Dodaj do ulubionych

Smierdzi z Boscha!

IP: *.crowley.pl 21.04.07, 17:00
mam pralkę Boscha WOL1650, coś w tym modelu jest chyba nie tak, tam chyba
zostaje cos przewodach po kazdym praniu.Używam jej praktycznie
codziennie,niestety rzadko piorę w 90 st.Filtr sprawdzam-czysty.Juz kiedyś
zatkała się całkowicie-zero odpływu,serwisant powiedział że to z powodu zbyt
rzadkiego uzywania wyzszych temperatur,wsypał jakiegos niemieckego proszku na
2 cykle prania.Na razie sie nie zatyka ale cały czas czuje że z niej
"zalatuje".Czy ma ktoś też z forumowiczów podobny problem?
pozdrawiam,
Tessi.
Obserwuj wątek
    • orchid11 Re: Smierdzi z Boscha! 22.04.07, 14:42
      z pralką wszystko ok, to ty robisz błędy.
      najważniejszą rzeczą jest wentylacja. ja w swojej pralce po praniu otwieram na maxa drzwi i szufladkę i niech się suszy aż do następnego prania. możliwe że jak masz podłączenie do kanalizacji to przez wąż dostają się te smrody.
      • Gość: michał Re: Smierdzi z Boscha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 00:50
        Koniecznie trzeba sprawdzić czy pralka jest podłączona właściwie do odpływu
        kanalizacyjnego.Może jest bezpośrednio,poza syfonem i to co Ci zalatuje to
        smrody z kanalizacji.Wezwij hydraulika,bo samej nie zawsze można to stwierdzić,a
        naprawić napewno nie. Potem, po dokładnym sprawdzeniu i ewentualnym poprawieniu
        odpływu, po praniu nie domykaj drzwi.Zostaw zawsze leciutko uchylone.Nie ma
        prawa śmierdzieć nawet wtedy gdy pierzesz raz na dwa tygodnie.
        • Gość: kris poglod Re: Smierdzi z Boscha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 23:04
          Właśnie mam taki problem mojego klienta pralka Bosch,sądzę że jest zawalona
          mazidłem z prania,podejrzałem w okolicach fartucha czyli kołnierza gumowego będę
          ją rozbierał do czyszczenia to zrobię fotki i spróbuję pokazać ale ostrzegam
          mogą to być zdjęcia dla ludzi o mocnych nerwach.Za kilka dni się odezwę,to
          zobaczycie jak wygląda pralka w środku,uwagi wcześniejsze typu pranie w niskich
          temperaturach lub połączenie do kanalizacji na pewno też są właściwe,jeśli
          chcecie mnie znaleźć to poszperać w necie w okolicy ,,Szkocji" lub ,,jak powstał
          drut aluminiowy"
          pozdrawiam!!
          • Gość: Tessi Re: Smierdzi z Boscha! IP: *.crowley.pl 24.04.07, 23:59
            Dzięki za wszystkie uwagi.Jestem "nietechniczna", ale z tego co się orientuję to
            moja pralka nie jest podłączona do żadnego odpływu "na stałe", po prostu wąż
            odpływowy jest zawieszony luźno na wannie, pralka praktycznie stale jest otwarta
            (ten model ładuje się od góry).Detergenty, których używam to przeważnie żele,
            proszki raczej do pościeli, średnia półka cenowa, dozuję bezpośrednio do bębna.
            Aha, praktycznie stale używam programu ECO-szybsze cykle prania.Może ktoś wie,
            czy jest w sprzedaży jakiś proszek, którego się używa by oczyścić pralkę? Czasem
            zauważam na jasnym praniu takie maziowate ciemne drobinki.Serwisant parę lat
            temu wsypał do mojej pralki jakiegoś niemieckiego proszku,ale obawiam się że to
            specyfik tylko dla fachowców, nie do dostania w zwykłym handlu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka