mariolciac 24.08.04, 09:41 mam pytanie czym pielegnować skote dziecka na szyi? dzis zauwazylam odparzenie na niej, czym posmarowac? dzieki za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunius78 Re: co na odparzenie 24.08.04, 23:43 witam, mialam ten sam problem u mojego 3- miesiecznego synka. Moj mluch ma duza faldke na szyjce do ktorej nie dochodzi powietrze i skorka sie odprzyla. uzywałam alantanu w kremie ale to nie pomagało, poniewaz potrzebny byl lek który skóre lekko wysuszy i odnowi naskorek. Moj pediatra doradzi alantan w pudrze. Rewelacja po jednym dniu skora wygladala duzo lepiej, a po dwoch dniach byla jak nowa. teraz uzywam tego pudru ale bardzo delikatnie na szyjke i wszystko jest w porzadku. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: co na odparzenie 28.08.04, 14:45 Jest wiele kosmetyków i zapewne każda mama ma inne doświadczenia w ich stosowaniu. W oddzialach noworodkowych i niemowlecych stosuje się: kapiel czyli oczyszczenie skóry, osuszenie i w fałdkach, tam gdzie stykają się dwie warstwy skóry zasypka. Dobra zasypka jest puder penaten, który dobrze wchłania wilgoć i nie wałkuje się. Wałkowanie się jest bardzo ważne, nalezy go unikac gdyz grudki powodują kolejne odparzenia skory i otarcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś