amaterasu79 06.01.05, 11:15 Czy można używać płynów do płukania tkanin do ubranek dziecięcych? Na przykład Lenor Sensitive? Piorę rzeczy Małej w Loveli, ale chciałabym żeby np. ręczniki były milsze dla ciałka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaskarba Re: Płyn do płukania 06.01.05, 11:19 Ja używam lenor sensitive od czwartego miesiąca i jest ok. Najpierw po dodaniu płynu nastawiałam cały cykl płukania od początku, po miesiącu już normalnie- jedno płukanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Płyn do płukania 06.01.05, 19:54 Nie powinno się stosować płynów do płukania ubranek dopóki dziecko nie skończy co najmniej 3 lat, a i wtedy zalecam stosować jedynie płyny, które przebadaneo pod kątem bezpieczeństwa stosowania u dzieci. Takim płynem jest np. Lovela, natomiast producent płynu Lenor nie zgłosił swojego produktu na badania w Instytucie Matki i Dziecka (więc nie mogę go polecać, ponieważ go nie badałam). Składniki tych płynów pozostają w materiale i mają stały kontakt ze skórą malucha, który w przypadku niemowląt i małych dzieci może znacznie zwiększać ryzyko alergii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zuzi1 Re: Płyn do płukania 11.01.05, 19:25 My z powodzeniem oprócz płynu Lovella stosujemy Cocolino sensitive (białe), które jest prawie bezzapachowe od 2 miesiaca zyci naszej Zuzi. Pozdrawiam Dominika i Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: Płyn do płukania 12.01.05, 14:42 Przeciez można ładnie zmiękczyć przez prasowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magkan Re: Płyn do płukania 29.09.05, 15:04 Ja kupilam plyn do plukania "Bambi" (Pollena) od pierwszego miesiąca życia. Posiada atest IMiD i CZD. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: Płyn do płukania 04.10.05, 15:24 Płyn do płukania produkcji Pollena Savona jest przez nas dopuszczony do stosowania po ukończeniu 3 lat! Odpowiedz Link Zgłoś