pawzol1 04.07.04, 14:13 czy sprzedaż lub zamiana komórki lokatorskiej przypisanej do mieszkania aktem notarialnym powinna odbyć się za pomocą aktu not. czy moż jest jakaś inna opcja ? dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebiak Re: komórka lokatorska 06.07.04, 02:26 Cześć, pawzol1 napisał: > czy sprzedaż lub zamiana komórki lokatorskiej przypisanej do mieszkania aktem > notarialnym powinna odbyć się za pomocą aktu not. czy moż jest jakaś inna > opcja ? A co to jest taka komórka w sensie prawnym? Możesz mi to bardziej uszczegółowić? Od razu dodam, że jeśli jest to pomieszczenie przynależne do lokalu (a jest taki "twór") to forma aktu wg mnie konieczna - i jeszcze będę Ci tu musiała coś napisać w takim przypadku, ale póki co sprecyzuj mi czym ta komórka jest u Ciebie, z czego wywodzisz jakieś prawo do niej, czy to Twoja własność, czy tylko z niej korzystasz, czy ten lokal Twój to hipoteczny czy spółdzielcze prawo do lokalu - hm, nie wiem jak jeszcze Ci tu podpowiedzieć o co mi chodzi, ale postaraj się coś więcej napisać. Pozdrowionka. B. Odpowiedz Link Zgłoś