Dodaj do ulubionych

Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban!

01.03.08, 17:50
Paranoja w wydaniu moderatorów przekroczyła wszelkie granice, to co wyprawiają
trolle na forach turystycznych to jedno a zachowanie administracji to drugie.
Więc informuję uprzejmi iż cierpliwość tak moja i grupki przyjaciół została
wyczerpana.
Jakikolwiek choć jeden post trolla "wp2007", "deoand" obraźliwy pod moim lub
znajomych adresem, jakiekolwiek pomówienie skutkuje NATYCHMIASTOWYM złożeniem
pozwu, tak przeciwko oszczercy jak i Agora SA, mamy na dysku dziesiątki, jesli
nie setki maili z linkami do wypowiedzi tych trolli, a wysłane do
Administracji która ma to w nosie.
Oczywiście kopie korespondencji do Was będą szły także do
dyrekcja_portalu@agora.pl i oczywiście faxem.
Skończyła się zabawa.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 19:48
      Obawiam się że żaden sąd nie będzie rozpatrywał pozwu o zniesławienie
      nicka. Równie dobrze mógłbu złożyć pozew miś uszatek. Ponieważ nie ma miejsca
      przestępstwo na forum gazety, przeciw agorze też nie ma szans.
      • derduch Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:15
        Mój adwokat twierdzi inaczej, szczególnie że pod owymi nickami znamy się także
        osobiście, co całkowicie zmienia stan prawny.
        Napisz może parę obelg i inwektyw oraz pomówień pod adresem "Dody" czy
        "Witkacego", założymy się jak skończysz?
        Imputowanie przez wspomnianego osobnika np. iż Krzysiek "Cairo" pobił policjanta
        jest zwykłym pomówieniem, a moderatorka(wiem która!) kategorycznie zabroniła
        usunięcia tego paszkwilu. No to dowie się ile na dom dziecka czy schronisko na
        piesków i kotków zapłaci.
        I jedna uwaga, Sąd to nie policja więc piszemy z litery dużej.
        • jan-w Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:36
          Gdyby napisał: Krzysztof Zieliński znany tu powszechnie jako KrzychZ z ul.
          Krótkiej z Zielonce, molestuje małe dziewczynki, byłoby to pomówienie. Jeżeli
          pisze Krzychz molestuje małe dziewczynki, a ty wiesz że PiotrW z tego forum wie
          jak się nazywasz, to nie jest to pomówienie. Każdy wie kto to jest Doda jest
          osobą (pożal się Boże) publicznie znaną. Ty do takich nie należysz.Jeżeli twój
          adwokat, rzeczywiście mówi ci co innego, to znaczy że próbuje cię naciągać. To
          także nie jest pomówienie. Nie znam tego Sąda o którym piszesz, więc nie widzę
          powodu, aby pisać o nim z dużej litery.
          BTW: Słyszałeś chociaż o jednym przypadku skazania za pomówienie nicka? Chociaż
          o jednym rozpatrywanym pozwie?
          Poproś tego "adwokata" o przykłady ;-)
          • derduch Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:50
            Nie sil się na sarkazm który Ci nie wychodzi, ośmieszasz sie tylko...

Jak napisałem tak zrobię(zrobimy), przynajmniej krwi paru osobom się napsuje,
            troszkę zabawy będzie.
            • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:59
              derduch napisał:

> Nie sil się na sarkazm który Ci nie wychodzi, ośmieszasz sie tylko...
              >
              > Jak napisałem tak zrobię(zrobimy), przynajmniej krwi paru osobom się napsuje,
              > troszkę zabawy będzie.

Żebyś tylko nie skończył jak słynny Arnold Buzdygan.
              Jura
            • jan-w Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 21:07
              derduch napisał:
              > Jak napisałem tak zrobię(zrobimy), przynajmniej krwi paru osobom się napsuje,
              troszkę zabawy będzie.

Ty się skarżysz na trolle? Znasz ich cechy charakterystyczne?

Częste nazywanie innych trollami.
              Ataki personalne na każdego kto ośmiela się z nimi polemizować.
              Czerpanie przyjemności z atakowanie innych uczestników forum.
              Nieumiejętność przyznania się do błędu — typowy troll nie powie, że nie miał racji.
              Bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei.
              itd itd ;-)
              • kecajek12 Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 17:24
                lustro janek lustro!
          • iberia.pl do jan-w 01.03.08, 22:56
            poczytaj sobie wypociny wspomnianych wyzej trolli, to moze zmienisz
            zdanie...ile razy mozna czytac ich bzdury wyssane z palca ? Taki
            zart-nawet kiepski-moze byc smieszny raz, potem robi sie nudny, a on
            jest nudny do urzygu.
            • jan-w Re: do jan-w 01.03.08, 23:16
              Troll głodzony zawsze zdycha. Wcześniej czy później. Przecież nie pisze aby
              gimnastykować palce, ale żeby wywoływać agresję. Bywa, ze trwa to rok i dłużej.
              Jest to uciążliwe, ale jak wykazuje praktyka, jedyne skuteczne narzędzie.
              • iberia.pl Re: do jan-w 02.03.08, 12:14
                drugim dobrym sposobem sa bany albo blokada panie idealny.
                • jan-w Re: do jan-w 02.03.08, 14:21
                  Doświadczony troll, omija bez wysiłku jedno i drugie.
                  Nie ma pewniejsze metody niż zagłodzenie.
              • kecajek12 Re: do jan-w 02.03.08, 17:26
                a ty zyjesz,ciekawe?
            • siwa Re: do jan-w 02.03.08, 12:46
              To nie odpowiadaj. Masz fajną sygnaturkę.
              Za bzdury i nieśmieszne żarty jeszcze nie banujemy. Musielibyśmy zabanować pół
              portalu.
              • iberia.pl Re: do jan-w 03.03.08, 06:34
                siwa napisała:

> Za bzdury i nieśmieszne żarty jeszcze nie banujemy. Musielibyśmy
                zabanować pół portalu.

czy potrafisz odroznic NIESMIESZNY zart od pomowienia czy
                oszczerstwa?Watpie.
              • miriam_73 Re: do jan-w 03.03.08, 09:59
                Siwa, ale w przypadku rzeczonego wp oraz drugiego dyżurnego trolla z Egiptu to
                już nie jest tylko sprawa niesmacznych żartów. Tak jak sama Ci pisałam na prv -
                to juz jest potencjalnie sprawa odpowiedzialności cywilnoprawnej za naruszenie
                dóbr osobistych oraz - jesli sprawa będzie się rozwijać tak jak sie obawiamy -
                nawet karnej. I sama bedę pierwsza, która sięgnie po środki prawne.
              • hummer W tym i siebie :) 04.03.08, 10:43
                siwa napisała:
                > Za bzdury i nieśmieszne żarty jeszcze nie banujemy. Musielibyśmy zabanować pół
                > portalu.

:)
    • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:35
      Derduch, miałem Cię za chłopa z jajami, ale w tym swoim zadęciu ośmieszyłeś się
      teraz totalnie.
      Jura
      • derduch Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:47
        Mylisz się, nie o zadęcie tu chodzi lecz o skopanie tyłka moderatorce której się
        IMHO klepy poprzestawiały albo ze złości że jej kumpelki reklamowo-komercyjne
        forum zostało zamknięte zaczeła zjadać swój ogonek.

Ja zawsze wygrywam, nie bacząc na koszty.
        • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 20:57
          derduch napisał:

> Ja zawsze wygrywam, nie bacząc na koszty.

... i metody, jak widzę, także są Ci obojętne.
          Prywatna wojenka, a angażujesz w to Agorę i ch..j wie kogo jeszcze.
          Zawiodłem się.
          Jura
          • iberia.pl Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 22:59
            Jura, cierpliwosc kilku/kilkunastu osob po prostu sie skonczyla.A
            uwierz byla wystawiana na wiele prob, co za duzo to i swinia nie
            zazre.Moze ta akcja cos zmieni i niektorym uzmyslowi, ze w sieci
            NIE SIECI nie sa ANONIMOWI.
          • james_bond007 Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 00:18
            No i widzisz Jurek - zdecydowana większość obecnych na forum chce zwiększenia
            ingerencji cenzury, a nie jej ograniczenia. Domagają się wycinania a to trolli,
            a to spamerów, a to w końcu tych, co ich obrazili. Ty ze swoimi koncepcjami
            jesteś tu praktycznie wyjątkiem.
            • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 09:57
              james_bond007 napisał:

> No i widzisz Jurek - zdecydowana większość obecnych na forum chce zwiększenia
              > ingerencji cenzury, a nie jej ograniczenia. Domagają się wycinania a to trolli,
              > a to spamerów, a to w końcu tych, co ich obrazili. Ty ze swoimi koncepcjami
              > jesteś tu praktycznie wyjątkiem.

No i co z tego? Większość chce też kary śmierci na przykład. To już do tego
              doszło, że niepłynięcie z prądem ma być powodem piętnowania? Niby uważamy się za
              takich nowoczesnych, ale mentalnie wiele wspólnego mamy z tymi, którzy w
              średniowieczu radochę mieli, gdy czarownice na stosach płonęły.
              Jura
              • james_bond007 Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 16:03
                To już do tego
                > doszło, że niepłynięcie z prądem ma być powodem piętnowania?

A gdzie to napisałem? Po raz olejny nadinterpretowujesz czyjeś słowa.
                Mi natomiast nie podoba się twoje traktowanie z pogardliwą wyższością tych
                uzytkowników, którzy mają zdanie inne od twojego. Jak chociazby twoje teksty pod
                adresem załozyciela tego wątku parę postów wyzej. Czy w wątku, gdzie erece i
                okrąglaki obrzucali się gównem. Dla mnie ich wydźwięk jest taki, że to ty
                chętnie byś napiętnował tych, co chcą zwiększenia ingerencji administracji na
                forum.
                Pogódź się z tym, ze to ty jesteś tutaj nawet nie w zdecydowanej mniejszości,
                ale wyjątkiem. Marginesem. Błędem statystycznym. I nie dziw się, ze admini
                zlewają twoje pomysły na "usprawnienie" forum. To tak jak w tym dowcipie:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=10922330&a=17418025
                Tak, nie opłaca się dla jednej osoby zmieniać forum.
                • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 16:23
                  Doskonale zdaję sobie sprawę, że jestem w mniejszości. Czy z powodu tego, że
                  mojego zdania nie podziela większość, mam przestać je wyrażać, żeby tej
                  większości nie drażnić? Jeżeli oceniam, że domaganie się większej cenzury nie
                  jest OK, to mam zamilczeć tylko dlatego, że więcej cenzury chce większość? Ciesz
                  się, że większość podziela Twoje zdanie, dla mnie nie jest to jednak argument za
                  jego słusznością.
                  Jura
                  • james_bond007 Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 19:05
                    Ależ jak najbardziej masz prawo. Natomiast mnie osobiście nie podoba się forma
                    wyrazania tych poglądów, ostatnio zbyt często wg mnie przybierająca formę ataków
                    personalnych wobec osób nie gadających się z tobą, z owym jak napisałem wyzej
                    przekonaniem o słuszności i wyższości własnego zdania. Jak i nieuzasadnione
                    pretensje do adminów, że akceptują wolę wiekszości.

Cies
                    > z
                    > się, że większość podziela Twoje zdanie, dla mnie nie jest to jednak argument z
                    > a
                    > jego słusznością.

Jest takie powiedzenie: jeśli jedna osoba mówi ci "jesteś pijany", to moze się
                    mylić, jeśli druga mówi "jesteś pijany", to sie zastanów, ale jeśli mówi to
                    trzecia, to idź spać.
                    • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 02.03.08, 19:37
                      james_bond007 napisał:

> Ależ jak najbardziej masz prawo. Natomiast mnie osobiście nie podoba się forma
                      > wyrazania tych poglądów, ostatnio zbyt często wg mnie przybierająca formę atakó
                      > w
                      > personalnych wobec osób nie zgadających się z tobą,

Przykłady jakieś? Chodzi mi o przykład personalnego ataku, dla samego ataku, a
                      nie po to, abym wyraził swój pogląd.
                      Poza tym dziwi mnie, że taki wrażliwy na personalne ataki się stałeś. Gdy ni w
                      pięć, ni w dziesięć atakowany jest np. Brumbak, to jakoś Cię to nie razi. No
                      tak, ale Brumbaka atakuje większość, a to automatycznie usprawiedliwia takie ataki.

> z owym jak napisałem wyzej
                      > przekonaniem o słuszności i wyższości własnego zdania.

Ty nie jesteś przekonany o słuszności swojego zdania? Dyskutujesz ot tak sobie,
                      żeby poćwiczyć retorykę?

> Jak i nieuzasadnione
                      > pretensje do adminów, że akceptują wolę wiekszości.

Admini są od tego, żeby kierować się regulaminem, a nie wolą większości. Jeśli
                      wola większości jest sprzeczna z regulaminem, a admini mimo to pójdą za wolą
                      większości (co dzięki Bogu bardzo rzadko się zdarza, chociażby w tym wątku,
                      gdzie Siwej należy się pochwała za trzymanie się regulaminu wbrew woli
                      większości), to nie sądzę, żeby moje pretensje były nieuzasadnione.

> Jest takie powiedzenie: jeśli jedna osoba mówi ci "jesteś pijany", to moze się
                      > mylić, jeśli druga mówi "jesteś pijany", to sie zastanów, ale jeśli mówi to
                      > trzecia, to idź spać.

Nie wszystkie powiedzenia z automatu są mądre. Sorry, ale nie zrobisz ze mnie
                      konformistę.
                      Jura
                      • james_bond007 Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 03.03.08, 01:54
                        > Przykłady jakieś? Chodzi mi o przykład personalnego ataku, dla samego ataku, a
                        > nie po to, abym wyraził swój pogląd.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=75894082&a=75947086
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=75894082&a=76005872

I dalej mi się nie chce szukać, kogo jeszcze wyzywasz od kapusiów itd. To poziom
                        brumbaka i jego "kiboli".

> Poza tym dziwi mnie, że taki wrażliwy na personalne ataki się stałeś. Gdy ni w
                        > pięć, ni w dziesięć atakowany jest np. Brumbak, to jakoś Cię to nie razi.

Brumbak jest dla mnie zwyczajnym trollem. Korzystam z danych mi narzędzi i
                        wyklikowuje jego nieregulaminowe posty. Czyli pewnie jestem wg ciebie kapusiem.

> Ty nie jesteś przekonany o słuszności swojego zdania? Dyskutujesz ot tak sobie,
                        > żeby poćwiczyć retorykę?

Nie uważam wszystkich tych, co mają odmienne zdanie, za idiotów.

> Admini są od tego, żeby kierować się regulaminem, a nie wolą większości.

To admini jako reprezentanci własciciela portalu tworzą regulamin tak, aby był
                        "wygodny" dla większości uzytowników. I to oni go interpretują. Jest na tyle
                        elastyczny, że że mogą go interpretować zaleznie od sytuacji. A gdyby go chcieli
                        stosować bardo ściśle, mogliby wycinac 5 razy tyle postów. A cały aquanet
                        poleciałby w kosmos. Jak tez wszystkie posty z tego forum w stylu "dlaczego cos
                        wycieto".
                        Jeśli czasami przegnę na forum, to liczę się z tym, że to może zostać wycięte. I
                        nie protestuję. Jeśli uwazam, ze jakiś mój post został wyciety bezpodstawnie -
                        to interweniuję mailowo. Postepuję zgodnie z regulaminem i nie żale się na forum
                        na nieobiektywnego aesa. Korzystam z udostępnionych mi przez adminów narzędzi, w
                        tym kosza.
                        Aesom i adminom zdarzają się błedy, jak kazdemu. Jak błąd dotyczy mnie, to od
                        tego jest chyba mail. Jeśli się poprawią, to nie będą im tego wyciągał za parę
                        lat (jak to robisz np. na fof wyciągając jakieś zamierzchłe zdarzenia z
                        ujawnieniem czegośtam uzytkownika).
                        Jestem daleki od prezentowanej tu przez niektórych postawy, ze admini i aesi są
                        tu po to, zeby robić komuś na złość i znęcać się nad nielubianymi osobami.

Jeśli
                        > wola większości jest sprzeczna z regulaminem, a admini mimo to pójdą za wolą
                        > większości (co dzięki Bogu bardzo rzadko się zdarza, chociażby w tym wątku,
                        > gdzie Siwej należy się pochwała za trzymanie się regulaminu wbrew woli
                        > większości),

Specjalnie dla ciebie policzyłem. Za zabanowaniem jakiegoś trolla opowiadają się
                        Derduch i Iberia. Przeciwko byli Jan-W, Marouder i ty. Kecajek tylko dogryzał
                        Janowi. Jakby nie liczyć, nie wyjdzie większość za postulatem Derducha...

> Nie wszystkie powiedzenia z automatu są mądre. Sorry, ale nie zrobisz ze mnie
                        > konformistę.

Czy ja usiłuję z ciebie coś zrobić? Jestem świadomy tego, że jeśli tyluletni
                        pobyt na forum nie przekonał cię o utopijności i nierealności twoich poglądów,
                        nie uczynią też tego najbardziej racjonalne argumenty.
                        • jureek Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 03.03.08, 11:24
                          No tak. Nazywanie kogoś kapusiem jest atakiem personalnym, nazywanie kogoś
                          trollem atakiem personalnym nie jest. Jest jeszcze jedna różnica między moimi
                          "personalnymi" atakami na kapusiów, a atakami na Brumbaka - gdy atakuję kapusiów
                          za donoszenie, to odnoszę się do donoszenia właśnie, a nie do tego, jaką dietę
                          stosują.
                          Chciałbyś, żebym zaprzestał publicznego krytykowania adminów i ograniczył się do
                          pisania maili, jeśli jakiś mój post zostałby wycięty. A niby dlaczego
                          postępowanie adminów miałoby nie podlegać krytyce? Dlaczego miałbym nie
                          prostować kłamliwych informacji, jakoby nigdy żadne IP nie wyciekło? Chciałbyś
                          zamieść pod dywan wszystkie błędy administracji? Sorry, ale ja w takim
                          zamiataniu nie wezmę udziału. Władzy trzeba patrzeć na ręce, dla jej dobra także.
                          I jeszcze jedna sprawa. Nie uważam, żeby błąd admina tylko wtedy mnie dotyczył,
                          gdy wycięto post napisany przeze mnie. Skutki błędów admina, dotykają mnie także
                          wtedy, kiedy nie mogę przeczytać czegoś napisanego przez kogoś innego.
                          Nie uważam moich rozmówców za idiotów. Skąd taki wniosek? Przecież to nie ja
                          piszę, że nie docierają do nich racjonalne argumenty.
                          Jura
                          • siwa Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 04.03.08, 15:04
                            Errare humanum est. Ja dla mnie możesz krytykować.
                            Byle konstruktywnie i z sensem. Widzę różnicę między krytyką a czepianiem.
        • marouder.eu To jak taki jeden krol hellenistyczny.. 02.03.08, 06:54
          ..konkretnie krol Pyrrus:)

derduch napisał:

> Ja zawsze wygrywam, nie bacząc na koszty.
          >
          >
    • iberia.pl Re: Troll bezkarny, a za krytykowanie trolla ban! 01.03.08, 22:57
      czyli widze, ze juz wiesz jaka "zabawa" Cie ominela, no fakt:wojan
      jest na noze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka