Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie.

12.03.09, 14:18
    Witam Was.
    mam problem i prosze was o rade.
    jak mam dobierac rozmiar bucika w sklepie internetowym?.czy po długosci
    wkładki,tylko i wyłącznie,czy też dodac pół cm. czy "ileś tam".sa o czółenka
    otwarte z dziura na palce(pieta zakryta),więc nie wiem czy zostawić troszke
    miejsca czy dobierać idealnie?Przepraszam troszkę namotałam:)Dziekuje i
    pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • aw621979 Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 17:35
        Ja zawsze dobieram po długości wkładki, porównuję z długością stopy i jest OK,
        ale może dlatego, że noszę standardowe 36. Zresztą, jak już kupisz te buty okaże
        się, że nie są dobre, to zawsze możesz je oddać. Do 10 dni bez podania przyczyny.
      • vickydt Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 18:42
        bucika w sklepiku? troszke miejsca? ojej. Wymiękam na takie bziubzianie.
        Kup buty a nie buciki, to nie będziesz miala problemu
      • asiu_3 Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 19:13
        Ja dobieruniam rozmiarek bucików po długościuni wkładeczki :)
      • lamena vickydt... 12.03.09, 19:36
        było sklepie nie sklepiku.Jak widac po Twojej odpowiedzi kultury w naszym kraju
        brak.Nie podoba Ci sie kobieto to nie odpisuj i nie krytykuj!Czy,aż tak musisz
        sobie ulżyć.
        • vickydt Re: vickydt... 13.03.09, 10:58
          > było sklepie nie sklepiku.Jak widac po Twojej odpowiedzi kultury w naszym kraju
          > brak.Nie podoba Ci sie kobieto to nie odpisuj i nie krytykuj!Czy,aż tak musisz
          > sobie ulżyć.

mylisz pojęcia, obrażalska Bejbe. To, ze mierżą mnie ludzie nie używający
          szarych komórek czy dzidzie-piernik płacące pieniążkami i przymierzające buciki
          nie oznacza braku kultury.

Człowiek potrafiący wysłać maila czy spłodzić post na forum IMO powinien
          potrafić dobrać but do swej stopy. Ale to tylko IMO. Ty masz prawo zadawać durne
          moim zdaniem pytania, ja mam prawo mieć z tego polewkę.
      • black-emissary Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 20:01
        Zwykle w sklepach internetowych radzę, by do długości stopy dodać kilka
        milimetrów (w zależności od sklepu od 3 do 6) i to dopiero porównywać z rozmiarem.

Tyle teoria. W praktyce trzeba mierzyć.
        • sloneczna.dziewczyna Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 20:17
          Buciki to chyba dzieciom się dobiera?

• lamena człowiek prosi o rade a tu czepianie sie... 12.03.09, 20:31
            komedia!
      • magdalena.ko Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 23:51
        powiem tak... dziś mierzyłam kilkanaście par butów w sklepach stacjonarnych. nic
        szczególnego - zwykłe skórzane baletki. tylko w jednym sklepie buty pasowały
        idealnie na długość i nie były zbyt szerokie (mam dość wąską stopę). zmierzam do
        tego, że każda z nas ma inne stopy, a producenci za bardzo się tym nie przejmują
        ;). chyba dużo ryzykujesz zamawiając buty bez mierzenia. no chyba, że jesteś
        pewna tego, że nie masz tak "wybrednych" stóp jak ja, wtedy świat wirtualny
        należy do Ciebie ;). i gdybym już kupowała buty w sklepie internetowym, to
        dodałabym kilka mm do długości stopy - zawsze można włożyć wkładkę, gdy okażą
        się trochę za duże.

powodzenia ;-)
        • magdalena.ko Re: Dobieranie rozmiaru bucików...pomóżcie. 12.03.09, 23:55
          nie doczytałam, że buty mają otwór na palce :). chcę zatem dodać, abyś nie
          przesadziła z tymi mm ;-)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka