GoĹÄ: Monika IP: 213.94.213.* 06.03.07, 15:51 Na poczatku roku kupilam mieszkanie czy zeby je sprzedac i nie placic tego 19% podatku to musze byc w nim zameldowana przez 12 miesiecy? Czy ten przepis obowiazyje? Prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Monika Re: roczny meldunek IP: 213.94.213.* 10.03.07, 14:58 No i poszperalam troche i wyglada na to, ze rzeczywiscie taki przepis obowiazuje TYLKO teraz nachodzi mnie pytanie czy w mieszkaniu musze byc zameldowana razem z mezem czy wystarczy jak jedno z nas to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: roczny meldunek 10.03.07, 15:19 no wlasnie i tu zaczynaja sie schody. Ja dla pewnosci zameldowalabym sie razem z mezem. Inna kwestia ktora mnie zastanawia to to czy musze miec akt notarialny i dopiero od tego momentu liczy sie te 12 miesiecy, czy tez aktu miec nie musze. Poki co zdania sa na ten temat podzielone. Odpowiedz Link Zgłoś
monsiu73 Re: roczny meldunek 11.03.07, 13:18 na ten temat było już wiele wątków,wystarczy poszukać. Jeśli w akcie notarialnym jesteście oboje z mężem,to musicie się oboje zameldować na 12 m-cy żeby uniknąć podatku.zakładam,że nie macie rozdzielności majątkowej. Liczy się data zameldowania w mieszkaniu,a nie data podpisania aktu notarialnego.Najprościej będzie zadzwonić do Twojego urzędu skarbowego i usłyszeć informacje ze źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: roczny meldunek 11.03.07, 16:49 Czy w Ustawie jest jasno okreslone od kiedy liczy sie meldunek ? Odpowiedz Link Zgłoś
pyzula3 Re: roczny meldunek 11.03.07, 16:55 www.money.pl/podatki/wiadomosci/artykul/meldunek;daje;prawo;do;ulgi;w;podatku,182,0,228022.html Odpowiedz Link Zgłoś