Dodaj do ulubionych

obowiązku wynajmującego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 14:27
Wynajmuję pewnej firmie lokal użytkowy w nowo wybudowanym budynku. Panienka z
tej firmy wydzwania do mnie w różnych sprawach. A to, że klamka w drzwiach jej
się poluzowała, a to, że rysa ( powierzchowna ) się na ścianie zrobiła, a to,
że lusto mam jej w łazience zamontować.
Zastanawiam się, czy te sprawy należą do mnie?
W umowie najmu jest napisane, że lokal ma się nadawać do umówionego użytku,
a drobnych napraw dokonuje najemca. Czy muszę jej przykręcić tę klamke
w drzwiach i kupić lustro?
Proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: agatka Re: obowiązku wynajmującego IP: *.plock.msk.pl 22.12.06, 15:18
      Absolutnie nie
      • Gość: wasyl Re: obowiązku wynajmującego IP: *.dynip.asn.pl 06.01.07, 14:06
        a gdzie moge znajsc przepisy ktore to okreslaja ?? co nalezy do najemcy a co
        do wynajmujacego, bo to co ja czytalem jest jakos malo precyzyjne
        pozdrawiam
        • Gość: agatka Re: obowiązku wynajmującego IP: *.plock.msk.pl 06.01.07, 16:13
          Wszystko zależy od tego jak skonstruowana jest umowa, jeśli widnieje tam zapis
          że drobnych napraw dokonuje najemca to nie masz wyjścia, w końcu się pod tym
          podpisałeś.
          • Gość: agatka :) Re: obowiązku wynajmującego IP: *.plock.msk.pl 06.01.07, 16:16
            sama sobie własnie zaprzeczyłam, sory nie doczytałam że to ty jesteś
            Wynajmującym.
            • Gość: wasyl Re: obowiązku wynajmującego IP: *.dynip.asn.pl 06.01.07, 22:37
              nieszkodzi:) czasami rece sa szybsze od mysli czu oczu :) hihihihi
              niestety wszystkie przepisy jakie spotkalem sa dosc malo precyzyjne w tej
              kwestii zreszta w innych tez lepeij nie jest pozostawiajac wiele dowolnosci:(
              szukam bo ... chce byc w porzadku wobec tych ktorzy sa w porzadku wobec mnie
              pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka