Gość: al9 nie rycz IP: *.teleton.pl 16.01.07, 08:41 Leć i kupuj na wolnym rynku.. Rokowania czyli negocjacje. Nie podoba Ci się - nie kupuj. Zablokowałeś pieniądze... Żenujący argument. To wadium, nie płącz - przepadnie tylko jeśli sie wycofasz z ustaleń. A komisja działa w interesie publicznym. Czyli tez i moim. W moim interesie nie jest zebys kupował tanio. Jasne? al Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Pilne - rokowania na działki budowlane 16.01.07, 10:14 To co opisujesz jest dla mnie szokiem. Też brałam udział w przetargu organizowanym przez gminę. Po dopełnienu wszystkich formalności przyszłam powiedziałam cenę (podbitą o minimalny wymóg i działka była moja - tez byłam jedynym licytującym na tą działkę). Oni nie maja prawa robić czegoś takiego, idź poradź się prawnika, czy ci się to kalkuluje - żeby nie było że odwołają licytacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zegmarek Re: do myni_pyni 16.01.07, 10:49 Często wypowiadasz się na forum chociaż twoja znajomość zagadnienia jest żenująco niska. Rokowanie to próba ustalenia ceny. W tym przypadku sprzedający chciał uzyskać możliwie jak najwyższą cenę. I co w tym dziwnego. A cena minimalna ustalana jest po to by do przetargu startowały tylko osoby dla , których ta cena jest do przyjęcia. Ważny jest przede wszystkim regulamin. Jeżeli w regulaminie nie było zastrzeżenia ,że przy braku innej oferty nieruchomość jest sprzedawana po cenie wywoławczej , sprzedający działał zgodnie z prawem. www.doradca.gratka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: do myni_pyni 16.01.07, 11:22 Przeczytaj tekst z "podziałem na role" to może mniej będzie cię żenował. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: do myni_pyni 16.01.07, 11:22 Przeczytaj tekst z "podziałem na role" to może mniej będzie cię żenował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc p Re: Pilne - rokowania na działki budowlane IP: *.chello.pl 17.01.07, 13:12 No coz..wszystko odbylo sie zgodnie z prawem.A definicje w UOGN i w rozp.w sprawie sposobu i trybu przeprowadzania przetargow oraz rokowan na zbycie nieruchom(Dz.U.nr 207,poz.2108) Odpowiedz Link Zgłoś