Gość: Adam IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.12, 10:57 czy ktos kto ma wanne akrylową też ma taki problem ze podczas jej uzywalnosci skrzypi ?Mozna coś z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiak37 Re: Wanna Akrylowa 11.01.12, 18:10 jezeli wanna jest obudowana plytkami to czapa,ale jezeli ma sciagana plastikowa obudowe to mozna to poprawic jezeli to oczywiscie stelaz. Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 11.01.12, 20:31 ma obudowe plastikową,co masz na mysli pisząc stelaż Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Wanna Akrylowa 11.01.12, 22:03 stelaz to cos na czym sie to wanne montuje.Przeciez ona nie stoi w powietrzu.Stoi na czyms a tym czyms jest stelaz. Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 12.01.12, 12:54 Wanna zostala postawiona na dwoch cienkich przykrecanych,wypoziomowanych nogach Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Wanna Akrylowa 12.01.12, 14:00 jak na dwoch? Nikt Ci nie mowil montujac wanne ze potrzebny jest do tego stelaz? Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 12.01.12, 15:05 Sama wanna nie ma nog tylko stoi jagby na cienkim stelazu.mam pokazac zdjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 12.01.12, 22:42 Wanna nie koniecznie musi być na takim stelażu: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2999834,2,1,Stelaz-wanny.html Są wanny które stawia się na dwóch podwójnych nogach i nic nie skrzypi. Ja mam z Cersanitu i tylko na nogach.Może to jest kwestia jakości wanny.Grubości warstwy akrylu?A może to nie akryl tylko ABS? Jaką masz ta wannę? Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 13.01.12, 09:09 nie pamietam ile ma grubosci moja wanna,wiem jedyne ze jest z akrylu i kupowana była w firmie HYDRO-BOX w W arszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wanna Akrylowa IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.12, 21:49 a moja wanna jest dobrze wypoziomowana,stoji na stelażu który ma 2stelaże po 2nóżki z tyłu i sprzodu i nadal trzeszczy.Co jest grane? Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 15.01.12, 22:39 Skoro wanna jest dobrze wypoziomowana to rozwiązanie jest proste. Wanna ma niewielka ilość akrylu i jest po prostu kiepskiej jakości.Wanny akrylowe produkowane s a z płyty,która pod wpływem ciśnienia nabiera wymaganego kształtu..Następnie usztywniana jest włóknem szklanym z dodatkiem żywicy.Jeśli warstwa akrylu jest cienka ( w procesie produkcji płyta rozciąga się ) wówczas skrzypi.Oto cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wanna Akrylowa IP: *.centertel.pl 16.01.12, 16:36 Wydaje mi sie ze wanna skrzypi bo jest cos nie tak pomiedzy wanna,silikonem a sciana,bez panela tez skrzypi. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Wanna Akrylowa 15.01.12, 22:51 osobiscie zawolalabym nowego fachowca i sprobowala na nowo osadzic wanne! a moze lepiej by bylo jednak ja obudowac? wmurowac ja tak, aby nie miala pola manewru? a panel/oslona przypadkiem nie trzeszczy? na laczeniu z wanna? moja znajoma miala tez kiedys zle "zaczepiona" wanne do sciany: byly tam takie haczyki, ktore ktos przykrecil krzywo, jeden wyzej, drugi odrobine nizej, wystarczyl milimetr i juz posprzatane :) nie dosc, ze wanna skrzypiala, to jeszcze wszystko sie ruszalo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wanna Akrylowa IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.12, 20:51 bez panela tez skrzypi,trzeszczy Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 18.01.12, 11:57 To,że została kupiona na Bartyckiej nie oznacza,że jest dobrej jakości.Tam też można trafić na fajne kwiatki;) Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 18.01.12, 14:35 Może warto zadzwonić do producenta skoro nic innego nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 19.01.12, 00:29 Ciekawa jestem kto jest autorem tego skrzypka? Odpowiedz Link Zgłoś
mikisul Re: Wanna Akrylowa 11.04.12, 20:58 O skrzypiących wannach akrylowych słyszałam wiele razy, to zasługa chyba tego, że stelaż jest podporą tylko w paru miejscach a wanna sama w sobie pracuje, ugina się itp, dlatego może skrzypieć. O ścianę mogłaby skrzypieć jak jest pod płytki montowana, bo to ją usztywnia, inaczej chyba nie. Ja mam wannę akrylową ale wklejoną do starej wanny i nic nie skrzypi, ale jest na sztywno zamontowana Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 14.04.12, 11:22 Słyszałam właśnie o takiej metodzie renowacji.Nie każdą jednak wanna może byc w ten sposób włozona. Ja mam wanne Virgo.Da się ją włozyc w standardową blaszaną? Myslę o małym misz0maszu u siostry w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikisul Re: Wanna Akrylowa 16.04.12, 15:03 Ja mam wannę akrylową wklejoną do blaszanej tzw. wannę w wannie i specjalna firma mi to robiła, ale w sumie jak Twoja wanna pasuje to chyba można by i taką zamontować, musiałabyś zrobić małe rozeznanie w temacie. Ta wanna, którą ja ma jest tłoczona na wymiary tych starych wanien Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: Wanna Akrylowa 21.04.12, 14:41 No cały sęk w tym ,że virgo jest niestandardowo tłoczona co daje jej właśnie niepowtarzalny wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
mikisul Re: Wanna Akrylowa 16.12.12, 21:22 Fakt, że akryl jest super i podczas kąpieli i podczas mycia. Ciepła w dotyku, łatwo się myje nic dziwnego, że większość wanien i brodzików teraz jest z akrylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Wanna Akrylowa IP: *.mikolow.multimetro.pl 12.03.13, 23:07 Polecam ponowny montaż przez fachowca. Jeśli to nie pomoże to może wskazywać na złą jakość wanny. -- Najlepsze łazienki - www.megalazienki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 13.03.13, 07:57 tylko jak tego fachowca znalewźć bo wydawalo mi sie że fachowiec to robił Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 14.03.13, 23:00 ale to chyba nie wina samej wanny a montażu Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Wanna Akrylowa 20.03.13, 08:36 ale jak sie czlowiek nie zajmuje budownictwem,remontami to nie ma pojecia czy to jest dobre Odpowiedz Link Zgłoś