weronka77 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 22.07.07, 23:10 Lise Charmel,Chantelle i Triumph. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.2 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 23.07.07, 17:14 jak dla mnie Triumph,czasem kupuję bieliznę w h&m i z biustonoszy jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
ania.87 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 23.07.07, 17:42 TRIUMPH zdecydowanie triumfuje!! kupilam raz intimissimi, ale mimo ze jest naprawde sliczny, to juz jednak nie to samo co triumph, jakos nie lubie go nosic Odpowiedz Link Zgłoś
agn30ieszka Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 26.07.07, 14:04 ja nabardziej lubię biustonosze selmark i szame, choć selmark są strasznie drogie jak na moja kieszeń (280-400 zł) dlatego mam tylko 3 Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett_07 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 26.07.07, 15:54 intimissimi, m&s, triumph, ck Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 26.07.07, 21:32 ja mam zawsze problem ze stanikami niby 75b ale zawsze cos odstaje itp.triumph jest super wszystko pasuje :-)top shop , h&M TEZ :-)M&S wg mnie do niczego- bielizna dla starszych kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
anna-pia Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 00:13 gato.domestico napisała: > ja mam zawsze problem ze stanikami niby 75b ale zawsze cos odstaje itp.triumph > jest super wszystko pasuje :-)top shop , h&M TEZ :-)M&S wg mnie do niczego- > bielizna dla starszych kobiet to by oznaczało, że nie powinnaś nosić 75B, zajrzyj tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 i tu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=66225136 Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 17:02 hmmm jesli triumph pasuje wiec mysle ze mam jednak 75b a ze inne staniki nie zawsze leza jak powinny coz...ale wszystkich producentow nie probowalam Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 18:15 No ale moze zmierz się. No chociaz dla zabawy:) Bo mnie samą zaciekawiłaś:) Ja jednak postawiłabym piwo na to ze nie masz wiecej niz 80 w zebrach;) (Chociaz moze się mylę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico nosze 75B 07.08.07, 09:49 70 jest za ciasne a 80 za duuze :-) wiec zostaje 75:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: nosze 75B 07.08.07, 21:12 To zależy z jaka miseczką mierzysz. Czy zmniejszajac obwód przeskakujesz o 2 litrki (zeby miseczka była ta sama). czyli zamiast 75B mierzysz 70d? Bo mierząc stanik z za małą miseczką ma się wrazenie ze obwód się wbija w plecy (piersi prą w tych małych miseczkach do przodu ciągnac obwód) Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 00:58 Triumph na pewno nie należy do ideałów: obwody i ramiączka są przeważnie paskudnie rozciągliwe, co czuć już podczas przymierzania stanika. O wiele lepsza, przynajmniej jeśli chodzi o użyte materiały, jest polska Melissa (choć czekam na bardziej finezyjne modele), ale moim ideałem pewnie będzie Freya - przekonam się jak kupię więcej niż tylko 2 staniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaaga79 Marks&Spencer 27.07.07, 08:44 Ja nosze tej firmy maja duże rozmiary i są śliczne www.allegro.pl/item219769494_biustonosz_36d_marks_spencer.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Marks&Spencer 28.07.07, 01:04 aaaga79 napisała: > Ja nosze tej firmy maja duże rozmiary i są śliczne A mnie trochę dobija, że ta firma produkuje ładne i seksowne staniczki w dużych rozmiarach, ale w polskich sklepach tej sieci z mojego 75F są tylko minimisery :-( Tak jakby kobieta z większą miseczką od razu chciała równać w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
_diabolique_ Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 09:36 Ja jestem od jakiegos czasu totalnie zakochana w Victoria's Secret. Weszlam do ich sklepu z czystej ciekawosci, wyszlam z 3 nowymi stanikami i kolejne zamowilam przez internet. Wykonane z genialnych materialow, polecam np. ich bezszwowe push-upy. Szkoda ze nie ma ich w Polsce, to co jest na allegro wola o pomste do nieba, zarowno jesli chodzi o ceny (bo to teraz chyba modna marka) jak i o wybor (jakies resztki z wyprzedazy) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 09:40 intimissimi innej bielizny nie uznaje Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 11:09 Wg mnie zdecydowanie Victoria's Secret, dobrej jakości są tez Undercolors Benettona. Co do Triumpha - nie znoszę ani materiałów ani wzorów, Intimissimi - jakieś niedorobione. Odpowiedz Link Zgłoś
valerie Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 12:32 gorsenia której nikt ttu nie wymienił, kilka razy mi zapasowała. Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 13:37 Najwiecej biustonoszy mam z Triumpha i z Passionaty - to jedne z nielicznych firm, ktorym sie NIE wydaje, ze biust ponizej 75E to jest zyciowa tragedia jego wlascicielki i ze za wszelka cene trzeba go powiekszyc, napompowac i ukryc jego skromne parametry poprzez obkladanie kilogramami watoliny i pianki poliuretanowej. Ostatnio kupilam bardzo wygodny, bezpretensjonalny stanik letni CK, chyba sie przejde sprawdzic, czy nie maja wiecej. Z bardzo mieszanymi uczuciami podchodze natomiast do Victoria's Secret: po obejrzeniu kilku modeli w internecie narobilam sobie smaka, poszlam wiec do sklepu przymierzyc je "na zywca". Przezylam gleboki zawod: kolorowe, fikusne haleczki i figi, tak ladnie sfotografowane na stronie VS, okazaly sie nedznymi szmatami z kiepskiego poliestru á la sprzataczka szkolna z lat 80. Wiekszosc staniczkow, pieknych na modelkach, w rzeczywistosci okazalo sie prostackimi cyconoszami bez polotu, a w calym wielkim, ponoc dobrze zaopatrzonym, sklepie, mieli raptem 3 (!) modele w moim rozmiarze, wtedy 70B! Dorwala mnie jakas malo kompetentna dziewczyna z obslugi (w calosci czarnej zreszta) i przez dobre kilkanascie minut wmawiala mi, ze moj maly biust to zyciowa tragedia i za wszelka cene MUSZE kupic siermiezny biustonosz trzykrotnie powiekszajacy, inaczej moj szef nigdy nie potraktuje powaznie mojej prosby o podwyzke. W koncu, z ciekawosci kupilam jeden, gruby jak kombinezon pletwonurka arktycznego i rownie apetyczny - i jestem zaskoczona tym, jak dobrze sie nosi i z jakim heroizmem wytrzymuje moje eksperymenty z praniem. Na randke jednak odpada. Natomiast podany przez kogos link do www.edmarket.pl/ mnie szczerze zdumial. Po pierwsze, juz sam wyglad strony i prezentowane modelki odstreczaja od powaznych zakupow - rozumiem, komus moze sie wydawac, ze bielizna dobrze sie prezentuje na wymalowanych dziewczynach w wyzywajacych pozach, ale ja potrzebuje estetycznego biustonosza na skromna pania inzynier, nie na k...e! Po drugie, czy tylko ja mam takie wrazenie, czy naprawde okolo 30% modelek ma te biustonosze cokolwiek za male? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mujer Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 14:40 o -to passionata mnie zaciekawiła:) a link do edmarket otworzyłam w pracy:( - hm teraz to już wiem, że nie powinnam sobie dodatkowych rozrywek w biurze szukać;) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 16:41 właśnie tak się fotografuje bieliznę, modelka ma na sobie zawsze ZA MAŁY stanik. Tragedia, a potem płacze, że Polki nie potrafią dobrać odpowiednich staników. A jak mają potrafić, skoro prezentuje im się biust wciśnięty na chama do stanika? Odpowiedz Link Zgłoś
naels Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 16:52 A wiesz, Alpepe, ze masz kobieto droga racje. Przejrzalam z ciekawosci kilka stron z bielizna, i jaka prawidlowosc zauwazylam? Chyba tylko strony dla pan z naprawde duzym biustem pokazuja modelki w dobrze dobranych stanikach! Az sie zaczelam zastanawiac, czy przypadkiem moj nie jest za maly... Odpowiedz Link Zgłoś
a_gneskka Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 17:04 >Az sie zaczelam zastanawiac, czy przypadkiem moj nie jest za maly... Wystarczy spytać tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=66225136 :) Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 27.07.07, 18:12 ze za małe to fakt. Im sie chyba wydaje że wylewajace sie z miseczek piersi sa seksowne. ciekawe jakby te modelki wyglądały gdyby na wierzch załozyły bluzkę. Tu buła, tam buła. Za szerokie obwody zdarzaja sie równie często. Czasem wręcz widac na zdjeciu jak im sie podnosi tył do góry. Podczas samego pozowania! Az strach sobei wyobrazić gdzie wyladowałoby to zapiecie gdyby modelka musiała np. podbiec do autobusu:) Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 07.08.07, 09:54 A czy któraś z was uzywała bielizny DIM - a Odpowiedz Link Zgłoś
kadarkaa Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 07.08.07, 15:47 > A czy któraś z was uzywała bielizny DIM - a Ja miałam 1 stanik z linii Body Touch. Absolutnie do niczego, przeraźliwie rozciągliwy obwód - nawet na zasłaniacz się nie nadawał, a mówić o "biustu noszeniu". Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczernia Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 07.08.07, 14:30 Jak dla mnie niesmiertelny jest Triumph, a ostatnio kupiłam kilka na allegro z Intimissimi i jestem zadowolona:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkl Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 07.08.07, 15:55 Mam to szczęście (od kiedy czytam wypowiedzi Dziewczyn o tzw. nietypowych rozmiarach, to uważam moje B/C o typowym obwodzie za pozytyw - jest wszędzie) że kupuję tam, gdzie akurat coś mi się podoba - lubię kolorowe, koronkowe, choć ostatnio potrzebowałam gładki biały i udało mi się go kupić w Oysho czyli sklepie Zary. Mają całkiem ładną, codzienną bieliznę, tylko rozmiary malutkie, musiałam wziąć największy w sklepie. Triumph ma dla mnie dość zachowawcze wzory, ale faktycznie jakość dobrą i rozmiary pewne. Intimissimi ma małe miseczki, kiedyś próbowałam i nic. Śmieję się trochę z trochę, bo naprawdę mam nieduży biust. Wydaję mi się że brakuje sklepów z polskimi firmami. Niech ktoś założy sieciówkę pt. Polska Bielizna, a na pewno odniesie sukces. Produkują naprawdę fajną bieliznę, co widać w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 08.08.07, 00:30 felina zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 08.08.07, 00:52 ja jak kupuje stanik to musze go przymierzyc i poczuc :) mam swoj ulubiony sklepik, gdzie pani ekspedientka zamawia mi w razie czego wiekszy/mniejszy 'na wczoraj'. poza tym, mimo ze nie wyglada na taka, potrafi na oko podac mi odpowiedni rozmiar danej firmy. a w jej sklepiku mozna kupic kinge, kostara, konrada, glowno i wiele innych polskich, malych firm, ktorych raczej nie ma w CH. i wlasnie za to kocham ten sklep. jak mnie ktos widzi w bieliznie to zaraz robi oczy skad mam taki kolor i fason :D Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 10.08.07, 21:36 > firmy. a w jej sklepiku mozna kupic kinge, kostara, konrada, glowno > i wiele innych polskich, malych firm, ktorych raczej nie ma w CH. A gdzie się ten sklepik mieści, tzn. w jakim mieście i przy jakiej ulicy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasica_k Zawiodłam się na Marksie i Spencerze... 08.08.07, 00:54 u którego kiedyś kupowałam swoje najlepsze biustonosze. Niestety teraz jedyny model, jaki udalo mi sie znalezc w Polsce na zblizony do mojego rozmiar (34G) ukladal biust najgorzej ze wszystkich, jakie zdarzylo mi sie w zyciu mierzyc. Co ciekawe, w UK jest znacznie wiekszy wybor niebrzydkich modeli w G, tylko do Polski ich nie wiadomo czemu nie sprowadzaja. A co do najlepszych - trudno mi sie zdecydowac. Przepadam za wzornictwem Kalyani, ale za kombinacje urody i wygody najbardziej cenie Fantasie. Freya tez jest OK, choc juz troche mi sie znudzily ich jaskrawe kolory. Panache jest spokojniejsze i tez niezlej jakosci, mam nadzieje, ze w jesiennej kolekcji bedzie wiecej ciekawych modeli w ciemnych barwach. Odpowiedz Link Zgłoś
kikiet Re: Zawiodłam się na Marksie i Spencerze... 09.08.07, 04:40 Ja jestem poza zasięgiem polskich sieciówek, choć mam marne 65E/70D. Triumpha 70D żadnego nie kupię, bo na znacznie niższej części ciała mogę go zawiązać i jeszcze naddatek zostanie - marnej jakości materiały mają. Ale całkiem polubiłam Melissę, niektóre Avocado, czasem Freyę czy Kalyani. Oczywiście większość staników kupuję przez net, bo jak nie noszę 75B tom przecież niewymiarowa :> Odpowiedz Link Zgłoś
kikiet Re: Zawiodłam się na Marksie i Spencerze... 09.08.07, 04:41 Wrr.. i w tym nowym forum nawet nie umiem się podpiąć gdzie trzeba :( Odpowiedz Link Zgłoś
swierszczowa1 Re: Zawiodłam się na Marksie i Spencerze... 10.08.07, 00:12 Mam podobne doświadczenie z Triumphem. Wiem że to saobwody 70 (czyli na mnie za szerokie bo ja znacznie wezsze potrzbuje), ale moge je spokojnie zapiać na tyłku. A mam na tyłku wiecen niż Marlin Monroe Odpowiedz Link Zgłoś
franca33 Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 10.08.07, 21:31 dla mnie najlepszzy jest minimizer Triumpha,tylko w nim moj duzy biust wyglada w miare zgrabnie,no i cenie je za wyjatkowa trwalosc Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: jakie firmy wg was maja najlepsze biustonosze 10.08.07, 22:01 Franca33, może zajrzysz tu, do lobby biuściastych? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32203 Odpowiedz Link Zgłoś