Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem stary jak świat - Wesele

19.05.09, 11:41
    Kolejny Neverending Story Temat - "Będę świadkiem na weselu", ale nie umiem sobie sensownie poradzić. Ech...

Mam sukienkę(w załączniku),z satyny bawełnianej (biała w bordowo-ciemnozielone kwiaty) i problem co do niej dobrać (i czy w ogóle się Waszym zdaniem na ślub nadaje). Sukienka jest na dole rozszerzana, plisowana, z paskiem, ale jakoś mi on nie leży, za bardzo czerwony, no i ta złota klamra. Na złoto mam alergię, nie cierpię go wręcz i to w KAŻDEJ postaci, więc pasek na pewno jest do wymiany (wolałabym też by był szerszy)

Tak kombinuję czy dodatki dobrać bordowe (ale jakoś tak mono kolorystycznie nie będzie?) - propozycja butów w załączniku, czy może granatowe będą lepsze? I co z ramionami? Impreza będzie w lipcu, ale może być zimno. Czy bolerko z załącznika będzie ok? Jest kremowe/jasnobeżowe.

Zupełnie do kitu, czy coś tu się da uratować?

Nie za bardzo mogę sobie pozwolić na nową kieckę, poza tym zależy mi na naturalnych materiałach, a teraz w sklepach (Orsaye, New Yorkery,Stradi,na które od biedy mogę sobie obecnie pozwolić), króluje poliester.

Jedno ze zdjęć (to z jakiś żakietem z tyłu użyczył Wujek Google)

Ach! To będzie ślub cywilny, więc żadnego księdza brzuch nie rozboli z powodu dekoltu, czy gołych ramion.

img507.imageshack.us/gal.php?g=sukienka01.jpg
    yfrog.com/e3sukienka01jx
    Obserwuj wątek
      • zolzatoja Re: Problem stary jak świat - Wesele 19.05.09, 12:28
        Pomyśl o zielonym pasku i butach (w kolorze zieleni na sukience).
        Sama sukienka na ślub lipcowy moim zdaniem bardzo w porządku, na
        ramiona lekki szal ?
        • mechantloup Re: Problem stary jak świat - Wesele 19.05.09, 13:47
          Myślisz, że zgniłą zieleń znajdę???
          Poza tym ,raczej nie bardzo wiem, do czego mogłabym później je nosić. Nie chcę
          butów na jeden raz.
          Ale może faktycznie...
      • ladyjm Re: Problem stary jak świat - Wesele 19.05.09, 13:52
        ladna sukienka, buty moga byc. mozesz nie zakladac zadnego paska. bolerko sie
        nie nadaje - za malo eleganckie. na ramiona szal + kopertowka - czerwona albo
        ciemnozielona.
        • mechantloup Re: Problem stary jak świat - Wesele 19.05.09, 13:59
          O! Pomysł z ciemnozieloną kopertówką mi się podoba!!
          Od paska chyba nie ucieknę, bo sukienka jest trochę za duża (planuję zwężać u
          krawcowej, ale ostatnio jedna truła, że usztywniana, że miseczki profilowane..),
          a poza tym widać szew łączący górę z dołem.
      • vickydt Re: Problem stary jak świat - Wesele 19.05.09, 14:40
        kiecka fajna, buty tez. Widzialabym do tego jakis JEDNOLITY szal (nie musi byc w
        kolorze butow - kieca z butami pod pache i na szaLowe zakupy). Kopertowka w
        kolorze szala. A co Ci ten pasek przeszkadza? :) Tez nie znosze zlota ale w
        klamrze bym przebolala.
      • mechantloup Re: Problem stary jak świat - Wesele 29.05.09, 12:05
        Wygrzebałam z szafy buty (w załączniku),mają kolor identyczny jak część kwiatów na sukience. I tak się zastanawiam, czy mogłabym je założyć? Sukienka jest z grubej satyny bawełnianej (żadne tam szyfony i inne zwiewności), więc może nie wyglądałoby to źle?

Bo tak sobie przekalkulowałam wydatki i wszyło mi, że nie do końca mogę sobie na nowe buty pozwolić.

img23.imageshack.us/my.php?image=buty1e.jpg
        • chantal10 Re: Problem stary jak świat - Wesele 29.05.09, 12:12
          Myślę, że są zbyt "ciężkie" do tej sukienki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka