Dodaj do ulubionych

zintegrowana zmywarka i panel

17.10.05, 17:36
Mam pytanie totalnego laika: co to znaczy zmywarka w pełni zintegrowana? Wszyscy tak piszą, a ja nie wiem co to znaczy? Mąż rzucił temat "kupmy zmywarkę" i wczoraj o 22:00 zaczęłam się tym interesować. Wiem już, że kupię BOSCH, wiem mniej więcej co ma mieć, ale nie wiem co to zintegrowana. I nie wiem czy kupić z panelem czy nie. Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • apja Re: zintegrowana zmywarka i panel 17.10.05, 17:57
      Panel to znaczy, że masz przyciski, wyświetlacz itp na wierzchu a w pelni
      zintegrowana to taka którą trzeba otworzyc aby zaprogramować.
      Chyba o to chodzi.
      • sadha Re: zintegrowana zmywarka i panel 17.10.05, 18:31
        Tak mi się właśnie zdawało. A lepiej jest mieć panel czy zintegrowaną? Bo zintegrowana to lepiej brzmi, a chyba lepiej wszystko widzieć?
        • mozdzins Re: zintegrowana zmywarka i panel 18.10.05, 10:21
          Zintegrowana lepiej wygląda w zabudowie kuchni bo jej nie widać.
          Panel czasami jest mało estetyczny i psuje ogolny widok ciągu szafek.
          Niektórzy jako argument przeciw zintegrowanym podają że nie widac ile czasu
          zostało do końca zmywania , choć np. W electroluxie ESL4131 wytarczy nachylic
          się nad szczliną pomiedzy drzwiczkami a blatem i można zobaczyć wyswietlacz choc
          wygodne to nie jest tak jak na panelu. Z drugiej strony zmywarka to nie
          telewizor żeby gapić się na nią non-stop :)
          Ale cały czs mowa o zmywarkach do zabudowy bo zwykłe wolnostojące są chyba
          wszystkie z panelami na wierzchu.
          • Gość: karola pyt. do mozdzins IP: *.Grzegod / 62.121.129.* 18.10.05, 10:52
            masz moze ten model elektroluksa? bo ja tak, od tygodnia - i wszystko ok. ale
            nie dosusza mi naczyn, nawet po calej nocy w zmywrca z niektorych kapie... no i
            ciekawa jestem czy u ciebie tez tak jest?
            • zayzayer Re: pyt. do mozdzins 18.10.05, 13:11
              Gość portalu: karola napisał(a):

> masz moze ten model elektroluksa? bo ja tak, od tygodnia - i wszystko ok. ale
              > nie dosusza mi naczyn, nawet po calej nocy w zmywrca z niektorych kapie... no
              i
              > ciekawa jestem czy u ciebie tez tak jest?

Na jakim programie myjesz? Skrócone nie suszą.
              Dajesz nabłyszczacz? Bez nabłyszczacza też może źle suszyć.
              • fuzzyonggbridge zayzayer :) 18.10.05, 13:39
                bardzo dzieki za odpowiedz. nie wiedzialam ze skorcone nie susza... ale po
                programie 4 (intensywny bez wstepnego) tez nie byly bardzo suche.
                a uzywam tabletek 3 w 1. pozbyc sie ich?
                • Gość: karola Re: zayzayer :) IP: *.Grzegod / 62.121.129.* 18.10.05, 13:55
                  poprzedni post tez ja pisalam, tylko nie zauwazylam ze juz bylam zalogowana stad
                  inny nick. i oczywiscie skrocone programy, a nie skorcone, czy jeszcza gorzej
                  "skarcone" :) (chociaz za to niesuszenie nalezaloby je skarcic...)
            • Gość: slawko Re: pyt. do mozdzins IP: 81.219.117.* 20.10.05, 17:36
              mam taki model od miesiąca, woda zbiera się np. na spodzie szklanki, na którym
              w przypadku gdy szklanka jest obrócona w zmywarce, zbiera sie kilka kropelek
              wody, podobnie na kieliszkach. czasami woda wylewa sie z raczek noży (taniocha
              za 15 zł). woda może się też zbierć na wywiniętej krawedzi garnka np. seria
              365+ z Ikea, mam taki jeden.
              tak w ogóle to działa dobrze, używam programu 8 (krótki z suszeniem) i czasami
              7 (eco = długi). używam calgonit, ale kupiłem też znacznie tańszy Somat.
              problem (zacieki) może sie pojawiać w przypadku bardzo twardej wody. ja mam
              chyba najtwardszą bo pasek pokazał ponad 21 stopni dh (4 czerwone kratki)
              zaleca się wtedy używanie osobno detergrntu, soli, nabłyszczacza. ja narazie
              używam 3w1 i jest ok. pozdrwaiam :
    • apja Re: zintegrowana zmywarka i panel 18.10.05, 15:49
      Waśnie ja myślę iz to że nie widać ile czasu pozostalo do końca czasu pracy
      zmywarki, to tylko bajer. Przecież jak pójdę to się chyba świat nie zawali że
      suche już naczynia zostaną w zmywarce o nawet 5 godzin dlużej?
      Sadha ty piszesz że kupujecie tylko zmywarkę, ktoś slusznie zauważyl że
      zintegrowane są tylko do zabudowy, więc jeśli nie kupujesz zmywarki do zabudowy
      to niestety nie masz wyboru i musisz kupic taką z panelem. Chyba że cię źle
      zrozumialam?
      • sadha Re: zintegrowana zmywarka i panel 18.10.05, 23:38

No widzicie! NAwet nie napisałam, że do zabudowy. Kupuję do zabudowy. I do tego
        całą kuchnię mam w inoxie, więc jakby z panelem, to tylko inox. Czyli mówicie,
        że estetyczniejsza zintegrowana. A jest między tymi dwoma rodzajami generalnie
        jakaś różnica w cenie?
        • Gość: Nana Re: zintegrowana zmywarka i panel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 09:21
          zintegrowana jest droższa, ale warto tę cenę dopłacić. Wygląda zdecydowanie
          ładniej, estetyczniej. Ja też mam wszystko w inoxie a mimo to zmywarka
          zintegrowana i naprawdę zdecydowanie lepiej to wygląda. A po skończeniu zmywania
          i tak masz sygnał dźwiękowy a poza tym na dole na płytkach odbija się czerwona
          lampka jak zmywarka jeszcze działa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka