chrisu_gd 15.07.05, 14:56 Czy wniosek o wpis do hipoteki, a sam wpis to dwie różne sprawy? Chodzi mi o to, czy najpierw płacę za sam wniosek jakieś mniejsze pieniążki, a potem (np. po miesiącu, dwóch) za sam wpis większe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arkadiuszmajewski Re: Koszty wpisu do hipoteki 17.07.05, 09:50 Najpierw płacisz w dniu składania wniosku za założenie księgi (ja płaciłem 40 zł)a póżniej z sądu przychodzi liścik i tam są naliczone kwoty do zapłaty za wpis Ciebie oraz ewentualnie wpis hipotek. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Koszty wpisu do hipoteki 17.07.05, 11:53 a po jakim czasie to pisemko z sądu przychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiuszmajewski Re: Koszty wpisu do hipoteki 17.07.05, 17:31 Ja złozyłem dokumenty 11 lipca.Wydaje mi sie że to żależy od miejscowości.Pani powiedziała że może mi od razu naliczyć jak chce i wtedy od razu płacisz ale nie miałem przy sobie gotówki i powiedziałem żeby mi przysłali.Mówiła ze tydzień,dwa tygodnie to góra. Odpowiedz Link Zgłoś