Dodaj do ulubionych

Płyta Amica Prometeusz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:02
Co o niej sądzicie? Czy jakiś użytkownik może wyrazić swoją opinię?
Obserwuj wątek
    • Gość: mif Re: Płyta Amica Prometeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 00:30
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=Prometeusz&ile=10&sort=data_desc&spojnik=and&forum=653&poz=0&A_szukaj=tresc&x=17&y=5&zywe=2
      Jest coś takiego, jakwyszukiwarka
      :) mif
      • Gość: AGA Re: Płyta Amica Prometeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:15
        Serio? Jako blondynka nie wpadłabym na to, że można skorzystać z wyszukiwarki:)
        A teraz bez złośliwości - przeczytałam najpierw posty o tej płycie, ale to same bzdury. Nie wypowiedziała się ani jedna osoba, która taką płytę posiada, tylko sami pieniacze, którzy chcą się popisać (nie wiem czym, elokwencją?) Proszę więc o odpowiedź osoby, które mają taką płytę i w związku z tym mogą ja ocenić. Dzięki.
        • zayzayer Re: Płyta Amica Prometeusz 08.06.05, 20:26
          Gość portalu: AGA napisał(a):

> Serio? Jako blondynka nie wpadłabym na to, że można skorzystać z
          wyszukiwarki:)
          > A teraz bez złośliwości - przeczytałam najpierw posty o tej płycie, ale to
          same
          > bzdury. Nie wypowiedziała się ani jedna osoba, która taką płytę posiada,
          tylko
          > sami pieniacze, którzy chcą się popisać (nie wiem czym, elokwencją?) Proszę
          w
          > ięc o odpowiedź osoby, które mają taką płytę i w związku z tym mogą ja
          ocenić.
          > Dzięki.

Parę osób ją kupiło, ale wstydzą się teraz do tego przyznać.
        • Gość: mif Re: Płyta Amica Prometeusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 01:32
          To obrazowo, jak blondynce:
          Potrzymaj rękę nad otwartym, palącym się palnikiem. Czy czujesz ciepło? Jak
          długo możesz wytrzymać?
          Włóż rękawiczkę i potrzymaj rękę (w rękawiczce), na tej samej wysokości i nad
          tym samym palnikiem. Czy możesz wytrzymać dłużej?
          Uprzedzając odpowiedź:
          Płomień palnika ogrzewa bezpośrednio rękawiczkę, a nagrzana rękawiczka nagrzewa
          rękę. Energia potrzebna do ogrzania ręki w rękawiczce jest większa niż ogrzanie
          gołej ręki.
          Podobnie jest w płycie Prometeusz. Płomień nagrzewa płytę, a garnek jest wtórnie
          podgrzewany. Straty energii są znaczne, na samo rozgrzanie płyty, w trakcie
          gotowania i schłodzenia zmagazynowanego w płycie ciepła. Ekonomia gotowania na
          tej płycie jest ŻADNA.
          Płyta ma jeden niezaprzeczalny walor. Jest łatwa w myciu (brak wystających
          palników) i ten walor prezentuje potencjalnym nabywcom, a goście cmokać będą z
          zachwytu, po pokazaniu jej zamontowanej w kuchni. Rachunkami za gaz raczej się
          nie należy chwalić.
          mif pozdrawia AGĘ i resztę blondynek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka