Dodaj do ulubionych

Szuflady w cokołach

IP: *.ibrokers.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:26
czy ktoś ma doświadczenie w użytkowaniu szuflad w cokołach w meblach
kuchennych? czy ktoś ma coś takiego? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bogibogi Re: Szuflady w cokołach 30.06.06, 12:00
      czy nikt sie z czyms takim nie spotkał?
    • forma11 Re: Szuflady w cokołach 30.06.06, 12:21
      Witam
      Robiłem coś takiego. Jest kilka rozwiązań prowadnic itd. zalety to niewatpliwie
      więcej przestrzeni( jeżeli robi się cokoły wys. 15 cm to nawet tyle co w
      zwykłej szufladzie). Wady to brak ciągłości listwy cokołowej, a więc kwestia
      estetyczna.
      pozdrawiam.
    • Gość: Krop Re: Szuflady w cokołach IP: *.europe.hp.net 30.06.06, 15:32
      Moja koleżanka sobie coś takiego zrobiła i pomstuje. Po pierwsze brzydko
      wygląda i bardzo się brudzi w szparach. Po drugie i tak w tych szufladach jest
      bardzo mało miejsca i mało co się mieści. Po trzecie strasznie się trzeba do
      nich schylać. Po takich doświadczeniach ja juz sobie takich szuflad nie robiłem
      (mimo że pierwotnie myślałem o tym). Chyba nie warto.
      • Gość: Anka Re: Szuflady w cokołach IP: *.ibrokers.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:45
        Wielkie dzieki wszystkim za odp :)
    • Gość: JK Re: Szuflady w cokołach IP: *.aster.pl 30.06.06, 20:36
      Ja to zrobiłam nieco inaczej. Tzn. w jednej z szafek zamiast cokołu zrobiłam
      nóżki i między nimi wsunęłam szufladę z takim samym frontem jaki mają normalne
      szuflady. Ta podłogowa szuflada nie jest związana z szafką, tylko przesuwa się
      na maluśkich kółeczkach po podłodze. Szafka jest 60-tka, sama szuflada 40 cm.
      Mam w niej 'warzywniak', czyli ziemniaki, marchewkę, cebulę itp, więc zaglądam
      tam 1-2 razy dziennie, zawsze mogę szufladę wyjąć i wyczyścić, reszta kuchni
      nie brudzi mi się jakimś piaskiem itp. Wygląda przyzwoicie i nikt nie stwierdza
      jakichś 'zgrzytów' estetycznych. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka