jk64 06.04.06, 23:28 witam prosze o porade czym najlepij wymyc lodowke ni i blaty kuchenne i szafki aby pozbyc sie bakterii chodzi mi o super sprzatanko Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k_anilorak Re: sprzatanie 07.04.06, 10:33 Lodówkę najlepeij jakimś bardzo delikatnym detergentam- np płyn do naczyń (tylko potem dobrze zetrzeć). Ja na koniec lodówkę przemywam wodą z octem (1:1), żeby zabić wszystkie wymieszane lodówkowe zapachy. Co do blatów ... ja prawie do wszystkiego używam cif (ten klasyczny żółty), a na koniec przecieram ciepłą wodą. Czyżby to wiosenne porządki ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: happycow Re: sprzatanie IP: 80.68.236.* 07.04.06, 12:14 jeśli chcesz na prawde pozbyc sie wszelkich bakterii - a nie tylko czesci z nich polecalabym Septanol - srodek do dezynfekcji ktory dostaniesz w sklepach ze srodkami medycznymi to do blatów, nie wiem jak z lodówką, ale pewnie w sklepie coś poradzą, w końcu lekarze dezynfekują jakoś rzeczy które później trafiają do ust pacjentów przetarcie wodą z octem skutecznie odstrasza robaki, ale o zabijaniu nim bakterii nie slyszalam ps. preparaty typu domestos, cif i inne (nawet te zawierające chlor) nie zabijają wszystkich bakterii (np. chlamydii) milego sprzątania! :) Odpowiedz Link Zgłoś
k_anilorak Re: sprzatanie 10.04.06, 11:32 Ocet nie zabija bakterii, tylko skutecznie usuwa wszelkie zapachy z lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
agrareoliga Re: sprzatanie 07.04.06, 13:45 Jest taki płyn do kuchni ze spryskiwaczem z lidla .Cena ok 4 zł-super.Lodówkę na koniec octem. Odpowiedz Link Zgłoś
jk64 Re: sprzatanie 10.04.06, 16:57 dziekuje bardzo tak czeka mnie porzadne sprzatanko poniewaz mam syna 11-mies alergika i tak coodziennie wycieralam sama woda wszystko a teraz musze zrobic wieksze sprzatanko oczywiscie dokladnie splucze aby syn nie dostal uczulenia a co sadzicie o chusteczka nawilzajacych czy sa dobre do mebli pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś