cygan581 06.12.07, 18:32 jak dlugo musze czekac na decyzje o warunkach zabudowy.gmina nie posiada planu zagospodarowania przestrzennego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzej Re: decyzja o warunkach zabudowy IP: *.zicom.pl 06.12.07, 20:04 pytanie raczej do urzędnikó wydających decyzję w gminie. W zależności od gminy trwa to nawet rok i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re: decyzja o warunkach zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 21:20 Na wydanie WZiZT urzędnicy mają ustawowy termin.No chyba ,że są wątpliwości to może się przedłużyć i to hoho o ile !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timek Re: decyzja o warunkach zabudowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 11:55 ja włąśnie dostałem WZ ale i to nie wszsytko , czekałem na nią półtora roku a teraz sie dowiedziałem, że ponieważ miasto Kraków postaowiło dla mojej okolicy zrobić plan, moja WZ bedzie teraz czekąć jeszcze następne pół roku żebym mógł zacząć budowe Po prostu sie nóżsam w kieszeni otwiera. Pozodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.07, 14:59 jeśli masz WZ a planu jeszcze nie ma to możesz starać się już teraz o pozwolenie na budowę własnie na podstawie posiadanej WZ tak więc nie ma co narzekać ino działać, działać...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butynski Re: to nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.07, 02:12 WZ jest ważna do momentu "wejścia w życie planu zagospodarowania"-tak więc składaj papierki o zezwolenie na budowę na podstawie WZ i to szybko ! Odpowiedz Link Zgłoś
nov27 Re: decyzja o warunkach zabudowy 12.12.07, 13:52 Ja czekałam 5 miesięcy na swoją decyzję o WZiZT . Działka znajduje sie na terenie gminy w zachodniopomorskim, gmina również nie ma uchwalonego planu zagospodarowania przestrzennego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stan@: Re: decyzja o warunkach zabudowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.07, 00:43 WZ bez planu. Czekałem 25 miesięcy i dostałem odmowę. Zaskarżyłem do SKO i już czekam 4 miesiące, a napewno mnie czeka WSA a później skarga kasacyjna do NSA. Draństwo samowoli urzędniczej, uznaniowości decyzji. Należ odwołać się Wojewody o postanowienie zastępcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sveiser Re: decyzja o warunkach zabudowy 31.12.07, 08:04 W mojej Gminie ( Gryfino - zachodniopomorskie ) czekałem prawie trzy miesiące, ale ponoć jest juz znacznie lepiej a i planem obejmowane są kolejne obszary Odpowiedz Link Zgłoś
dirka1 Re: decyzja o warunkach zabudowy 30.01.08, 09:59 Ja czekalam 8 miesiecy w gminie Warszawa Ursynow :( I jeszcze bede musiala sie odwolywac, wiec budowa sie odwleka... Odpowiedz Link Zgłoś