IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 09.03.05, 11:29
witam, muszę się pochwalić, że w końcu będę miała kuchnię swoich marzeń.
Wykonana w stylu toskańskim, a może i włoskim :) Piękna murowana. Mam
nadzieję, że będę wam mogła pokazać nie długo zdjęcia.
Meble robi sprawdzona (przez znajomych) firma, specjalizująca się w tego typu
kuchniach.
Pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • Gość: uto Re: kuchnia IP: *.acn.waw.pl 13.03.05, 09:53
      nie ma nic gorszego, niz kuchnia murowana..:((
      • Gość: azja Re: kuchnia IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 31.03.05, 14:18
        bo???? Lubię takie posty bez uzasanienia :))) Pozdrawiam pesymistę
        • Gość: Yosemite Sam Re: kuchnia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 16:35
          Każdy urządza mieszkanie według własnego gustu bo to on tam będzie potem
          mieszkał. Więc o kolorach i rozwiązaniach nie warto rozmawiać.
          Ja natomiast też nidługo będe robić kuchnie w nowym mieszkaniu i musze
          powiedzieć że do sklepów z meblami wchodze tylko po to żeby podpatrzeć jakieś
          ciekawe rozwiązania.
          Ogólny projekt kuchni (wzory drzwiczek,rodzaje szafek,kolory) mam już od dawna
          w głowie tak jak wygląd całego mieszkania. :-)))
          Szafki jednak zamawiać będe u znajomego stolarza bo ceny w sklepach rzędu 20
          tys. są wzięte z kosmosu moim zdaniem.
          ładnie zrobioną kuchnie można mieć za góra 4 tys zł.
          • irmina35 Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) 31.03.05, 19:10
            • admar0 Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) 31.03.05, 23:14
              Wszystko zależy od ilości mebli i jakości materiałów do nich użytych.
              Bardzo w to wątpię abyś zrobił meble kuchenne za 4tyś takie same jak widziałeś
              za 20tyś. Te 4tyś to by Ci juz na same szuflady i carga zabrakło (w cenie
              hurtowej)
              • Gość: nieważne Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 01.04.05, 13:49
                Oczywiście, że wszystko zależy od ilości i jakości. Ale przedmówca ma rację.
                Wystarczy tylko znaleźć dobrego i sprawdzonego stolarza ( poza Warszawą ) i ma
                się mebelki 50% tańsze. Sama sprawdziłam. Byłam w kilku salonach w Warszawie i
                dałam do wyceny moje meble kuchenne. Kuchnia nie jest za wielka, więc i mebli
                nie za wiele. Wyceny mieściły się w granicach od 8 do 10 tysięcy złotych. Mój
                stolarz ( spory kawałek od Warszawy ) zrobi mi je za ok. 4 tysiące. Skąd ta
                różnica? No cóż. Mój stolarz ma swój zakład i jednego pracownika. Właściciel
                salonu w Warszawie płaci kupę kasy za: czynsz, reklamę, trzy komputery ze
                śmiesznymi programami do wyceny no i pensje panienek przy tych komputerach
                tęsknie wypatrujących jeleni do zakupu tych "cudeniek". I jeszcze jeden
                przykład cenowy. W Warszawie mb zabudowy kuchennej z forniru kosztuje 2.000 zł
                a u mojego stolarza mb z DREWNA kosztuje 1.300 zł. To chyba pewna różnica,
                prawda? I niech mi nikt nie mówi,że to jego drewno to jakieś wypaczone deski,
                bo byłam u kilku znajomych którzy mają od niego meble i jestem pełna uznania.
                No i to by było na tyle. Pozdrawiam.
                • admar0 Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) 01.04.05, 14:56
                  Dasz namiary na tego twojego stolarza ?
                  • Gość: nieważne Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) IP: *.totalizator.com.pl / *.devs.futuro.pl 01.04.05, 15:09
                    Jak skończy moje zamówienie ( no cóż, jak każdy człowiek jestem egoistką ) i
                    jeśli on wyrazi zgodę to pewnie, że dam. Zaznaczam, że to ok. 100 km od
                    Warszawy.
                    • Gość: iremos Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) IP: *.acn.waw.pl 01.04.05, 16:12
                      Też bym prosila o namiar na tego stolarza: iremos@gazeta.pl
                      • Gość: gość Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) IP: *.syscomp.pl / *.crowley.pl 01.04.05, 19:42
                        ja również jestem zainteresowana namiarami na dobrego stolarza.
                        renata.mirska@interia.pl
                        • Gość: azja Re: chyba to zalezy od wielkosci kuchnii:) IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 15.04.05, 10:30
                          ja też mam namiar na dobrego stolarza, zamówiłam u niego drzwi.
                          Widziałam już efekt jego pracy u znajomych: meble, drzwi. Z opowieści i
                          użytkowania wynika że zrobione są solidnie. Ja jeszcze dodam, że wymyśliłam
                          sobie dosyć ciekawe drzwi i chyba nie łatwe do wykonania, ale jak się okazało
                          dla ww. pana nie było to problemem, drewno nie najtańsze, a cena końcowa b.
                          przystępna:)
                          Stolarz ten również mieszka pod W-wą, ale trochę bliżej bo w Ożarowie Maz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka