Gość: gość 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 20:51 Mam 3ha gosp. roln. Chcę wyddzielić działkę z domem 0,2 ha, a reszte podzielic na dwie części po 1,4 ha. Czy sprzedajac jedną z tych dwóch części zapłace za nią Opłate Adiaceńską ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Opłata Adiacenska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:35 opłata adiacencka jest od podziału - w twoim przypadku na 3 działki. To o czym piszesz to kolejna opłata i nazywa się planistyczna. Planistyczna płacisz od sprzedaży przed upłynięciem 5 lat od daty uprawomocnienia się mpzp. Adiacencka opłata jest jesli jest jeśli została uchwalona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Opłata Adiacenska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:36 Z tą adiacencką to chodziło mi że nie w każdej gminie ona obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 45 Re: Opłata Adiacenska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:38 Dzięki za odpowiedz, ponoć od początku tego roku obowiązują w każdej Gminie ,ciekawi mnie jaki to procent wartości ziemi z m2 ? Chodzi mi o adiaceńską a nie rente planistyczną. Odpowiedz Link Zgłoś