mamamegi 06.06.05, 09:39 Hej dziewczyny mam pytanie czy sucha skóra to prawie zawsze objaw alergi?Mały miał suchą skórkę na czułku, smarowałam oliatum i przechodziłąo.Pare dni temu zauważyłam że takie paskudztwo robi mu sie też na piersiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boranet Re: sucha skóra 06.06.05, 10:44 Moja córeczka miała suchą skórę na policzkach, uszach i czółku. Okazało się że to łojotokowe zapalenie skóry. Dostała tego świństwa po oliwce Johnsona. Po krótkiej kuracji kremem z cynkiem i odstawieniu kosmetyków Johnsona wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-x Re: sucha skóra 06.06.05, 21:35 To wcale nie musi być alergia, może poprostu masz sucho w mieszkaniu albo przegrzewasz dziecko. Moja Ola też miała suchą skórkę na całym ciele oprócz pupy więc kąpałam ją w krochmaliku ( woda i mąka ziem.) Pięknie schodzi i do tej pory nie ma problemów ze skórą Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: sucha skóra 10.06.05, 16:32 Nie musi to być alergia. Rady dziewczyn są dobre, ja najbardziej wierzę w maść cholesterolową, różne "bazy", Alantan Plus i kąpiele w Oilatum (Balneum lub Hascosanie), można na zmianę z krochmalem. Odpowiedz Link Zgłoś