Gość: AGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:02 Co o niej sądzicie? Czy jakiś użytkownik może wyrazić swoją opinię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: Płyta Amica Prometeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:30 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=Prometeusz&ile=10&sort=data_desc&spojnik=and&forum=653&poz=0&A_szukaj=tresc&x=17&y=5&zywe=2 Jest coś takiego, jakwyszukiwarka :) mif Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Płyta Amica Prometeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:15 Serio? Jako blondynka nie wpadłabym na to, że można skorzystać z wyszukiwarki:) A teraz bez złośliwości - przeczytałam najpierw posty o tej płycie, ale to same bzdury. Nie wypowiedziała się ani jedna osoba, która taką płytę posiada, tylko sami pieniacze, którzy chcą się popisać (nie wiem czym, elokwencją?) Proszę więc o odpowiedź osoby, które mają taką płytę i w związku z tym mogą ja ocenić. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Płyta Amica Prometeusz 08.06.05, 20:26 Gość portalu: AGA napisał(a): > Serio? Jako blondynka nie wpadłabym na to, że można skorzystać z wyszukiwarki:) > A teraz bez złośliwości - przeczytałam najpierw posty o tej płycie, ale to same > bzdury. Nie wypowiedziała się ani jedna osoba, która taką płytę posiada, tylko > sami pieniacze, którzy chcą się popisać (nie wiem czym, elokwencją?) Proszę w > ięc o odpowiedź osoby, które mają taką płytę i w związku z tym mogą ja ocenić. > Dzięki. Parę osób ją kupiło, ale wstydzą się teraz do tego przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mif Re: Płyta Amica Prometeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 01:32 To obrazowo, jak blondynce: Potrzymaj rękę nad otwartym, palącym się palnikiem. Czy czujesz ciepło? Jak długo możesz wytrzymać? Włóż rękawiczkę i potrzymaj rękę (w rękawiczce), na tej samej wysokości i nad tym samym palnikiem. Czy możesz wytrzymać dłużej? Uprzedzając odpowiedź: Płomień palnika ogrzewa bezpośrednio rękawiczkę, a nagrzana rękawiczka nagrzewa rękę. Energia potrzebna do ogrzania ręki w rękawiczce jest większa niż ogrzanie gołej ręki. Podobnie jest w płycie Prometeusz. Płomień nagrzewa płytę, a garnek jest wtórnie podgrzewany. Straty energii są znaczne, na samo rozgrzanie płyty, w trakcie gotowania i schłodzenia zmagazynowanego w płycie ciepła. Ekonomia gotowania na tej płycie jest ŻADNA. Płyta ma jeden niezaprzeczalny walor. Jest łatwa w myciu (brak wystających palników) i ten walor prezentuje potencjalnym nabywcom, a goście cmokać będą z zachwytu, po pokazaniu jej zamontowanej w kuchni. Rachunkami za gaz raczej się nie należy chwalić. mif pozdrawia AGĘ i resztę blondynek :) Odpowiedz Link Zgłoś