Dodaj do ulubionych

Prawo budowy na dzialce

18.02.07, 22:11
Witam,
Mam dwa pytania na temat budowy domu na dzialce. Czy mozna pobudowac sie na
dzialce o 500 m2? Czy jezeli wlascicielami dzialki sa dwie osoby, czy obie
osoby musza wyrazic zgode zeby rozpoczela sie budowa? Obie osoby sa
rownouprawnione do dzialki.
Bardzo dziekuje za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Prawo budowy na dzialce IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.07, 23:23
      Witam, z tego co wiem to mozna sie budowac na dzialce gdzie wymiary domu pozwola
      odsunac sie od kazdej granicy 4m. Nie wiem jak jest ze zgoda wspolwlasciciela
      ale budujesz dom ktory tez bedzie jego wspolwlasnoscia ...
      • Gość: gość11 Re: Prawo budowy na dzialce IP: *.magma-net.pl 19.02.07, 00:02
        ważne dla ciebie jest kto jest współwłaścicielem i musi wyrazić zgodę na budowę
        bo jeśli będziesz budowała a on powie,że połowa jest jego i co wtedy,lepiej
        przed budową znieść współwłasność
      • maja9997 Re: Prawo budowy na dzialce 19.02.07, 16:23
        Witam,
        Na wstepie dziekuje za wiadomosc. Dzialka nalezey do mnie i mojego kuzyna. On
        chce sie budowac na jednej polowce ktora ma tylko 500 metrow. Problem jest w
        tym ze dojazd do dzialki jest tylko z jednej strony. Jezeli on sie pobuduje na
        polowce ktora ma dostep do drogi, to ja nie bede miala bezposredniego dostepu.
        Chcialabym wiec wiedziec, czy on sie moze zaczac budowac bez mojej zgody. Ja
        na razie nie chce sie tam budowac, ale obawaim sie ze jezeli on zacznie sie
        budowac bez mojej zgody to zacznie to robic na polowce ktora ma dostep do drogi
        i ja bede wtedy w kropce.

Dziekuje,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka