Dodaj do ulubionych

Trauma po black red white

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:36
Nigdy w zyciu! Ludzie trzymajcie sie od nich jak najdalej. U mnie po
podpisaniu umowy byli 4 razy bo cały czas cos bylo nie tak. Za pierwszym razem
projektant pochrzanil wymiary a ekipa kazala kuc sciany zeby im sie szafka
zmiescila - paranoja.A ze cos tam wyszło krzywo, sie nie chowa to wina
krzywych scian i ogolnie zlosliwosci przedmiotow martwych i....trudno.tak
musi zostac!
Naprawde nie warto. szkoda nerwow i kasy.
Obserwuj wątek
    • Gość: autor Re: Trauma po black red white IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:25
      jak pijesz borygo ,to dziwisz się ze ci nery wysiądą? nie
      jak uprawiasz sex przy drodze to masz pewnego adidasa ,dziwisz sie ? nie
      jak kupujesz tanie meble ,to chcesz dobrą jakość ,tak? dziwne!

profesjonalna to oni maja tylko reklamę
      • Gość: mimi Re: Trauma po black red white IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:38
        Czy te meble są takie całkiem tanie to niewiem, ale moje przejścia z ta firmą
        są podobne. nigdy wiecej BRW.
    • mamita2 Re: Trauma po black red white 26.10.06, 11:20
      co prawda nie mam mebli kuchennych ale serie syriusz juz od 2 lat i musze
      powiedzieć że sprawują się ok. Może ja tak tylko trafiłam :))
      • obcasy Re: Trauma po black red white 26.10.06, 22:25
        a jakość - do dupy !
        • yapkovitz Re: Trauma po black red white 27.10.06, 12:24
          Do dupy za przeproszeniem to jest papier. W pokoju mojego 3 letniego synka
          stoja meble BRW z systemy CAPS LOCK. Mlody z kolezkami i kolezankami wchodza
          na te meble, skacza z nich i po nich, wieszaja sie na nich i? i nic sie nie
          stalo z meblami. Nie mozna generalizowac, cos jest dobre albo tanie. BRW robi
          rozne systemy, w roznych cenach. Akurat CAPS LOCK nie nalezy do najtanszego
          systemu, jest wykonany bardzo solidnie, wiec nie narzekam, ale inne tansze
          systemy sa wykonane z innych materialow, z innymi okuciami wiec trzeba sie
          liczyc z tym, ze za male pieniadze nie dostanie sie wypasionego produktu.
          • Gość: ani cd. Trauma po black red white IP: *.aster.pl 27.10.06, 14:00
            Ja nie o jakości mebli a o jakosci usługi. Na meble bede pomstowac jak sie mi
            cos w nich popsuje. Przedewszystkim - kompletnie od czapy "projekanci" -
            dyletanci co nie potrafia nawet poslugiwać się miarkami, fabryka gdzie czas
            oczekiwania na przycięcie płyt liczony jest chyba w latach świetlnych, krzywy
            montaż, żle skręcone meble, krzywe drzwiczki - no bo zawiasy tak im sie
            przykreciły - ogólna tragedia. Acha wszystko to na Słuzewiu w Landzie - tak dla
            pamięci:) Nie mowcie ze nie ostrzegałam
            • Gość: marcin Re: cd. Trauma po black red white IP: *.aster.pl 28.10.06, 23:58
              Witam
              Meble jakości miernej, a co do Panów monterów to faktycznie do wszystkiego sie
              czepiają tylko nie do jakości swojego wykonania!
              • Gość: B-Londynek Re: cd. Trauma po black red white IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 14:56
                Witam,
                ja mam meble brw w kuchni i swoim pokoju od 4 lat. Niedawno drzwiczki od szafki
                w kuchni zaczeły się "odklejac", a tak to wszystko OK :P

• Gość: zone Re: cd. Trauma po black red white IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:10
              Kochana, to chyba Twoja wina od takich spraw jest jeszcze szef - jeśli ekipa
              nawaliła, należy dać znać w odpowiednie miejsce. Gdy ekipa montująca podchodzi
              do sprawy niezbyt profesjonalnie wyrzuca się ją z domu i tyle, dzwoniąc ze
              skargą oczywiście.
    • majkavel Re: Trauma po black red white 01.11.06, 19:47
      też myślałam o tych meblach do kuchni (seria nazywała się capital avenue),
      załamał mnie czas oczekiwania w Warszawie ponad 3 m-ce no i dosyć kiepskia
      opinia z rynku nt jakości tych produktów, staneło na tym że meble zamówiłam u
      poleconego fachowca. Cenowo i czasowo wyszło korzystniej, a co do jakości to na
      razie nie
      narzekam :)
    • Gość: a.swistak Re: Trauma po black red white IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:44
      Ja też mam traume po tych meblach. Juz na nie p[atrzec nie moge !!!
      Własnie jestem w trakcie ich zmiany i bede je musiał wyrzucic, bo nawet jest mi
      wstyd je komus oddac. Mają 2 lata a wygladają na 10 :(

Już nigdy więcej, tym bardziej, że wcale tanie nie były ;(
      • Gość: dzurga Re: Trauma po black red white IP: *.milczanska.net 02.11.06, 14:15
        U mnie z kolei ekipa montazowa z BRW byla cacy. W porowaniu z roznycmi
        fachowcami gamoniami, ktorzy wykanczali mi mieszkanie oni zrobili na mnie
        naprawde dobre wrazenie. Zadnego stekania, zrobili wszystko szybko, posprzatali
        po sobie. Nie moge zlego slowa powiedziec. Mieszkam w Poznaniu, pewnie wszystko
        zalezy na kogo sie trafi i nie mozga od razu generalizowac, ze wszystkie ekipy
        montazowe sa do d...
      • Gość: zenek A co konkretnie się tak zestarzało? IP: *.chello.pl 04.11.06, 08:15
        Możesz doprecyzować, bo to, o czym piszesz, trudno sobie wyobrazić.
    • eistee Re: Trauma po black red white 02.11.06, 16:49
      slyszalam takze zle opinie od krewnych na ich temat
    • artinside Re: Trauma po black red white 03.11.06, 11:45
      O samych meblach słyszałam różne opinie. Natomiast Ty ewidentnie trafiłeś
      na "super" fachowców ;). cóż, zdarza się.
      Ja robie sobie sama meble, tzn. tworzę projekt, zamawiam materiał a znajomy mi
      skręca. Jestem happy, bo mam coś naprawdę "swojego" :)
    • Gość: gość Re: Trauma po black red white IP: *.netlandia.pl 05.11.06, 00:22
      No to może ja coś napisze.

W pierwszym tygodniu września 2006 składam zamówienie i podpisuje umowe na
      meble kuchenne BRW Capital Avenue tafla wiśnia. Sprzedawca informuje mnie że
      do 16 pażdziernika meble będą zamontowane w moim mieszkaniu.
      16 dzwonie do biura tzw logistyki BRW. Meble przyszły do magazynu ale jedna
      szafka jest uszkodzona.Pracownika BRW informuje że nie dopuszczam możliwości
      montowania na raty mebli, musi byc wszystko zmontowane razem. Trudno zdaza się.
      Szafka dośc szybko w przeciągu tygodnia jest dostarczona do reszty czekającej w
      magazynie. Telefonicznie umawiając się na termin montażu upewniam się czy
      wszystkie elementy mojego zamówienia są gotowe. Pracownik BRW zapewnia mnie że
      są. 24 październik to termin montażu. Ekipa przyjeżdza i dowiaduje się po
      wniesieniu mebli że brakuje listwy aluminiowej montowanej na czoło blatu dość
      drogi dodatek. Za brakująca część nie płacę.
      Dzwonie do biura i mówie że tak sie nie robi. Pan mnie przeprasza i mówi że
      listwe dostarczą jak szybko tylko się da i ja zamontują. 30 październik
      potwierdzam przybycie listwy do magazynu i umawiam się na montaż na 3 listopada
      na godzine 17 . Godzina 17.03 telefon listwy niestety nie da sie zamontować w
      lokalu trzeba demontować sprzety i zabrać blat na warsztat.
      W tym momencie przegieli. Warto?

• Gość: omr Re: Trauma po black red white IP: 195.94.206.* 08.11.06, 10:36
        hehehe, troche mi razniej - zamawialem meble w ostatnich dniach sierpnia z
        temrinem na 10. pazdziernika a meble zladowaly u mnie... wczoraj! zeby bylo
        smieszniej tydzien przed terminem zadzwonilem zeby upewnic sie czy dotrzymaja
        terminu i uslyszalem zapewnienia sprzedawcy, ze nie ma najmniejszego problemu.
        10.pazdziernika zadzwonilem zaniepokojony, sprzedawca obiecal oddzwonic do 18.
        oczywiscie nie oddzwonil. nastepnego dnia po moim telefonie przepraszal, bedzie
        obsuwa tygodniowa, albo dwutygodniowa, ale sam nie byl tego pewien. przyjalem
        to spokojnie nauczony problemami z poprzednimi firmami z branzy budowlano-
        wykonczeniowej. po 2tyg dowiedzialem sie, ze meble dojda najprawdopodobniej za
        tydzien. sprzedawca probowal mi wcisnac, ze nie jest w stanie okreslic ze 100%
        pewnoscia kiedy beda meble. dopiero gdy zagrozilem zerwaniem umowy i dalem mu
        2h na zdobycie takiej informacji mialem precyzyjny termin - 2.listopad.
        oczywiscie to byl termin, ktorego umawialem sie na transport. dopiero
        7.listopada mozliwe bylo przywiezienie mebli w rozsadnych godzinach (dla ludzi
        pracujacych). na deser w przeddzien transportu kierowca zadzwonil do mnie z
        pretensjami, ze ma 6 zlecen na jedna godzine i moze mi przywiezc meble o 11.
        nie wiedzialem juz sie czy sie smiac czy plakac... przywiozl jednak o 17, tak
        jak bylo zaplanowane. wczoraj zaczalem montowac, jak narazie wszystko ok. mam
        nadzieje, ze jakosc wykonania przewyzsza znaczaco obsluge...
        ale po tych przygodach niezaleznie od tego jak bede zadowolony z tych mebli do
        BRW w zyciu nie pojde!
        • yapkovitz Re: Trauma po black red white 09.11.06, 14:11
          Sami sobie generujecie problemy, przy pierwszej obsuwie terminu nalezalo
          zadzwonic do centrali firmy w Bilgoraju, do dzialu marketingu i przedstawic na
          spokojnie problem, podjac daty i adres przedstawicielstwa:) sam przerabialem
          taka sytuacje z firma BRW, powiem wam ze musieli dostac niezle po p.....ie z
          centrali bo nagle zamowienie zostalo zrealizowane w ciagu jednego dnia:) i
          jeszcze wniesli wwszystko za damo na drugie pietro. Placicie to wymagajcie.
    • Gość: uy Re: Trauma po black red white IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 09:32
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=51917886&v=2&s=0
    • baletstone1 Re: Trauma po black red white 11.11.06, 21:35
      Absolutnie odradzam a jeśli już kupicie to nie pozwólcie składać ich fachowcom
      Tandeciarze!!!
      • lol975 Re: Trauma po black red white 15.11.06, 23:59
        Przecież to bardzo proste, mają ekspozycję, więc zawsze znajdzie się głupi, co
        pomaca i kupi hehehe.
        Ilu z was poszło tam tylko dlatego, że można zobaczyć i pomacać? Zakładam się,
        że wszyscy! A do tego wydaje się wam, że BRW jest super tanie. Może kiedyś tak
        i było, ale już dawno nie jest. Oni też na ekspozycje robią nieco inaczej, to
        nie są pierwsze z brzegu mebelki z paczki. Tak jest z wieloma firmami. Mało
        tego, niektóre nawet przysyłają swoje ekipy na montaż w studio.
        No cóż głupota nie boli tylko kosztuje. Tak to kuż jest, że kto tanio kupuje,
        dwa razy kupuje.
        Ale przecież bogatemu wszystko wolno :DDDD
    • iwomaz Re: Trauma po black red white 21.11.06, 10:30
      a ja sie zastanawiam...chociaz wasze opinie zaczynaja mnie odstraszac..
      • Gość: Nell Re: Trauma po black red white IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:10
        To ja dla odmiany pochwalę i meble i sprawność montażu. Od 3 lat użytkuję
        kuchnię drewnianą model avenue i kuchnia wygląda jak nowa. Nic złego się z nią
        nie dzieje. Jest cudna. a montaż? W umówionym terminie przybyli panowie i w
        ciągu jednego dnia wszystko mi slicznie zmontowlai. Nie było żadnej wpadki.
        Myśle że wasze problemy wynikają nie z jakości mebli ale ekipy montującej.
        • Gość: Patrycja Re: Trauma po black red white IP: *.gazownia.pl 24.11.06, 12:12
          BRW Ul. Krakowska Wrocław. Nigdy więcej. Niedoróbki błędy w projekcie, felerna
          płyta wiórowa. Też mam śliczne przody drewniane tylko szkoda że o jednych
          drzwiczkach zapomnieli że trzeba przysłać drugie są wypaczone itp itd.
          Generalnie tak: Podpisz umowę i wpłać kasę a potem idź się bujaj na drzewo.
          Nawet nie są w stanie określić kiedy zrealizują reklamację. Żenada.
      • Gość: zone Re: Trauma po black red white IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:24
        nie zastanawiaj sie tylko kup, tanie, dobre, ładne.
    • Gość: zone Re: Trauma po black red white IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 15:03
      A ja jestem bardzo zadowolona z black red white, krótko pisząc cena przystepna
      od czterech let kupuję meble i do dziś nic się nie dzieje .
    • Gość: as Re: Trauma po black red white IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:22
      znam jednego co pracuje na takich montażach i podejrzewam że tak to właśnie
      wygląda:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka