Dodaj do ulubionych

Wysypka na twarzy

29.09.04, 22:36
Moja 3 tygodniowa coreczka ma wysypke na twarzy. Zastanawiam sie czym to moze
byc spowodowane. Moja polozna uwaza to za cos calkowicie naturalnego. ja
jednak zaczynam sie troszeczke niepokoic poniewaz krostki sa od tygodnia i
tylko lekko sie przenosza w inne miejsca, ale nie znikaja. Zainfekowaly tylko
twarz, czolki i szyjke.

dziekuje za odpowiedz...
Obserwuj wątek
    • evone Re: Wysypka na twarzy 02.10.04, 00:00
      nie wiem jak wygląda to u twojej córeczki, ale moja miała czerwone krostki na
      buzi, czole i szyji. Po paru dniach wygladały jakby miała trądzik młodzieńczy.
      ńajgorsze byłoto, że po każdym karmienniu były bardziej widoczne. Mój pediatra
      powiedział, żejest to naturalna reakcja tak malukiego organizmu i nie powinnam
      tak panikować. Moja mała miała dwa tygodnie wówczas. Dostałam też krem Elidel
      na te krostki dla świętego spokoju i aby szybciej znikły, chociaż pediatra
      stwierdził, że same znikną bez stosowania czegokolwiek.

Evone
      • magdalena1811 Re: Wysypka na twarzy 02.10.04, 10:25
        Cześć! ja jestem mamą 11tygodniowego Szymusia. Znam wasz problem nie od dziś.
        Mój synek też to MA od 3 tygodnia życia. MA.I może mieć nawet do pół roku. To
        tzw. trądzik niemowlęcy i faktycznie nie ma powodu do niepokoju. Powstał na
        skutek zakłóconej gospodarki hormonalnej dziecka ( po odłączeniu od mamy) i
        przejdzie jak mu sie wszystko wyreguluje.Będzie się zmieniał, łuszczył, bladł.
        Ja smaruję mu buźkę kremem Cutibaza(7 zł, bez recepty w aptece).
        Nie martw się , zniknie.Pozdrawiam i zyczę jaknajszybciej gładkiej buźki!!!
    • krystyna.piskorz Re: Wysypka na twarzy 04.10.04, 22:39
      Szanowna Pani. Jeśli wysypke widziała położna to zakładam ze nie są to potówki,
      skoro połozna na nie nie wskazała. Inne mamy wskazuja ze może to być trądzik
      niemowlęcy. Jest to prawdopodobne. Natomiast u noworodków w pierwszym miesiacu
      życia moga występować zmiany na skórze twarzy, które same zanikają. Byłoby
      wszysto ok gdyby nie wysypka na szyi. Mam w tym momencie wątpliwości, czy nie
      sa to objawy alergii pokarmowej. najczęściej wystepującą alergią jest uczulenie
      na białko. Proponuje wizytę u lekarza a wlaściwie zamowić wizytę do domu.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka