trolejbuska 01.10.08, 16:07 zielone,żółte fioletowe, pomarańczowe rajstopy, co o nich sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dita.von.teese Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:15 lubie, choc sama jaczesciej nosze zgniolozielone, wiec stonowane, ale wczoraj widzilam dziewczyne w krwistoczerwonych, do tego czarne szpilki,czarno-szara sukienka, wygladala naprawde fajnie, pomysle nad takim kolorem, choc musialabym do tego cos dokupic na gore. Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:15 muszą być fajnie dobrane do reszty stroju a na warszawskich ulicach zwykle nie są. Poza tym przyciągają uwagę do nóg więc te powinne być niezłe :) Ja mam na razie tylko czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:17 i co nosisz do czerwonych rajstop? Odpowiedz Link Zgłoś
arbuzunia Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:55 z czarnym niby jest ok ale mi coś nie do końca pasuje, za duży kontrast więc jeszcze tak nie chodziłam. Napewno nie w wersji eleganckiej i napewno nie z kozakami, uważam że np tutaj jest wporzo: farm1.static.flickr.com/148/354376844_2319d9c3a4.jpg sama nosze w wersji bardziej kolorowej np z beżową, sztruksową miniówą & bardzo kolorowym t-shirtem (który ma jakieś tam elementy czerwone ale minimalne). Opis brzmi może słabo, lepiej wyglada :) Generalnie klimat troche retro, o mniej więcej w takim stylu: shinysquirrel.typepad.com/photos/uncategorized/2007/08/27/aw0720001.jpg chociaż tutaj kolory mi nie do konca pasują :) następnym razem jak sie tak ubiore to wrzuce fotke bo trudno to wytłumaczyć :) nosiłam też do szarej, wąskiej, tweedowej spódnicy do kolana z gruby pasem tweedowym, szarego sweterka z koszulą pod spodem & czarnych zamszowych botków na obcasie z okrągłym czubem, fajnie to wyglądało (mam nadzieję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 17:28 mnie się bardzo podoba zestawienie kolorów u tej dziewczyny ze zdjęcia :) shinysquirrel.typepad.com/photos/uncategorized/2007/08/27/aw0720001.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:17 Lubię, noszę.Najczęsciej fioletowe, czerwone i różowe(fuksja) Odpowiedz Link Zgłoś
trolejbuska Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:27 a co myslicie o zestawieniu pomarańczowych rajstop fioletowej spodnicy i fioletowym golfiku? Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:41 Kiedyś byłam na plenerze malarskim wraz ze studentkami ASP, plastyczką i skromnym, sędziwym panem malarzem. Któregoś wieczora studentki przygotowały dla nas (uczestników warsztatów) kompozycję, którą wszyscy mieliśmy namalować. Dziewczyny użyły m.in. fioletowych i pomarańczowych tkanin. Do dziś pamiętam zdziwienie przedstawicieli starej szkoły :). Ponoć kiedyś takie połączenie kolorów równoznaczne było z nieumiejętnością łączenia barw. Zamiast z pomarańczą radzili, aby łączyć fiolet z żółcią, choć ostatecznie nie skrytykowali pomysłu studentek. Cóż, dziś łączy się nawet róż z czerwienią, toteż dowolność na pewno jest większa :). Aczkolwiek ja od tamtej pory nie łączę fioletu ani z żółcią, ani z pomarańczą. Zrobiła mi się jakaś absurdalna alergia na oba połączenia ;-). A same kolorowe rajstopy bardzo lubię :). Zresztą właśnie mam na sobie filetowe :). Odpowiedz Link Zgłoś
trolejbuska Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 17:34 a więc z czym pomarańczowe rajstopy?;> Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 20:13 hmm... nie mam doświadczenia z pomarańczowymi rajstopami, ale próbowałabym łączyć je z szarością, może spróbowałabym nawet dodać do tego jeszcze kobalt. kiedyś widziałam gdzieś u jakiejś szafiarki zestaw: biała bluzka, szara spódnica, pomarańczowe rajstopy i kobaltowy sweter czy marynarka i przyznam, że ciekawie to wyglądało. Pomarańcz może tez dobrze współgrać z czerwienią;-. Najlepiej popróbować z tym, co już masz w szafie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 20:14 choć w sumie tamte rajstopy były chyba bardziej żółte niż pomarańczowe... cofam ten kobalt ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 20:17 i jeszcze raz: tak klasycznie to brąz możesz dodać ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ensoleillement Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 20:27 jak dla mnie pomarańczowy z kobaltem jak najbardziej:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdal-ena2 Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 20:34 no ja się cały czas waham :) muszę przyłożyć oba kolory do siebie i empirycznie sprawdzić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 16:32 trolejbuska napisała: > zielone,żółte, pomarańczowe rajstopy, co o nich sądzicie? Nie podobaja mi sie, nie nosze. > fioletowe Nie nosze, ale moze i bym sie skusila, gdyby odcien byl ciemny, stonowany Odpowiedz Link Zgłoś
jo-asiunka Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 17:14 noszę: fiolet, fuksję, zieleń, róż, śliwkę i czerwień na nogach Odpowiedz Link Zgłoś
lafere Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 17:39 Bardzo mi się podobają kolorowe rajstopy. A pomysł z połączeniem fioletowej góry z pomarańczowymi rajtkami jest świetny!Jest to fajne połączenie kolorów - kojarzy mi się z Indiami:) Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 17:47 Też mi się podobają:). Na razie mam tylko szafirowe i ciemnozielone (nazywam je "rajstopami Robin Hooda") oraz różowe (pozostałość po imprezie tematycznej;)), które noszę pod spodnie;). Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 17:49 Nosiłam kiedyś, teraz już mi przeszło trochę. Wtedy do brązowej sukienki, brązowych butów i ogólnie brązowej całości zakładałam czerwone lub trawiastozielone rajstopy. Sukienka była do połowy łydek, więc nogi nie stanowiły centralnej części mojej osoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
modlisshka Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 18:14 dziś w 'dzień dobry tvn' mówili że na czasie są rajtki w centki, prążki w odcieniach brązu i szarości... osobiście podtrzymuję tą wersję. osobiście na pewno pokuszę się tej zimy o czerwone i fioletowe rajstopki, na pewno nigdy nie założę zielonych i żółtych oraz pomarańczowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 21:23 Lubię i mam kilka różnych kolorów:) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 21:40 nosimy i mamy gdzies, ze sie gapia moim odkryciem sa rajstopy w psychodeliczne wzory z Calzedonii (reszta outfitu czarna) Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 22:29 jak psychodeliczne, rzucisz linkiem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-niebieska Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 22:45 np allegro.pl/item448240181_calzedonia_kolorowe_tg_1_2.html#photo allegro.pl/item449552337_calzedonia_rajstpoki_3_4.html#photo mam jeszcze te, nie swieca sie tak na szczescie allegro.pl/item450031101_nowy_calzedonia_rajstopy_tg_3_4_orientali_rosa_fv.html i inne w fioletowo-rozowe kolka, a'la lata 60ties Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 23:20 Ja też mam te z pierwszego linka - robią wrażenie i strasznie mi się podobają. Noszę do czarnej reszty, ale nie tylko, łączę to też z innymi kolorami, np czarną spódnicą i górą w kolorze ciemnego fioletu bądź ciemnej zieleni. Kurde, te drugie tez fajne, może się skuszę na allegro ;) A tak poza tym, to z innych kolorów mam: zielone (jasne, teraz chcę kupić sobie ciemniejszy odcień), fioletowe, turkusowe i bordowe. I poluję na musztardowe oraz może fuksję. Mam tez grube rajstopy kremowe, czarne, ciemnobrązowe i brakuje mi jeszcze szarych. Natomiast czerwone i pomarańczowe są jak dla mnie jakieś zbyt jaskrawe. I faktycznie, z kolorowymi rajstopami trzeba uwazać, żeby dobrać je odpowiednio do reszty stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 23:24 > I faktycznie, z kolorowymi rajstopami trzeba uwazać, żeby dobrać je odpowiednio > do reszty stroju. o wlasnie, mialabym problem do czego nosic te pierwsze zalinkowane, choc wszystkie 3pary sa swietne Odpowiedz Link Zgłoś
dita.von.teese Re: kolorowe rajsopy 01.10.08, 23:27 a czy zgnilozielone lub rudo-ceglaste rajstopy pasuja do brazowych butow do kostki? Albo jeszcze: te zgnilozielone do czarnych zamszowych kozakow sznurowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: kolorowe rajsopy 05.10.08, 18:27 uwielbiam je:), gładkie kolorowe z reszta też. Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 00:12 Tu znalazłam ciekawe połaczenie kolorystyczne: farm4.static.flickr.com/3065/2896209404_496e1f0544_o.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 10:28 Noszę ceglaste, fioletowe, granatowe, szare... podoba mi się fuksja, ale jakoś jej u siebie nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
diamondbeach Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 10:37 to chyba najbardziej charakterystyczny element mojego stylu:) każdy intensywny kolor chętnie noszę. Dzisiaj mam rajstopy w paski, przewaga fioletu i czerwieni, bardzo fajne. Wykryłam sklep, w ktorym sprzedają takie rajstopy w rozmairze 1, przez co nie sięgają mi aż do szyi:) Odpowiedz Link Zgłoś
hazel_dobkins Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 10:46 minął mnie już ten kolorowy szał rajstopowy teraz celuję w grube 60 den grafity, czernie i ecrue Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 10:51 Ecru:-) Ja zle bym sie czula w jaskrawych kolorach, mam rajstopy fioletowe i fuksjowe, ale leza , jakos ich nie zakladam. Ja tez bede nosic przede wszystkim czarne, szare i czasen ecru. Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 12:13 O, ja też takie uwielbiam, zimą zwłaszcza i późną jesienią... grube czerniee, ciemne brązy, kremowe czy ecrue mam, a teraz szukam szarych albo grafitowych. Odpowiedz Link Zgłoś
danuu Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 13:09 ja mam takei :) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1096702,2,75.html Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 14:24 a swoją drogą, w nowym katalogu Calzedonii są fajne rajstopy w kratkę: eyeliner.pl/wp-content/gallery/calzedonia-jesien-2008-almost-british/10.jpg I jeszcze bardzo podobają mi się fioletowe - te co ma Ryfka: images34.fotosik.pl/53/466b65258183153a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: kolorowe rajsopy 05.10.08, 13:47 Te kraciaste bardzo mi się podobają (choć ryfkowe też:)), ale dopiero co kupiłam sobie płaszcz w dokładnie taki sam wzór i mam obawy czy nie będzie to już przesada:)... Odpowiedz Link Zgłoś
e.milia Re: kolorowe rajsopy 05.10.08, 18:15 Moim zdaniem jednak będzie :) Albo taki płaszcz i gładkie, np czarne rajstopy, albo te rajstopy i gładka, jednolita cała reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 15:36 Nosze i lubie- zielen, bordo, fiolet, braz, szary, wrzosowe. Zakupilabym tez pomaranczowe- do fioletu, brazu lub zgnilej zieleni :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielona-karuzela Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 20:26 ja je uważam za świetny spośób na ozywienie stroju, szczególnie w przypadku gdy ktos tak lubi czarne i ogólnie ciemne ubarnia jak ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
lafere Re: kolorowe rajsopy 02.10.08, 22:59 A jakiej firmy rajtki polecacie? Lepsze są z Gatty czy Calzedoni? Odpowiedz Link Zgłoś
paulka-paulka Re: kolorowe rajsopy 03.10.08, 08:59 Nie cierpię kolorowych rajstop. Jak dla mnie istnieją tylko czarne, szare i granatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
cledomro Re: kolorowe rajsopy 05.10.08, 13:27 Jak wiadomo, czarny, szary i granatowy to nie kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: kolorowe rajsopy 05.10.08, 15:49 podobaly mi sie i nosilam je 2-3 lata temu, teraz zrobila sie z tego moda 'masowa', a mi sie odwidzialy calkiem ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pinacolade Re: kolorowe rajsopy 05.10.08, 16:36 Ja nosilam rok temu ... teraz , zgadzam sie , zbyt duzo 'wyrozniajacych' sie nog. Chociaz lubie grube , biale ,bawelniane z wytloczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
zulugo Re: kolorowe rajsopy 06.10.08, 11:19 Calzedonia jak dla mnie jest dośc droga ja od paru lat nie rozstaje się z Venezianą: maja ogromny wybór kolorow samych garantó chyba ze 4 rózne odcienie choć ja od jakiegos czasu przezuciłam się na ażury (latem na takie cienkie a'la koronka wcielsitym kolorze sa bardo stylowe) a zimą grube, prązkowane w kolorach ziemi i kawa z mlekiem - cuda kupuje w magnolia prak w wrocławiu i za kazdym razem wpara mi w oko jakis nowy wzór sporo jest takich jeszcze nieoklepanych...nie wiem czynzacie tę markę i co o niej sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
drinkit Re: kolorowe rajsopy 06.10.08, 17:20 W zasadzie nosze wyłacznie kolorowe rajstopy. cielistym mówie nie. Ale inna rzecz, ze ja raczej klasyczno - eleganckich ciuchów nie noszę Odpowiedz Link Zgłoś