Dodaj do ulubionych

Problem ze zmywarką

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:47
Witam
Posiadam zmywarkę firmy Mastercook model ZBI-3646.
Podłączyłem ją jak trzeba (w sumie tak jak pralke). Włączyłem program, i po chwili zaczęło coś się dziać, ale zapewne nie to co trzeba. Zmywarka zaczęła wydawać dźwięk taki jakby chciała pobrać wodę ale zawór by był zamknięty. Podłączenie jest ok, w sieci jest woda (sprawdzałem) niestety zgubiłem instrukcję obsługi, a na stronie producenta nie ma do tego modelu. Czy przed uruchomieniem trzeba coś, gdzieś przełączyć, a może ten dźwięk jest normalny i trzeba troche poczekać? Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pacjent21 Re: Problem ze zmywarką 01.04.06, 21:51
      ja mam Aristona ( jestem zadowolona). Na początku nasza jakby chwilkę myślała
      potem jest taki pusty dzwięk a następnie po paru sekundach zaczyna pobierać
      wodę. Moze u ciebie też tak jest.
      Proponuję zadzwonić do serwisu i tam ci odpowiedzą na pytanie szczegółowo
      (przynajmnie tak jest w Aristonie-nie ma problemu z serwisem, przez telefon
      rozwiewają wszystkie twoje wątpliwości)
      • Gość: kozikpl Re: Problem ze zmywarką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:54
        pewnie tak będę musiał zrobić, ale do poniedziałku daaaaleko :(
    • Gość: antek Re: Problem ze zmywarką IP: *.acn.waw.pl 02.04.06, 11:12
      moze aqua stop zadzialal
      pewnie i tak bez interwencji serwisu sie nie obejdzie
      • Gość: bs Re: Problem ze zmywarką IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 02.04.06, 16:59
        Niektóre firmy zakładają zaślepkę w gniaździe podłączenia w celu ochrony przed
        zabrudzeniem zaworu, którą trzeba wyjąć przed zamontowaniem - podłączeniem
        zaworu do sieci wodociagowej. Odłącz zawór i sprawdż.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka