Gość: maly IP: 81.15.233.* 02.01.07, 16:35 mam taki problem kupilem mieszkanie w 2006 r wpazdzierniku poprzednia lokatorka teraz chce odebrac kuchenke gazowom czy ma do tego prawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agatka Re: mieszkanie IP: *.plock.msk.pl 02.01.07, 17:02 Zapytaj czy ta kuchenka gazowa byla na wyposażeniu mieszkania jak je kupowała, jeśli nie to musisz jej oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:54 nie słuchaj rad typu jak wyżej radzi agatka bo są one pozbawione sensu i podstaw prawnych i przez to całkowicie bezużyteczne dla ciebie. gdyby przyjąć tok rozumowania agatki to sprzedajacy mógłby chcieć zabrać np. wyposażenie łazienki, parkiety, kafle na podłodze i ścianie , zabudowę w kuchni czy przedpokoju , itp. rzeczy których nie było w mieszkaniu gdy on to mieszkanie nabywał od developera. Nie sadzisz , ze to jest pozbawione sensu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:56 W akcie notarialnym powinno być określone, w jakim stanie kupiłeś mieszkanie i co wnim sie znajduje, czasem jest też mniej lub bardziej dokładny protokół zdawczo-odbiorczy. Zasadniczo, to taka kobita mogłaby teraz zażądać czegokolwiek i wmawiać ci, że jej się to należy. Ale ona nic nie może, kupiłeś, mieszkanie zostało przekazane i po sprawie. A jak chcesz jej to oddać, to policz jej za przechowanie jej rzeczy, jak zapłaci, to jej wydasz. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk Re: mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 20:57 w mieszkaniu socjalnym to może i musi byc kuchenka, umywalka itp. ale w twoim przypadku, to agatka tkwi w błedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: mieszkanie IP: 81.15.233.* 03.01.07, 20:57 Dziękuję bardzo za rady i wskazówki .Jutro tj.w czwartek wszystko sie wyjaśni - syn poprzedniej włascicielki mieszkania ma sie zjawić jak mnie poinformował tel .Przypomniał sobie ,ze jego mama tam wstawiała dodatkowe drzw wejściowe .drzwi zadrali a jeszcze została futryna i on ja chce zabrać .Juz mi ręce opadaja co oni jeszcze wymyślą ? Acha ,na moje tel .aby opróznili piwnice przynalezna do tego mieszkania zwlekają z tygodnia na tydzień .Piwnica nie jest jeszcze mi oddana ,poprostu zgodziłem się ,ze mogą to pózniej opróznić i tak to trwa po dziś dzień .Jeszcze raz bardzo dziekuje za zainteresowanie sie moim postem . Odpowiedz Link Zgłoś