Dodaj do ulubionych

do czego służy Linomag?

22.03.04, 13:38
Witam;

jestem właśnie na etapie kupowania wyprawki dla noworodka;jeśli chodzi o
kosmetyki, wiele osób poleca maść do smarowania Linomag; Jednak w jakich
dokładnie okolicznościach się ją stosuje i na jakie części ciała: całe
ciałko, pupę (przecież jest np. Sudokrem), etc.
Proszę o pomoc.
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • catalinka Re: do czego służy Linomag? 22.03.04, 19:59
      Linomag jest super. Nawet lepszy do pupy niż Sudocrem, który często wysusza
      skórę. Ja stosuje po zmianie pieluchy gdy widzę że jest pupa zaczerwieniona.
      Zawsze też po kąpieli, ciałko oliwką a pupa Linomagiem. Można i do buzi gdy
      jest sucha. Dermatolodzy zalecają Linomag wszystkim ponieważ jest jednym
      znjamniej uczulających środków. Kup oczywiście wyłącznie maść. Linomag krem
      zawiera kwas borowy, a jeżeli śledzisz forum to wiesz o czym mówię. Pozdrawiam
      Kasia
      • 197575a Re: do czego służy Linomag? 23.03.04, 10:55
        Również polecam Linomag, to bardzo dobry środek na pupę maluszka. Moja córka ma
        bardzo delikatną skórę i to jej pomaga, a sudokrem i nivea na odparzenia to
        środki zbyt wysuszające. Jeśli robisz wyprawkę, to polecam również krem z
        witaminami F16. Kupiłam go w szpitalu i byłam bardzo zadowolona, nie uczula,
        doskonale chroni i nawilża skórę. Ale ... z kosmetykami ostrożnie.Pozdrawiam Ada
        • ainer1 Re: do czego służy Linomag? 26.03.04, 12:56
          Tez uzywam Linomagu na pupe i okolice, a jak dluzej dzicka ma pospac to od czasu
          do czasu sudokrem,a le pamietajac z ejest on leczniczy, jelsi dzidzius ma
          wyschnieta skore np stopek to samruje bepanthenem albo oliwka nivei

Renia z Piotrusiem (13 marca 2004)
    • ewa.m.kaminska Re: do czego służy Linomag? 29.03.04, 11:02
      Moja odpowiedź na Pani post gdzieś wyparowała, więc piszę jeszcze raz. Linomag
      MAŚĆ (krem powinno się stosować dopiero powyżej 3 lat) to bardzo dobry produkt
      do pielęgnacji pupy, buzi i innych części ciała maluszków. Jak ktoś chce, można
      go stosować na całe ciałko, ale nie wszyscy to lubią, bo jest tłusty. Sama
      stosowałam maść Linomag u swoich dzieci, gdy były małe - było OK. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka