ziele77 08.01.05, 21:09 Dzięki za odpowiedź,a jak często i jak długo smarowałaś siusiaka neomycyną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaskarba Re: do mamyskraba! 09.01.05, 10:17 Raz dziennie, atekortin trzy razy przez około pięć dni. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: do mamyskraba! 10.01.05, 11:35 Zapomniałam dodać, że przed każdym smarowaniem myłam siusiaka rivanolem, a teraz robię to co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: do mamyskraba! 10.01.05, 14:28 A dlaczego mama skarba stosowała u synka aż 3 antybiotyki i steryd??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: do mamyskraba! 11.01.05, 10:50 Takie miałam zalecenia od lekarza rodzinnego, nigdy u swojego synka sama nie stosuję żadnych leków! Nie wiedziałam, że neomycyna, atecortin i rivanol to trzy antybiotyki i steryd. Gdybym wiedziała, to stosowałabym tylko jeden. Teraz przemywam siusiaka synkowi przegotowaną wodą, nie stosuję już rivanolu. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: do mamyskraba! 11.01.05, 11:17 Źle mnie Pani zrozumiała, nie miałam na myśli Rivanolu, który nie jest antybiotykiem. To Atecortin zawera 2 antybiotyki + steryd, no a tym trzecim antybiotykiem jest neomycyna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaskarba Re: do mamyskraba! 11.01.05, 11:48 Nie wiedziałam, że atekortin to w ogóle antybiotyk. Dzwoniłam do lekarki i powiedziała, że antybiotyki te działają podobnie, ale się uzupełniają (lekarka?! nie za bardzo rozumiem). A mnie się wydaje, że nie powinno się stosować dwóch antybiotyków na raz. Odpowiedz Link Zgłoś