eko4 15.04.07, 13:47 Czy ktoś może współpracował z tą firmą. My zainteresowani jesteśmy zrobieniem u nich kuchni. Byłabym wdzięczna za wszelkie! uwagi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 17:43 My zamawialiśmy kuchnię półtora roku temu na Jerozolimskich. Mimo ,że ceny u nich nie należą do najniższych, radzę dopilnować szczegółów i nie dać się naciągać na zbędne dodatki, które reklamują jako "rewelacyjne", np segregator na śmieci, który zajmuje w szafce ogromnie dużo miejsca, a zmieści się do niego niewiele i kosztuje majątek. Do nas jak szybko przyjechali z kuchnią , tak szybko wyjechali, bo okazało się, że fronty fornirowane były różnych odcieni (twierdzili,że to drewno, a drewno jest różne i inne bzdury. Poza tym obiecywali jakieś gadżety gratis do AGD jeśli się u nich zamówi, typu kieliszki do wina renomowanych firm, ale tego nie otrzymaliśmy... Ale generalnie meble są wykonane w sposób staranny i estetyczny. Wszystko jest na prowadnicach BLUM, z samodomykaczami, spowalniaczami zamykania szuflad i innymi cudami i jak dotąd działa bez zarzutu. Firma dobra, ale trzeba się o wszystko wykłócać, bo ich dewizą jest nawtykać klientowi wszystkiego co sie da, a przy końcowym wyliczeniu koszttów wyskakuje na magicznym kalkulatorze pani Marty suma 75 000 PLN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:35 przepraszam ze nie na temat, ale z zawodowej ciekawosci zapytam ile metrow zabudowy mialo kosztowac te 75 tys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 19:48 Może inaczej... Zabudowa lodówki, 3 uchylne do góry pólki wiszące, szafka ze zlewem i koszem na śmieci, kuchenka elektryczna z grilem i mikrofalówką, podwójne dwie ogromne szuflady + wyspa z barkiem szklanym wszystko w fornirze, na najlepszych zawiasach i inne nowinki techniczne, po negocjacjach wyniosły nas 50 000 pln. Ale wiem, że za niewile więcej elementów ludzie zostawiają w SPFie po 75 000 i 100 000 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 19:54 A, i jeszcze trzeba doliczyć blat kamienny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 19:57 rozumiem ze w tej cenie takze najwyzsze modele sprzetu agd najlepszych firm (ile tych drzwi w fornirze i blatu w m2, tak pi razy drzwi?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 20:14 Oj, nie wiem czy najlepsze, ale godziwe, Samsung kuchenka, płyta grzejna, pochłaniacz, w wyspie 4 szuflady głębsze, dwie płytsze- sztućcowe i cargo i 3 fronty wiszące, lodówka wysoka, dwie ogromne szuflady i jedna mniejsza pod kuchenką, front na szafkę na śmieci i ze dwa metry kwadratowe blatu. Z tym że płyta laminowana jest najwyższej jakości, wykonana w sposób bez zarzutu, nie ma żadnych widocznych krawędzi klejonych czy czegoś w tym stylu, prawie identyczna jak fornir, a przynajmniej idealnie zbliżona i naprawdę całość wykonana idealnie, pod tym względem nie ma do czego się czepić. Widziałam coś podobnego w Rust, poza tym oglądaliśmy naprawdę bardzo wiele kuchni i nigdzie nie widziałam tak estetycznego wykonania mebli kuchennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 20:16 Ups, nie Samsung, a Siemens...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:34 hmmm...nie wiem co myslec, jesli uwazasz ze to wszystko bylo warte takich pieniedzy (bo za te pieniadze to wszystko powinno byc w fornirze) to jest ok... jak bym mial taki budzet to z radosci wyslalbym klienta na Hawaje zeby niedogodnosci zwiazane z montazem nie zaklocily jego wewnetrznej rownowagi, z rodzina oczywiscie (Rust- niewyregulowane szczeliny miedzy frontami, na ich zdjeciach reklamowych(!) wystarcza mi za rekomendacje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 21:24 Nam chodziło głównie o to, by mieć kuchnię wykonaną w sposób możliwie najbardziej estetyczny. Nigdzie nie widać łączeń plyta-fornir, brzegi są wypieszczone na maxa, mieliśmy już w mieszkaniu kilku fachowców, którzy pytali o tę kuchnię, kto ją wykonywał, no i zawodowo zadawali pytanie za ile. Drogo- padała odpowiedź. Jednak dotąd spotkaliśmy jedną jedyną firmę, która wcześniej wykonywała nam drzwi wewnętrzne, szafy teraz wykonuje inne meble na wymiar i przyznam się szczerze, że to pod względem jakości - podkreślam-JAKOŚCI i estetyki wykonania, to druga firma godna polecenia, obok SPF. Każdy mówi, że drogo, ale mieliśmy już "fachowców"., którzy obiecywali meble jakości nie niższej niż kuchnia, a potem musieli szybko uciekać z tym co nam wnieśli do mieszkania. Zamaist marnować czas i nerwy na tzw "fachowców", wolę zapłacić odrobinę więcej niż chcą inne firmy i mieć święty spokój. SPF natychmiast zareagowało na nasze uwagi i bez słowa, najszybciej jak to było możliwe wykonali niezbędne poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastus Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:43 za te pieniadze masz prawo czepiac sie tego ze meble sie kurza:) kurcze, a ja zrobie kuchnie za 4tys i tez sa pretensje ze dwa tygodnie realizacji to za dlugo:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie.m1 Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.warszawa.dialog.net.pl 15.04.07, 22:06 W SPFie czekaliśmy na meble ok 3,5 miesiąca. W rezultacie były jeszcze później, to już nie z winy SPF, tylko firmy, która opóźniła się z dostarczeniem desek na podłogę. Reasumując, SPF jest godne polecenia, zwłaszcze dla osób wymagających (jak mój mąż-he he), lecz trzeba się liczyć z tym, że bez AGD zostawimy w tej firmie nie mniej niż 25 000. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: "Studio Prostych Form" W-wa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 12:07 nie wiem czy polecać tę firme, ale polecam stolarza który wykonuje fajne meble kuchenne i pokojowe /moim koleżankom zrobił super meble kuchenne/ wraz z projektem w Warszawie tel.0601-733-361 email:wapmeble@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
eko4 Re: "Studio Prostych Form" W-wa 16.04.07, 18:54 Bardzo wam dziękuję za opinię. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś