gliwiczanka1 Re: co oprócz jabłka? 10.12.04, 12:01 Synek za tydzien skonczy pół roku, ma atopowe zapalenie skóry, cos go uczula, dlatego tez mowe pokarmy wprowadzam ostroznie. Je mleko z piersi, nutramigen, kleik, jabłko, marchew i ziemniaki. Poniewaz na jablko reaguje krzywieniem, chcialabym mu dawac inne owoce (ale najlepiej nie ze sloiczka). Z jakimi owocami mozna poeksperymentowac? Co z bananem, czy łatwo uczula? W jednej z gazet wyczytałam, że można go podawac dopiero od roku, ale z kolei niektórzy producenci słoiczkowej żywności dodają go do swoich produktów przeznaczonych dla młodszych dzieci. Banan znajduje się nawet w kaszce od 5-miesiąca życia. Jak to rozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: co oprócz jabłka? 10.12.04, 15:50 Może na to pytanie odpowiedzą inne dziewczyny, bo to nie moja branża. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiekk Re: co oprócz jabłka? 11.12.04, 16:50 Mojemu synkowi (wlasnie skonczyl 6 miesiecy) alergolog zalecila z owocow na razie tylko jablko i gruszke (sloiczki Gerbera), a z warzyw: brokuly, dynie, ziemniaczka, fasolke. Z marchewka mamy poczekac. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
halkione Re: co oprócz jabłka? 13.12.04, 15:32 banany mogą uczulać, ale nie muszą- to zależy od dziecka. A jeśli chodzi o owoce, to alergolodzy polecaja na początek te rosnące w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś