Dodaj do ulubionych

Moderacyjne szaleństwo na forum emama

• folivora Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 17:14
      Co trzeba zrobić, żeby zmienić moderatorki na forum emama?
      Sytuacja rozwija się tak: moderacja napisała do stillgrey z propozycją pojednania. Stillgrey tę informację przekazałą w nowym wątku, wszystko zmierzało do szczęśliwego końca. I nagle wątek stillgrey o propozycji moderacji, zamieszczony przecież zgodnie z intencją tejże moderacji! został wykasowany i zaczęły lecieć kolejne wątki. Wobec takiego szaleństwa naprawdę nie widzę innego wyjścia, niż:
      a) upomnienie moderatorek, żeby się opamiętały
      lub
      b) zmianę moderatorek.
      • issa-a Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 17:41
        proste, moderatorki chciały zamieśc wszystko pod dywan, dogadać się z stillgrey a ona, nieszcześliwie (dla nich) i prostodusznie (o naiwnosci!) wszystko upublicznila. No to wyciely.
        Dlaczego jakos dziwnie mam skojarzenia z obecna władzą??? zachowuja sie identycznie.
        • al_sahra Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:06
          issa-a napisała:

> proste, moderatorki chciały zamieśc wszystko pod dywan, dogadać się z stillgrey
          > a ona, nieszcześliwie (dla nich) i prostodusznie (o naiwnosci!) wszystko upubl
          > icznila. No to wyciely.

Dokładnie.

• cauliflowerpl Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:11
          Ale dno.
          Dołączam się do prośby o interwencję.
        • princesswhitewolf Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:23
          >a ona, nieszcześliwie (dla nich) i prostodusznie (o naiwnosci!) wszystko upublicznila.

i uczciwie, co jej sie chwali. Kapelusza uchyle
          • princesswhitewolf Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:24
            no ale iwonia byla cale lata i choc mnie w roznych watkach tarmosila niemilosiernie to nie mozna powiedziec ze byla jakas nie fair jako moderatorka ....wiec co sie ulicha stalo nagle. Wyjechala czy co?
            • issa-a Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 31.12.17, 01:14
              no wiesz...kobieta zmienia sie z wiekiem, hormony szaleja, czy też przestają szaleć, na jedno wychodzi.
              Akurat mnie iwoniaw zbanowała z powodow czysto osobistych - bo ubodło ją to, co napisałam wiec stała się "moderatorka".
              Mam o niej jak najgorsze zdanie i nie tylko jako o moderatorce bo widać, ze jest mściwa i nie potrafi oddzielic spraw "zawodowych" od prywatnej rozmowy.
      • marrant Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 02.01.18, 15:22
        Moderacja chciała żeby stillgrey założyła wątek zgodny z regulaminem, a nie wątek o moderacji
        • milka_milka Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 02.01.18, 20:12
          I moderacja nie zauważyła, ze Stillgrey zrobiła to po to, żeby zażegnać konflikt? Trzeba pokazać, kto tu rządzi i jak ma być? Tak, jak chciała moderacja?
          Po co? Można było wątek zostawić i sprawa uspokoiłaby się. A tak znów wyszło, że nożyczki i cenzura szaleją, nic złego albo niewygodnego napisać nie wolno. A nawet, jeśli nie złego i trzeba by ciut nagiąć przepisy w imię spokoju na forum, to nie. Nie da się.
    • serei Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 17:15
      Moderatorki na ematce poczuły się jak boginie słowo daję, nie da sie im nic przetłumaczyć tak ma być i koniec! wyzwiska, chamskie odzywki obrażanie są tolerowane, Wystarczy przejrzeć posty Rosy, klikam za każdym razem w kosz ( nie ja jedna) i jakoś nie znikają! Nadgorliwośc gorsza od faszyzmu a obecne tępe moderatorki ( nazywajmy rzecz po imieniu,)tylko rozwalają forum
    • malina_str Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 17:44
      Podpisuje się pod prośbą o przywrócenie wątku. Nie udzielam sie na forum ale czytam je z przyjemnością. To co robią modki jest niczym innym jak rozwalaniem forum.
    • milka_milka Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:05
      Czy to prawda, że Stillgrey dostała bana? Za co? Za to, że chciała zakończyć cała chryję?
      Nadmoderacjo, bardzo proszę o interwencję, nie może być tak, że kasowane jest wszystko, co nie jest odpowiednie wg. widzimisię moderacji.
      Dlaczego nikt nie odpowiada? Aż tak lekceważycie forumowiczów?
      • princesswhitewolf Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:26
        Dokladnie, zgadzam sie. Nadmoderacjo, moj watek tez polecial z nieznanych przyczyn bo ja nie spamuje w watkach. Cos dziwnego sie tam na emamie dzieje od paru dni. Jakby ktos inny sie forum zajal czy wstapil w nie inny duch
    • juz_gdzie_indziej Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 18:35
      Przyłączam się do prośby o interwencję. Też więcej czytam, niż piszę, ale lubię to forum bardzo i nie chciałabym, by padło przez nieporozumienia / niekompetencję / złe / pochopne decyzje (wybierzcie sami) moderacji.
      • chocolate-cakes Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 19:14
        Też się przyłączam.
        • mamolka1 Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 19:44
          Nadmoderacjo to co dzieje się na ematce przechodzi wszelkie granice.
          Lecą wątki absolutnie nie łamiące ani netykiety ani regulaminu.
          Lecą, bo moderacja tak chce.
          Zamordyzmem próbują zamieść pod dywan własną niekompetencję i stronniczość.
          Proszę, zmobilizujmy się - tu chyba potrzebne jest oficjalne zgłoszenie do władz wyższych...
    • pampelune Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 19:47
      Również proszę o interwencję i przywrócenie wątku o kotach.
    • latarnia_umarlych Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 20:11
      Przyłączam się do apelu i proszę o wyjaśnienie sytuacji.
      Forum to my, a nie prywatny folwark adminki.
    • chatgris01 Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 30.12.17, 20:18
      Rowniez sie przylaczam.
      Moderacja chyba powinnac zazegnywac konflikty, a nie je podsycac?
    • claudel6 Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 31.12.17, 00:41
      wszystko świetnie, tylko jaka jest szansa, ze ktoś decyzyjny przeczyta ten watek? to co, dziewczyny, do kogo piszemy? któras moze zna kogoś z Agory z trochę wyższego poziomu? przejrzyjcie swoje linkediny.
      tu jest dział zarządzania częscia internetową:
      www.agora.pl/agora/0,115208,9747542.html
      (uwaga, Maciej Wicha nie pracuje już dla Agory)
      • claudel6 Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 31.12.17, 00:48
        jeśli któras ma premium wersje Linkedina moze napisac do szefa działu Internetu.
        • bialeem Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 31.12.17, 01:12
          dyrekcja_portalu@agora.pl. Już tam pisałam w innej sprawie.
    • lady-z-gaga Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 31.12.17, 12:01
      Przyłączam się do postulatow. Moderowanie forum emama wyraźnie przerasta kogoś, kto robił to do tej pory i kto doprowadził do obecnej sytuacji.
      • verdana Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 31.12.17, 15:37
        Przyłączam sie do apelu o poskromienie samowoli moderatorów. Poleciał watek z prośbą o pomoc, nie mający nic wspólnego z ogłoszeniem. Poleciał watek opisujący próbę rozwiązania problemu, bo moderacja uznała, że to co robi jawne być nie może. Naprawdę, kasowanie istotnych wątków, w których forumki proszą o pomoc nie powinno mieć miejsca.
    • Gość: Parampampam Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama IP: *.static.chello.pl 01.01.18, 17:59
      Wy na tej ematce piszecie miliard postów na godzinę. Taki wątek przepadnie szybciej, niż został założony. Więc o co ta cała awantura. Niekomercyjne prośby o wiele skuteczniej jest wstawiać do sygnaturek.
      • lellapolella Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 02.01.18, 18:07
        Awantura jest o pryncypia:) Należałoby dbać o forum, gdzie powstaje miliard postów na godzinę i gdzie pasą się stada stażystek gazety. A sygnaturka ma tylko cztery linijki max i, powiedzmy sobie szczerze, nie jest specjalnie namiętnie czytana.
        I skoro niby taki wątek rach- ciach przepadnie, to po kiego grzyba latać z nożycami jak bezwzględny psychopata? Hę?
        • Gość: Parampampam Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama IP: *.static.chello.pl 02.01.18, 20:07
          Rozumiem, ale pryncypia są też po drugiej stronie i nazywają się regulamin. Każdy użytkownik musi go zaakceptować i m.in. wyraża zgodę na usunięcie wątków niezgodnych. Więc chyba można zacząć od uczciwego przyznania, że dane forum nie jest słupem ogłoszeniowym, chyba że nazywa się "Ogłoszenia", i to powinien być koniec tematu.
          • lellapolella Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 02.01.18, 23:08
            Ja się z tobą zgadzam, tyle, że najwyraźniej mamy zgoła inną definicję słowa "ogłoszenie". Ogłoszeniem nazwałabym informację o sprzedaży, wymianie, kupnie itd, w każdym razie dla mnie warunkiem zgodności z definicją jest próba zysku. Jeśli tego nie ma, to jest prośba lub informacja. Ja rozumiem, że można się pomylić i ciachnąć, bo errare humanum est ale prawdziwą sztuką jest umieć z klasą wycofać się z błędnej decyzji. Albo i nie wycofać ale stanąć twarzą w twarz a nie czaić się gdzieś za diffenbachią czy innym słupem;-) i powiedzieć: zrobiłam tak i to jest słuszne. Ale nie, eskaluje się konflikt do absurdu, bo jak nazwać cięcie wątków w berserkerskim szale, gdy w ich w tytule wystąpiło słowo "kot"?
            A dwa dni później na forum wisi post o zniżce na prenumeratę gazety i to się nazywa "informacja" Hue, hue, że zacytuję klasyka.
            A tak sobie zerknęłam jeszcze na definicję ogłoszenia w wiki i odkryłam ze zdziwieniem, że także nekrologi się zaliczają;-P Pojąć zatem nie mogę, dlaczego moderacja nie usuwa tych wszystkich
            Leonard Cohen*
            David Bowie*
            itd
            Zagubiona w niekonsekwencjach-
            L.
            • Gość: Parampampam Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama IP: *.static.chello.pl 02.01.18, 23:49
              Nie wiem niestety, jak wyglądał ten post, bo w ogóle nie gustuję w ematce i bywam tylko sporadycznie:), ale ogłoszenie w sensie reklamy służy ogłaszającemu, a informacja służy tym, do których jest kierowana. Jeżeli post o prenumeracie wstawił Michnik, to jest to ogłoszenie. Jeśli użytkowniczka Kowalska, która nic z tego nie ma, to jest to informacja.
              Posty o czyjejś śmierci chyba nie są nekrologami??? Poza tym wasze forum to mydło i powidło, więc jakby wyrzucić wszystko, co nie pasuje wg definicji, że każdy post to jakieś tam ogłoszenie, to nic by nie zostało.
    • fornita111 Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 04.01.18, 12:04
      Dostalam na maila odp od administracji, ze nie maja nic do zarzucenia moderacji forum emama ;) To tak jakby kogos to interesowalo, bo glowe bym dala, ze przed sekunda byl tutaj watek z pytaniem nt i ... ledwo zalozylam konto zeby tam napisac to watek zniknal :D Ja tam bojkotuje ematke dopoki nie zmienia modek/nie przeprosza :P
      • fornita111 Re: Moderacyjne szaleństwo na forum emama 04.01.18, 12:14
        A nie cos mi sie przywidzialo, watek Lady nie zniknal, odszczekuje :)
    • ave.duce Za to na Forach Prywatnych - sielanka 18.02.18, 08:08
      forum.gazeta.pl/forum/f,10003,Fora_prywatne.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka