maggs1 08.11.05, 19:14 Witam. Dostałyśmy w spadku razem z siostrą mieszkanie po mamie. siostra ma mnie spłacic i mieszkanie ma byc zapisane na nią. ile zapłacimy u notariusza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggs1 Re: Taksa notarialna 08.11.05, 20:17 Zapomniałam napisac, że wartośc mieszkania to ok. 50 tys zł. Odpowiedz Link Zgłoś
bebiak Re: Taksa notarialna 09.11.05, 20:46 Cześć, napisz mi jeszcze: mieszkanie hipoteczne (nieruchomość) czy spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu, a jeśli spółdzielcze to czy z księgą czy bez. I tak od razu na początku dopytam: - rozumiem, że macie juz prawomocne postanowienie sądu o stwierdzeniu nabycia przez Was spadku, czy tak? - czy uregulowałyście podatek od spadku czy nie? - czy mieszkanie stanowiło własność wyłącznie mamy (a co z mężem mamy? tylko tak podpytuję, bo może mieć to znaczenie - a tu chodzi mi o to jak mama nabyła, w jaki sposób i jakiego stanu cywilnego wówczas była). Pozdrowienia serdeczne. B. Odpowiedz Link Zgłoś