basia4017 20.11.04, 14:20 Mam pytanie: Od kiedy mogę zacząć wozić dziecko w wózku spacerowym ponieważ ledwo się już mieści w nosidełku przeznaczonym do wózka .Mój synek 21.11.04.skończy 4-miesiące.Bardzoproszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nosferatu21 Re: Od kiedy spacerówka 21.11.04, 15:26 raczej dopiero jak zacznie dobrze samo siedziec.a jesli masz taka sytuacje z wozkiem,to przerob na spacerowke,ale nie podnos oparcia.moze podpieraj narazie plecki poduchami jak maly nie chce lezec plasko.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia4017 Re: Od kiedy spacerówka 22.11.04, 14:43 basia4017 napisała: > bardzo dziękuję. Basia mam jeszcze jedno pytanie akurat trafiłam na twoją odpowiedż odnośnie wapna.Pisałaś,że twój dzidziuś mial kaszelek idlatego dostał wapno.odpisz mi proszę jak długo trwał kaszel ijakiego byl rodzaju.Ponieważ moj synek od zeszłego wtorku również kaszle.Lekarz stwierdził że osłuchowo igardłowo jest czysto.Dostał syrop drosetux,eurespal,wapno i wit.c.Jednak nadal kaszle imartwię się czy to nie za długo.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nosferatu21 Re: Od kiedy spacerówka 24.11.04, 16:58 po jakims 1,5 tyg.kaszel zniknal.mial taki raczej suchy.tez dostawal eurespal 3x dziennie do butelki.chyba poskutkowal.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia4017 Re: Od kiedy spacerówka 27.11.04, 21:03 dziękuję za odpowiedż odnośnie kaszlu. Pozdrawiam Basia. Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna.piskorz Re: Od kiedy spacerówka 24.11.04, 09:11 Pani Basiu. Proponuję dziecku zafundowac spacerówke jak dobrze samo siedzi. Przedwcześnie nie jest wskazane aby wymuszac pozycję siedzaca dziecka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia4017 Re: Od kiedy spacerówka 24.11.04, 19:13 Dziękuję za odpowiedż pani Krystyno Basia Odpowiedz Link Zgłoś
paraga Re: Od kiedy spacerówka 26.11.04, 20:24 Ja zapytałam o to swojego pediatrę, bo moje dziecię nie chciało na płasko leżeć od 5. miesiąca. Oto odpowiedź jaką dostałam (dziś córka ma 4 latka i nic jej się w związku z tym nie stało, kręgosłup ok )) : "Jeśli dziecko koniecznie chce popatrzeć na świat - umożliw mu to, ale w granicach rozsądku. Możesz je wozić w spacerówce w pozycji oparcia na "półleżąco" (od 30 do 45 stopni), ale nie pionowo (90 stopni) - dopóki samo dobrze nie siada. Jak tylko uśnie - od razu kładź oparcie na leżąco." Moje drugie dziecko nie ma w ogóle głębokiego wózka, na razie wożę je i tak na płasko bo nie protestuje, ale właśnie kończy 4 miesiące i wszystkiego mogę się spodziewać w najbliższym czasie - jestem przygotowana do podnoszenia oparcia tak jak poprzednio. Jestem dobrej myśli (chociaż wożenie dziecka w spacerówce zimą wymaga lepszego ocieplenia, m.in. nóżek, trzeba o tym pomyśleć). Odpowiedz Link Zgłoś
basia4017 Re: Od kiedy spacerówka 27.11.04, 21:05 Dziękuję za radę spróbuję.Pozdrawiam Basia. Odpowiedz Link Zgłoś