Dodaj do ulubionych

Kuchnia BRW

10.07.06, 21:26
Czy jest tutaj posiadacz kuchni Black Red White, który mógłby pomóc mi w
podjęciu decyzji? Jak te kuchnie sprawdzają się w użytkowaniu? I czy są
drogie? Narazie znalazłam jedną w katalogu która mi się podoba ale cen na
kuchnie nie ma i nie wiem czy w ogóle warto, czy cena mnie nie powali. Mam do
zabudowy około 5 metrów.
Obserwuj wątek
    • Gość: bree Re: Kuchnia BRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 22:01
      moi rodzice mają meble kuchenne BRW kilka lat, są zadowoleni. kuchnia dość
      duża, ale nie wiem dokładnie ile metrów.
      meble na zamówienie, z kilkoma dużymi, szerokimi szufladami, ale bez "bajerów"
      kosztowały ich chyba ok 2,5 tyś
      ja też chyba kupię w BRW. ale przerażają mnie ceny fajnych szuflad i
      innych "szczegółów". najwyżej z nich zrezygnujemy
    • janniezadowolony Re: Kuchnia BRW 26.06.15, 22:40
      W 2011 kupiłam na wymiar kuchnie. Powiedzmy ze byłam zadowolona aż do momentu kiedy drzwi szafki narożnej wyszły wraz z zawiasami. Zgłosiłem reklamacje - użytkowanie po 3 latach, ale oczywiście mi sie nie należy bo gwarancja jest na 2 lata. Prawdopodobieństwo zepsucia wzrasta przecież z czasem. Zaproponowano mi oczywiście odpłatne usługę!!! Dowcipny pracownik salonu w Krakowie Na Zakopiańskiej poinformował mnie ze on w takich sytuacjach używa jakiegoś plastiku i jest ok. A reklamacje żebym sobie złożyła która i tak maja w nosie. NIE POLECAM SALONU W KRAKOWIE I MEBLI BRW!!!!
      • lubie_chorwacje Re: Kuchnia BRW 17.07.15, 23:47
        Potwierdzam to co mówi kolega - również NIE POLECAM salonu w Krakowie na ZAKOPIAŃSKIEJ, chociaż nie chodziło o reklamację.
        Podczas rozmowy telefonicznej, pani "do rany przyłóż", ale po przyjeździe i pobraniu ode mnie danych oraz wypisaniu papierka na 100zł za projekt, którego robienie dopiero miało nastąpić, sytuacja zaczęła się zmieniać. Gdy tylko to dostrzegłam, po głowie chodziła mi myśl "wstań i uciekaj, póki jeszcze początek", przez chwilkę nawet chciało mi się płakać. Cieszysz się na nową kuchnię, przychodzisz, płacisz- i wyraźnie czujesz, że pracownik... po prostu nie chce tego robić, ma a miejscami jest wręcz opryskliwy.

Na koniec OSTENTACYJNIE wodzono za mną wzrokiem, czy rzeczywiście skręcam do kasy, czy kieruję się prosto do wyjścia (nie wydawało mi się, to było bardzo wyraźne) - powiem szczerze, wkur...ło mnie to. Tamtego dnia ubrałam się w byle co, od rana w pośpiechu, byłam zmęczona, "szałowo" to nie wyglądałam ;) ale daję sobie rękę uciąć, że gdyby ta pracownica zobaczyła z jakiego samochodu wysiadłam, to nigdy nie pozwoliłaby sobie na takie zachowanie. Tego typu ludzi należy omijać, szczególnie w życiu osobistym.

NIC, ale to absolutnie NIC, nie jest w stanie mnie przekonać, abym tam wróciła, chociaż meble naprawdę bardzo mi się podobały. szkoda :(
    • uri-asz Re: Kuchnia BRW 20.07.15, 09:58
      Kuchenne meble jak i ogólnie meble od BRW to porażka. Już po niedługim czasie wypaczyły się płyty, a prawie nic w szafce nie trzymałem poza dokumentami i kieliszkami. Odradzam.
    • szafy.meble.kuchenne.warszawa Re: Kuchnia BRW 15.03.16, 17:15
      Witam,
      Co do mebli kuchennych, przede wszystkim najważniejsze jest pierwsze wrażenie.
      Firma może przyciągnąć swoim produktem, marką dlatego tak ważna jest rozmowa z człowiekiem.
      W tym przypadku, ponieważ są to meble na wymiar, kluczową rolę odgrywa projektant.
      Jego podejście i wiedza na temat stref, przechowywania produktów. I można by tu rozmawiać naprawdę długo. Zobacz ile poświęci Tobie czasu. Jeżeli będzie zainteresowany rozmową, poznaniem Twoich potrzeb, spotkaniem. Będzie dopytywał o szczegóły to odpowiedź jest prosta.
      To jest firma której szukasz. I bardzo ważne - projekt. Jeżeli słyszysz że projekt jest za darmo to nie licz na to że dostaniesz dobry projekt. On zawsze kosztuje, wszyscy Ci co otrzymują darmowe projekty zwykle na końcu za niego płacą.

Pozdrawiam
      Piotrek
    • pusty87 Re: Kuchnia BRW 14.06.16, 19:25
      Jestem posiadaczem kuchni z BRW od jakiegoś czasu.
      Niestety jest to chyba największy błąd jaki w życiu popełniłem. Produkt był od razu wadliwy/źle wykonany, niestety zareklamować udało się tylko część - uzasadnienie firmy "fronty robione są maszynowo, więc jedne wychodzą lepiej inne gorzej". (no tak, mam prawie same niewymiary, więc nie chcą uznać reklamacji).
      Na realizację reklamacji nie mogę się do tej pory doczekać (12 tygodni), mimo ich zapewnień, że będzie zrealizowana w max 8tyg. Dodatkowo od wewnętrznej strony zaczyna odpadać lakier (przy rzadkim użytkowaniu!).
      Kuchnia, która tania nie była, nie posiada nawet hamulców na zawiasy (co ciekawe w IKEA jak widzę to jest standard....).
      Niestety więc NIE POLECAM, chyba że lubicie bubel :)
    • leszewski88 Re: Kuchnia BRW 15.01.17, 15:58
      Czytam różne wypowiedzi na temat kuchni BRW od jakiegoś czasu. Zanim kupiłem kuchnie i po zakupie również. Teraz mam pełny obraz jakości tych kuchni i stwierdzam, że nie mogę powiedzieć złego słowa na ich produkty. Kupiłem dużą kuchnie (około 15 mb. szafek). Pełny komplet z blatami, uchwytami, hamulcami itp...
      Konstrukcja w pełni stabilna. Wszystko do siebie pasuje. Skręcałem konstrukcje szafek ale cały czas byłem bardzo ciekawy jak zrobili fronty. No i miło się zaskoczyłem. Patrzyłem pod każdym kątem itp. chcąc nawet się do czegoś doczepić i... nie miałem do czego. Zapłaciłem za kuchnie połowę tego co chcieli stolarze i mam równie dobre wykonanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka