Dodaj do ulubionych

Szerokość elewacji frontowej

IP: *.swidnica.mm.pl 07.07.12, 17:56
Witam, ma problem ze zrozumieniem jednego z zapisów znajdujących się planie zagospodarowania przestrzennego. Termin "szerokość elewacji frontowej" jest określony jako :
"Szerokość budynku mierzoną w odległości 5 m od najbardziej wysuniętego elementu elewacji widocznej od strony drogi." W dalszych zapisach szerokość ta określona jest na 15 metrów. Projekt wybranego domu ma szerokość 17 metrów, czy w związku z tym na wstępie taki projekt odpada? Zaznaczyć muszę , ze działka nie jest idealnie prostokątna, kalenica budynku musi być ustawiona prostopadle do bocznej granicy działki (ściana boczna jest równoległa do bocznej granicy), natomiast ściana frontowa jest od strony granicy z ulicą, jednak budynek nie będzie usytułowany równolegle do ulicy...Jak mam rozumieć to 5 metrów? Szerokość budynku liczy się tylko w odległości 5 m od ulicy, i czy w momencie gdy budynek stoi pod kątem w stosunku do ulicy to ta część sciany frontowej , która znajduje się dalej niż 5 metrów od ulicy nie wlicza się do szerokości elewacji? Najlepiej by było przedstawić tą sytuację na rysunku, bo nie wiem czy to co napisałem jest zrozumiałe :) Jeżeli okaże się, nie nie do końca postaram sie zamieścić jakiś rysunek :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka