evita33 22.08.04, 21:33 u 2 miesięcznego maluszka zauważyła, dzisiaj czerwone plamki na główce, karczku,pleckach , brzuszku.Nie wiem czy coś zjadłam nie tak czy może proszek.Co robić z uczuleniem.Czy trzeba z tym isć do lekarza . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystyna.piskorz Re: uczulenie ........co robić 26.08.04, 11:26 Szanowna pani. Prosze przyjrzec sie że te zmiany nie są potówkami (czy nie są to czerwone drobne krostki z białymi czubeczkami). jesli to potówki, to wystarczy ochłodzić dziecko, przewietrzyć pokój, i zetrzeć je delikatnie spirytusem. Jesli to wysypka alergiczna, to nalezy zastanowić się od czego. Może coś nowego wprowadziła pani do swojej diety. Ok. 3 miesiaca może pojawić sie uczulenie pokarmowe na białko tzw. skaza białkowa. O tym juz pisałam dużo na forum należałoby z diety wykluczyć białko. Niemniej jednak jeśli wysypka nie ustepuje, proponowalabym skontaktowac się z lekarzem pediatrą, który pomoże ją zdiagnozowac . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś