Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!

18.03.05, 09:38
Prosiłabym o jakieś rady jak ppostępować z takim dzieckiem jakie ja mam a
mianowicie wogóle niezajmuje się sobą cały czas trzeba go zabawiać i z nim
rozmawiać i nosić go na ręcach. W czasie dnia śpi co 3 godziny po 20 minut
tylko (ma 3 miesiące)nic niemogę zrobić bo cały czas trzeba być koło niego
jak tylko zobaczy że niema nikogo koło niego to placze. Postanowiłam od
wczoraj żeby tak leżał i sobie płakał ale nie wiem czy to dobry wybór ja już
też nie mam siły. Bardzo proszę o rady!!
Obserwuj wątek
    • ewcia-1980 Re: Proszę o pomoc! 18.03.05, 12:53
      spróbuj moze go wlozyc do lezaczka ale na lezaco ,przypnij jakies grzechotki w
      jaskrawych kolorach i miej go przy sobie jak cos robisz np, postaw lezaczek na
      stole lub na podlodze w zaleznosci gdzie masz miejsce.
      • julinek77 Re: Proszę o pomoc! 18.03.05, 13:10
        Zgadzam się z Ewcia-1980. Ja ze swoją córeczką robiłam wszystko. Doskonale
        sprawdził się fotelik-leżaczek samochodowy dla takich maluchów. Wkładam ją,
        zapinałam pasami i wszędzie ze sobą nosiłam. Do kuchni - stawiałam na blacie
        gdy gotowałam i opowiadałam co robię (mów, jak obierasz warzywka, jak kroisz
        mięsko itp.). Gdy miałam prasowanie stawiałam ją obok na podłodze i również do
        niej mówiłam, puszczałam jakąś muzyczkę i śpiewałam, gdy znudziło się jej tylko
        przyglądać. Gdy sprzątałam, również do niej mówiłam, a dla niej największą
        frajdą było to, że po pierwsze byłam z nią cały czas, a po drugie - mówiłam do
        niej,ruszałam się, a jak trzeba było wygłupiałam (czego się nie robi dla
        dzieci). Bardzo mile wspominam tamte chwile, teraz Ola ma 15 m-cy i też wymaga
        uwagi, ale już innejsmile nie zadowala jej patrzenie jak ja coś robię...ona tez
        chce smile Życzę wytrwałości i wielu wspaniałych pomysłów smile
        Julka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka