ariadna-enta 07.11.07, 17:45 zachodzę w głowę co ten wątek ma wspólnego z religią,możecie to wyjaśnić? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=721&w=71651901 i dlaczego został przeniesiony z forum kraj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 18:30 Religia to system wierzeń i praktyk, określający relację jednostki do różnie pojmowanej sfery sacrum, czyli świętości i sfery boskiej. Dewiacje poszczegolnych funcjonariuszy Kosciola katolickiego i ogromny wplyw tegoz na polskie zycie publiczne, a zwlaszcza blatowanie sie polskich politykow z delegatami Watykanu (eufemistycznie zwanych dobrodziejami) nie ma nic wspolnego z religia. Powiem wiecej, to zaprzeczenie istoty chrzescijanstwa czy zwyklej ludzkiej przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 18:51 Gwałcenie przez księży nie związku z polityką. Forum Religia dotyczy wszystkich spraw związanych z kościołami. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 19:04 Gwalcenie moze i nie, ale konsekwencje i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 19:08 IMO gwałty to przede wszystkim przestępstwo, a wykonaniu fuckcjonariuszy tak ważnej instytucji w Polsce jak Kościół, ma ono charakter narodowy, krajowy. Gdybym był wierzący, to raczej za mieszanie gwałtów z religią, bym się obraził i to poważnie. Jest w tym coś z obrazy uczuć religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 19:38 hmm.... to co mnie uderzylo, to to, ze gwalt zostaje otoczony 'tajemnica pontyfikalna" a jak ktos zlamie zarzadzenie szefa, to bedzie bardziej niz strasznie ukarany.... znaczy sie przestepstwo bedzie przemilczane, a kto nie bedzie trzymal jezyka za zebami, bedzie wygoniony z kosciola.... iscie chrzescijanska sprawiedliwosc... mnie to sie zdaje, ze ten watek powinien isc na forum o prawie... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 20:01 skoro się upieracie,że to nie ma nic wspólnego z polską sceną polityczną to już bardziej sensowne byłoby przenieść wątek na forum "społeczeństwo" bo pedofilia nieważne jakiego koloru to problem społeczny i za cholerę nic nie ma wspólnego z religią. Odpowiedz Link Zgłoś
kakareich dlaczego Samson byl na FK, nie na psychologii ? 07.11.07, 20:15 Ktos mi wytlumaczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
giwi Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 20:34 Mówisz i masz. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=71651901 ps. Wybacz, Absztyfikancie, że jestes taki podrzucany. Ale jest podłożony materac na wszelki wypadek, żebyś się nie potłukł przez naszą niezdarność. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: ja w kwestiii formalnej 07.11.07, 20:46 Alez Giwi, ja nie jestem zrobiony z porcelany czy gipsu:) Odpowiedz Link Zgłoś