Dodaj do ulubionych

Sprawdzenie umowy przyrzeczonej przez prawnika

IP: *.t.pppool.de 29.01.07, 10:23
Czy istnieje mozliwosc sprawdzenia umowy przyrzeczonej przez prawnika, zanim
ja podpisze, czy cos takiego sie praktykuje?
dziekuje z gory za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: wtk Re: Sprawdzenie umowy przyrzeczonej przez prawnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 19:31
      Prawdę mówiąc prawnik nie musi się znac na treści umowy przyrzeczonej. To jest
      chleb powszedni notariusza, a nie prawnika, który to do każdego zlecenia musi
      indywidualnie sie przygotowywać. Radziłbym podpisywac taką umowę u dobrego,
      sprawdzonego notariusza, a przy okazji miec przy okazji miec u boku dobrego
      pośrednika z licencją, który również powinien czuwać nad poprawnościa calego
      procesu.
      • Gość: Adamm33 Re: Sprawdzenie umowy przyrzeczonej przez prawnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 21:54
        Notariusza wiedza skupia się bardziej na kwestiach formalnych - trudno więc
        liczyć, że będzie w stanie poinformować cię o wszystkich skutkach prawnych
        wynikających z poszczególnych paragrafów umowy. Z resztą w wielu przypadkach
        taką umowę należy analizować bardzo szeroko - zaglądając do innych ustaw.

Jeśli już ktoś ma oceniać taką umowę - to zdecydowanie prawnik (adwokat/radca).

---------
        Forum Prawników - www.advokat.com.pl - bezpłatne porady prawne.
    • nevison Re: Sprawdzenie umowy przyrzeczonej przez prawnik 30.01.07, 21:52
      mi niby sprawdzil oczywiscie wczesniej developer musi Ci dac taka umową obecnie
      teraz nie chetnie to robia i pozwalają czytac tylko na miejscu (oczywiscie
      wszytsko zalezy od developera)
      wydaje mie sie rowniez ze trudno znaleźć dobrego prawnika w tym temacie a na
      notariusza nie masz co liczyc u mnie takie babole wyszly ze szok no ale mam
      troche czasu i powalcze w sadzie
      powodzonkna w kupowaniu i wpisuj roszczenia do ksiegi wieczystej !!! w moim
      bloku tylko ja mialem wpisane i g...... mi zrobil jak wyszla afera a inni
      podpisali umowy ostateczne bojac sie ze nie sprzeda im mieszkan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka