Dodaj do ulubionych

jak stosować SAB SIMPLEX?

19.08.04, 11:35
Witam! Udało mi się zdobyć najlepszy ponoć lek na kolkę Sab Simplex ale nie
wiem jak go stosować. Czy są jakieś przeciwskazania do stosowania tego leku?
Czy ktoś stosował tę zawiesinę i może podzielić sięze mną swoimi
doświadczeniami? Nadmienię, iż karmię piersią a moja córeczka nie lubi pić z
butelki. Dziękuje z góry za pomoc!Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • gliwiczanka1 Re: jak stosować SAB SIMPLEX? 22.08.04, 19:33
      Od ponad miesiąca stosuję Sab Simplex, podając dziecku 10 kropel dziennie w
      trakcie jedzenia. Sama juz jednak nie wiem, cyz jest to faktycznie najlepszy
      lek. Moja lekarka też mi go tak reklamowała, więc sciagnełam go z zagranicy, bo
      w Polsce nie jest on zarejestrowany. Gdz jednak skład leku zobaczyła moja
      pracująca w apetce ziotka stwiedziła, że główny składnik, czyli Simethicon
      zawiera również kilka razy tańszy polski odpowiednik Simplexa. Tamtego nie
      stosowałam. ale wydaje mi sie że po Simpleksie nasiła się ilość gazów.
    • krystyna.piskorz Re: jak stosować SAB SIMPLEX? 28.08.04, 21:41
      Przykro mi ale nie mogę Pani pomóc, nie znam tego preparatu. Pozdrawiam
    • mama102 Re: jak stosować SAB SIMPLEX? 29.08.04, 11:40
      moja córeczka strasznie cierpiała z powodu kolek. wypróbowałam sab simplex.
      stosowanie bardzo proste: przed każdym jedzeniem 2 kropelki . nie przekraczać
      dawki 16 kropelek na dobę. Leku nie wolno stosowac u niemowląt poniżej 1
      miesiąca. Działanie i efekty są widoczne po tygodniu stosowania- radzę więc nie
      zniechęcać się po kilku dniach. Życzę powodzenia i mam nadzieję ,że dzidzi lek
      pomoże jak mojej córeczce .Pozdrawiam serdecznie
      • nervusmama Re: jak stosować SAB SIMPLEX? 05.09.04, 21:00
        ja wylewalam na lyzeczke krope wielkosci paznokcia zdemontowalam kroplomierz
        dopiero wtedy dzialalo po 3 min byla ulga u mojego dziecka i blogi spokoj...
        stosowalam tak prawie co drugi dzien nawet do 3 razy na dobe konsultowalam to z
        lekarzem i ok... a teraz kolki nam przeszly i jest ok
        • kikamama Re: jak stosować SAB SIMPLEX? 06.09.04, 01:17
          dziekuję bardzo za odpowiedzi.niestety nam sab simplex nie pomógł i odstawiłam
          go po 2 tygodniach by dzieciatka nie faszerowac chemią...często spotykałam się
          przy tym preparacie własnie z opinia, że kolki minęły jak ręką odjął ale
          niestety nie u nas:/pozdawiam serdecznie wszystkie Matki Kolkiwink
    • oksi1 Re: jak stosować SAB SIMPLEX? 14.09.04, 19:39
      Ja takze stosowalam Sab Simplex ale pomagal tylko przez tydzien a potem okazal
      sie za slaby i synek dalej mial kolki. Ja dawalam po 10 kropli po kazdym
      posilku ( piers)lub do kazdej buteleczki z mlekiem - tak jak bylo napisane na
      ulotce. Jesli chodzi o przeciwszkazania to nie ma takich. Teraz stosuje po
      konsultacji z pediatra silniejsza zawiesine, ktora nazywa sie Lefaxin (glowny
      skladnik to Simehticon)jest dostepny tylko na recepte. Niestety nie wiem czy
      dostepny jest takze w Polsce, ponieaz ja mieszkam w Austrii i tutaj chodze z
      dzieckiem do lekarza. Ten srodek jest rewelacyjny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka