualnie jestem na etapie „przejedzenia się” podróżami (z tego powodu zmieniłam prace). Wakacje spędzam nad nauką, szkoleniami i nowym projektem –o którym mam nadzieje będzie głośno ;]
        Będę jeździła do Mamy, ale może we wrześniu pojadę do Grecji na tydzień –zobaczę ;]
        ;]
      • rzesa20 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 07.07.07, 21:24
        sierpień - świnoujście
        wrzesień - dopiero w planach..
        a poza tym weekendy w górach, albo na słowacji
        no i może jak będę mieć trochę wolnego to parę dni spędzę w niemczech u mojego
        kochanego małego chrześniaka:)
      • mrufka_88 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 08.07.07, 01:33
        Tydzień z Kołobrzegu z moim Słońcem i paczką znajomych...muuuaaaa :) w trakcie weekend pod znakiem SUNRISE FESTIVAL 2007 :) Aż mi slinka cieknie :)
      • suonce89 Re: OT - Wasze wakacyjne plany 08.07.07, 16:08
        Moje plany:
        - zrobić prawko
        - odwiedzić babcie
        - spotkać się z dawno niewidzianymi znajomymi
        - odprawić osiemnastkę
        - przeczytać dużo ksiązek
        - rozwijać się twórczo z moim nowym aparatem, który mam nadzieję dostać na urodziny
        - na przełomie lipca i sierpnia pojechać do Kołobrzegu z moim facetem, siostrą i
        jej facetem :)
        - przed wyjazdem zrobić zakupy (ubrania + zapas jedzenia)
        - 18.08 - wesele na Mazurach

Jeśli chodzi o bycie modną nad morzem, to postaram się jednak tym razem na
        pierwszym miejscu stawiać wygodę i dobre samopoczucie.

Miłych wakacji!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka