marcyszka 13.05.04, 16:19 Witam, Mój dwutygodniowy synek - Bartosz ma bardzo spierzchnięte usta. Czym to może być spowodowane? Jak mu pomóc? Dodam, że regularnie smaruję brodawki Bepanthenem, więc powinien mieć nawilżone usta. Pozdrawiam Marcyszka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.m.kaminska Re: spierzchnięte usta noworodka 14.05.04, 11:38 Może to wynika z tego, że maluch ślini się na spacerze? Proszę smarować mu wargi tym samym kremem, co całą buzię. Czy dobrze rozumiem Pani zdanie o Bepanthenie, z którego wynika, że nie myje Pani brodawek przed karmieniem? Radziłabym jednak to robić, bo inaczej maluch "ssie Bepanthen", który przecież nie jest przeczony do stosowania doustnego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: spierzchnięte usta noworodka 14.05.04, 19:01 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Tak, dobrze mnie Pani zrozumiała. Nie zmywam Bepanthenu (maść) przed karmieniem, bo tak wynika z dołączonej do niego ulotki. Swoją drogą pamiętam jak położne na szkole rodzenia polecały go jako najlepszy środek na spierzchnięte usta - nawet dla dorosłych. To już sama nie wiem, zmywać, czy nie zmywać. Zwrócę uwagę, czy się ślini na spacerze. Pozdrawiam Marcyszka Odpowiedz Link Zgłoś